Inici

Resum del Ple de la Corporació 2018/13

Foto Ple novembre de 2018
Ampliar en una finestra emergent Sessió ordinària del Ple municipal de novembre de 2018
Data de publicació: 08.11.18
L’Ajuntament de Berga ha acollit aquest dijous, 8 de novembre, una nova sessió ordinària del Ple de la Corporació. En aquesta ocasió, la majoria de regidores i regidors del consistori han manifestat novament el seu suport als representants de les entitats sobiranistes i formacions polítiques que segueixen a la presó i a l’exili a causa del procés d’autodeterminació de Catalunya. A més, també s’ha volgut recordar la situació d’inhabilitació de l’alcaldessa legítima, Montse Venturós, pel cas de l’estelada.

Tot seguit, s’ha portat a terme la presa de possessió del càrrec de regidora de Roser Valverde, la qual, formarà part de l’equip de govern de la CUP, després que el passat mes d’octubre es fes efectiva la inhabilitació de l’alcaldessa, Montse Venturós. Roser Valverde assumirà les regidories de Personal, Participació Popular i l’Econòmica. Posteriorment, Ramon Camps ha pres possessió del càrrec de regidor de l’Ajuntament de Berga en substitució de la portaveu del grup municipal d’ERC, Ermínia Altarriba, que va renunciar a l’acta de regidora el passat mes d’octubre. Seguidament, s’han aprovat les actes de les dues sessions anteriors. En concret, es tracta de la sessió ordinària del 4 d’octubre i la sessió extraordinària del 18 d’octubre en què es va produir la renuncia de tots els possibles candidats i candidates per ocupar l’alcaldia de Berga arran de la inhabilitació de Venturós.

A continuació, s’ha ratificat l’acord de dissolució del Consorci de Comunicació Local per part de l’Ajuntament de Berga. Es tracta d’un organisme fundat l’any 1994 per la Diputació de Barcelona, la Mancomunitat de Municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Associació d’Emissores Municipals de Catalunya amb la finalitat de promoure les activitats de les emissores de ràdio municipals. El consistori berguedà es va adherir a aquest ens l’any 2006 a través d’un conveni ratificat pel Ple de la Corporació el novembre de 2005. L’any 2015, el Consell General del Consorci de Comunicació Local va aprovar iniciar la dissolució i liquidació d’aquest consorci i això fa que tots els membres de l’ens hagin de ratificar l’acord per tal de fer efectiva aquesta dissolució. La ratificació de dissolució del Consorci de Comunicació Local ha estat aprovada per unanimitat.

Tot seguit, l’àrea de Serveis Econòmics ha presentat una proposta per modificar les bases d’execució del pressupost de 2017 per incloure la convocatòria de subvencions adreçades a entitats sense ànim de lucre mitjançant la concurrència competitiva per a l’any 2018. Cal recordar que continua en vigor el pressupost de 2017 de forma prorrogada, ja que els comptes de l’exercici de 2018 en què s’establia la proposta per a la concessió de subvencions de 2018 es troba pendent d’aprovació. Un cop aprovada aquesta modificació, es podrà portar a terme la convocatòria de subvencions per a les entitats berguedanes sense ànim de lucre de diferents àmbits socials. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

Posteriorment, s’ha procedit al nomenament del nou president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, com a vocal del Patronat de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga en substitució de l’anterior president de l’ens, David Font. Aquest nomenament respon al compliment dels estatuts del patronat que preveuen que dos dels vocals d’aquest organisme siguin nomenats a proposta de l’ens comarcal. El nomenament ha comptat amb el suport unànime dels membres del plenari municipal.

D’altra banda, també s’ha aprovat la modificació de la composició de la Junta de Portaveus formada per l’alcalde o alcaldessa i els portaveus dels diferents grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Berga. En aquest cas, la Junta de Portaveus estarà presidida per l’alcalde accidental, Oriol Camps, a causa de la inhabilitació de l’alcaldessa, Montse Venturós, mentre que el regidor republicà, Jordi Pujals, s’encarregarà de substituir de forma provisional a l’exregidora d’ERC, Ermínia Altarriba. La proposta de modificació de la Junta de Portaveus ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups municipals.

Posteriorment, s’ha tractat una proposta de l’àrea de Personal per modificar la Relació de Llocs de Treball en relació als imports dels complements específics dels sous dels treballadors i treballadores arran de l’increment de l’1,75% establert en la Llei General de Pressupostos de l’Estat per a l’exercici de 2018. La proposta ha estat aprovada amb el vot favorable de tots els regidors i regidores del consistori.

A continuació, s’ha iniciat la part de control en què s’ha donat compte del nomenament del personal eventual del consistori que va ser cessat arran de la inhabilitació de l’alcaldessa, Montse Venturós.

Seguidament, el grup municipal d’ERC ha presentat una moció conjunta a petició de l’entitat Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Berguedà per declarar Berga com a municipi contra el feixisme i el racisme, en favor de la convivència i la diversitat. Diverses persones que formen part de l’entitat han assistit a la sessió per poder exposar la moció que ha comptat amb el suport d’ERC, la CUP, el PSC, ICV i l’abstenció del PDeCAT.

Posteriorment, el grup municipal d’ICV ha presentat una moció per instar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat a aturar l’elaboració del decret de menjadors. L’aplicació d’aquest decret comportaria la licitació pública del servei de menjador de les escoles i aboliria la contractació directa via AMPA o AFA dels centres educatius. La moció ha estat aprovada per unanimitat amb la inclusió d’una esmena per part d’ERC en què s’insta a l’Ajuntament de Berga a iniciar l’estudi de la possibilitat que el consistori assumeixi la gestió directa del servei de menjador.

Posteriorment, s’ha realitzat la donació de compte dels decrets d’alcaldia i de les Juntes de Govern Local adoptades des de la darrera sessió ordinària. A més s’ha presentat un informe d’intervenció sobre les resolucions i els acords adoptats en contra de les objeccions efectuades i anomalies en matèria d’ingressos. A més, també s’ha presentat un informe sobre el període mitjà de pagament a proveïdors i un altre sobre l’estat d’execució del pressupost corrent corresponent al tercer trimestre de 2018.

Per últim, s’ha portat a terme el torn de precs i preguntes per part dels diferents grups municipals a l’oposició. La propera sessió ordinària prevista se celebrarà el 13 de desembre de 2018, a la sala de sessions de l’Ajuntament de Berga.

Visualitza la retransmissió del Ple de la Corporació realitzada per TV Berguedà
Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga