Inici

El film 'Estiu 1993' arriba aquest dijous al Teatre Patronat de Berga de la mà del Cicle Gaudí de cinema

Cartell Estiu 1993
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 17.10.17
El tercer dijous de cada mes és un dia assenyalat al calendari dels aficionats al cinema. Els espectadors berguedans tenen una nova cita al Teatre Patronat de Berga per a ocupar les butaques de la sala i gaudir d’una pel·lícula de producció catalana estrenada recentment als cinemes d’arreu del país. En aquesta ocasió, les sales que formen part del Cicle Gaudí projectaran la pel·lícula Estiu 1993, dirigida per Carla Simón. Es tracta d’un film inspirat en la vida de la realitzadora barcelonina que va perdre els seus pares quan tenia sis anys, a causa del virus de la sida. La petita va haver de trobar el seu espai al món a través d’una nova família formada pels seus oncles materns i la seva cosina. Ens troben davant d’un film que parla sobre la difícil infància d’una nena que aprèn a encaixar en un món rural mentre supera la mort de la seva mare. La pel·lícula que compta amb el suport de la crítica està protagonitzada per Bruna Cusí, David Verdaguer, Laia Artigas, Paula Robles, Paula Blanco i Etna Campillo.

Estiu 1993 és la primera pel·lícula que dirigeix Carla Simón i serà l’encarregada de representar Espanya als Oscars de Hollywood. L’Acadèmia de Cinema Espanyol va seleccionar aquesta pel·lícula per a què opti a ser nominada en la categoria de millor pel·lícula de parla no anglesa dels guardons que s’entregaran el 4 de març, a Los Angeles. Cal destacar, però, que el llargmetratge va obtenir el premi a millor opera prima i el guardó del públic al Festival de Berlín i també compta amb la Bisnaga d’Or del Festival de Màlaga en el seu palmarès.

La pel·lícula Estiu 1993 es projectarà aquest dijous, 19 d’octubre, a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Patronat- Casal Parroquial de Berga. El preu de l’entrada general serà de 4€, però hi haurà descomptes pels titulars del Carnet Jove (3€) i pels socis del Club Vanguardia (2x1). El proper títol que es projectarà a la sala berguedana serà Brava de Roser Aguilar. La sessió inicialment prevista pel 16 de novembre es projectarà, excepcionalment, el dimecres 15 de novembre.

El Cicle Gaudí de cinema és una iniciativa de l’Acadèmia de Cinema Català i compta amb la col·laboració de l’entitat berguedana 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic i el suport de l’Ajuntament de Berga.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga