Inici

Resum del Ple de la Corporació 2018/1

Foto Ple orginari gener de 2018
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 22.01.18
Els regidors i regidores que formen el Ple de la Corporació s’han reunit aquest vespre a la sala de sessions de l’Ajuntament de Berga per celebrar la primera sessió ordinària de l’any corresponent al mes de gener de 2018. La sessió ha començat amb una altra mostra de suport a Oriol Junqueras i Joaquim Forn, els membres del Govern de la Generalitat cessats dels seus càrrecs per part del Govern de l’Estat que van ser empresonats de forma incondicional el passat 3 de novembre acusats de rebel·lió, sedició i malversació de fons per la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i la declaració d’independència de Catalunya del passat 27 d’octubre de 2017. La major part de membres del plenari també han mostrat cartells de suport als dirigents de l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart que continuen empresonats de forma preventiva pels fets ocorreguts davant del Departament d’Economia de la Generalitat el 20 i 21 de setembre.

Tot seguit, s’ha procedit a la lectura i aprovació de l’acta de la sessió celebrada el passat 24 d’octubre. Concretament, es tracta d’una sessió extraordinària que es va fer per donar suport a la moció promoguda per l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) per aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya a través de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola per part del Govern de l’Estat.

Posteriorment, s’ha presentat una proposta per a fer efectiva la imposició de penalitats a l’empresa Elecnor S.A. en relació al contracte administratiu de subministrament i instal·lació de lluminàries per a la millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic de Berga. En aquest cas, s’ha proposat penalitzar a l’empresa encarregada de portar a terme la instal·lació del nou enllumenat públic de la ciutat per la demora en el termini d’execució dels treballs. Segons els informes presentats pels Serveis Tècnics municipals, la durada prevista de les obres era de quatre mesos i mig, però es va produir un endarreriment imputable al contractista de 12 dies naturals. Això suposa una penalització de 3.337,07€ sobre la garantia dipositada de 69.521,66€. El Ple ha acordat imposar una penalització corresponent a l’import econòmic esmentat anteriorment i un cop imposades les penalitats, l’adjudicatari haurà d’ampliar la garantia fins arribar a la quantitat inicial en un termini de quinze dies. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Com a punt sobrevingut en aquest plenari s’ha presentat per urgència la proposta de projecte d’obres per a la construcció d’uns lavabos al Convent de Sant Francesc. Aquest projecte planteja la construcció de tals serveis sanitaris per tal d’habilitar la planta baixa per a l’ús com a sala d’exposicions d’aquest espai. Inicialment s’hi preveu l’exposició antològica del pintor Joan Ferrer proposada pels Amics de Joan Ferrer i el grup de pintors Verdaguer7 però posteriorment quedarà habilitada com a equipament municipal. La proposta ha estat aprovada també per unanimitat.

Posteriorment, s’ha iniciat la part de control en què s’ha donat compte d’una sentència relacionada amb un procediment judicial vinculat a l’Ajuntament. També s’ha donat compte de les disposicions de l’alcaldessa i de la Junta de Govern Local adoptades des de la darrera sessió ordinària, així com dels decrets d’alcaldia. A més, s’ha presentat un informe referent al personal eventual del consistori.

Per últim, s’ha procedit al torn de precs i preguntes dels diferents grups municipals representats en el ple de la corporació. La propera sessió ordinària prevista es realitzarà l’1 de febrer de 2018.

Visualitza la retransmissió del Ple de la Corporació realitzada per TV Berguedà


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga