Inici

Resum del Ple de la Corporació 2018/2

Foto Ple ordinari febrer 2018
Ampliar en una finestra emergent Regidors i regidores del Ple de la Corporació durant la sessió ordinària del mes de febrer de 2018
Data de publicació: 01.02.18
Aquest vespre s’ha portat a terme una nova sessió ordinària del Ple de la Corporació corresponent al mes de febrer de 2018. La majoria de regidors i regidores del consistori han tornat a mostrar el seu suport als dirigents polítics, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, i als líders de les entitats sobiranistes, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que continuen imputats i empresonats per diverses causes relacionades amb el procés d’independència de Catalunya i el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Tot seguit, el regidor de l’equip de govern de la CUP, Ivan Sànchez, ha pres la paraula per recordar que el 2 de febrer del 1939 es va produir l’entrada de les tropes franquistes a la ciutat de Berga i ha recordat a Josep Maria Badia i Sobrevias, l’exalcalde republicà afusellat l’abril del 1939.

A continuació, s’ha realitzat la lectura i l’aprovació de les actes de les sessions ordinàries anteriors corresponents als mesos de desembre de 2017 i gener de 2018.

Tot seguit, s’ha procedit a la ratificació del decret d’alcaldia 2017/775 sobre el requeriment de documentació a la societat mercantil Tossalet de Berga SL per a la cessió de la concessió del servei públic de la piscina coberta. Mitjançant aquest decret, el consistori va sol·licitar novament a l’empresa que aportés la documentació necessària per acreditar la seva solvència tècnica i econòmica per tal d’autoritzar la cessió de la concessió del servei públic per a la gestió dels equipaments del recinte de la piscina coberta de Berga i la concessió demanial d’aquests equipaments per al desenvolupament d’activitats complementàries. La ratificació ha comptat amb el suport de tots els grups municipals que formen part del consistori.

El següent punt de l’ordre del dia que s’ha tractat ha estat el procediment relatiu a la concessió de l’Hotel Escola Caserna i el dret d’ús de l’hostatgeria de Queralt. Durant la sessió celebrada el passat 13 d’octubre, el plenari va aprovar que es requerís a l’administrador concursal d’INBERGATUR la realització de les tasques de reparació i revisió de diversos elements del funicular de Queralt en un termini de 30 dies hàbils. Un cop esgotat aquest termini, l’Ajuntament va haver d’assumir l’execució dels treballs de forma subsidiària, els quals, han tingut un cost de 544,50€. El Ple ha acordat liquidar l’import corresponent a les despeses d’execució dels treballs de manteniment, la revisió de diversos òrgans mecànics de funcionament i del sistema de seguretat del funicular del Santuari de Queralt que ha portat a terme l’empresa INELEC BERGA S.L. L’import de l’última reparació se sumarà a la reclamació judicial que ha realitzat l’Ajuntament per cobrar les factures impagades per part de l’empresa concessionària i que el consistori ha hagut d’assumir subsidiàriament. L’acord ha estat aprovat per unanimitat.

Els regidors i regidores han aprovat incloure en l’ordre del dia un nou punt per urgència. Es tracta del projecte d’obra municipal d’urbanització i prolongació del carrer Pla de l’Alemany necessari per a l’accés al nou edifici de la Secció d’Institut Serra de Noet. En aquest cas, es proposa tramitar l’expedient del projecte d’obra ordinària i la seva posterior contractació per la via d’urgència per tal que els treballs estiguin enllestits en el moment de la posada en funcionament de l’equipament educatiu. Les obres tindran un període d’execució de 4 mesos i un cost de 367.721,92€. El projecte inclou l’habilitació dels serveis bàsics de clavegueram, xarxa d’aigua, enllumenat públic, voreres, paviments, jardineria, senyalització i mobiliari urbà. Aquest nou carrer tindrà una longitud de 74,36 metres i una amplada de 12,5 metres. El cost del projecte inclou també la construcció d’una subestació transformadora que donarà servei a l’edifici de l’institut i al seu entorn. La proposta ha comptat amb els vots a favor dels grups de la CUP-PA, d’ERC-AM i del PSC-CP i l’abstenció del PDeCAT-CDC.

Els membres del Ple de la Corporació han aprovat incloure per urgència en l’ordre del dia una moció presentada pel grup municipal d’ERC-AM. En el text presentat pels regidors republicans es demana el canvi de nomenclatura d’un dels carrers de la ciutat. Concretament, es proposa que el carrer Serra de Casampons s’anomeni carrer del Primer d’Octubre en homenatge a les persones que van fer possible la celebració del referèndum d’autodeterminació el passat 1 d’octubre de 2017 i en reconeixement de les persones que van defensar els col·legis electorals i els drets de la ciutadania. El canvi de nom del carrer Serra de Casampons s’aplicaria en el tram que va des de l’encreuament amb el Camí de Pedret fins al final del pont que travessa la carretera C-16. La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de la CUP-PA, PDeCAT-CDC, i ERC-AM i el vot en contra del PSC-CP. El Ple també s’ha compromès a posar en marxa una comissió de nomenclatura de carrers per iniciar els processos administratius i participatius necessaris per promoure futurs canvis de nom dels carrers a la ciutat.

Seguidament, el grup municipal d’ERC-AM ha presentat una moció per promoure la candidatura de la ciutat de Berga com a Capital de la Cultura Catalana per a l’any 2021. Es membres d’ERC-AM han destacat la importància d’assolir aquesta capitalitat per “fer de la cultura un motor, també, de transformació de la ciutat i de la seva promoció econòmica” considerant també que “la cultura és un element fonamental per la cohesió social i la participació ciutadana, reafirmadora de la identitat, sempre que sigui accessible a tota la ciutadania”. En aquest cas, el grup del PDeCAT-CDC ha fet una esmena proposant que s'aprovi l’inici de l’estudi i debat de la candidatura abans d’iniciar els tràmits per a fer-la efectiva. L’esmena ha estat acceptada pel grup d’ERC-AM. A continuació, els membres del Ple de la Corporació han aprovat per unanimitat iniciar el projecte d’estudi per promoure la candidatura de la ciutat de Berga com a Capital de la Cultura Catalana 2021.

Posteriorment, s’ha iniciat la part de control en què s’ha donat compte d’un decret judicial relacionat amb un procediment vinculat a l’Ajuntament.

També s’ha donat compte de les disposicions de l’alcaldessa i de la Junta de Govern Local adoptades des de la darrera sessió ordinària, així com dels decrets d’alcaldia. A més, s’ha presentat un informe sobre el període mitjà de pagament a proveïdors referent al 4t Trimestre de 2017, que se situa en 33 dies.

Per últim, s’ha procedit al torn de precs i preguntes dels diferents grups municipals representats en el ple de la corporació. La propera sessió ordinària prevista es realitzarà l’1 de març de 2018.

Visualitza la retransmissió del Ple de la Corporació realitzada per TV BerguedàDocumentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga