Inici

Berga impulsa la 1a Fira del llibre antic de col·lecció per donar a conèixer obres literàries sobre la ciutat i la comarca

Cartell '1a Fira del llibre antic de col·lecció de Berga'
Ampliar en una finestra emergent Cartell '1a Fira del llibre antic de col·lecció de Berga'
Data de publicació: 08.05.19
Passejar, aturar-se, observar i conversar amb llibreteres i llibreters especialitzats en obres literàries antigues i de col·lecció sobre Berga i el Berguedà. Aquest és l’objectiu de la 1a edició de la Fira del llibre antic de col·lecció que es portarà a terme el dissabte, 11 de maig, a la Plaça de Sant Pere. L’Ajuntament de Berga i el Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya impulsen aquesta iniciativa que s’inclou en el projecte ‘àgora cultural Berga’ amb l’objectiu de donar a conèixer una activitat poc coneguda a través de la compra i venda d’obres literàries descatalogades de diverses temàtiques vinculades a la ciutat i la comarca. La mostra es podrà visitar des de les 10 del matí fins a les 8 de la tarda i comptarà amb la participació de tretze llibreries del gremi i un taller de restauració de llibres.

Diversitat d’obres literàries

Llibres, gravats, postals, cartes, diaris... són alguns dels elements que s’exposaran durant la Fira del llibre antic de col·lecció de Berga. Els visitants de la mostra podran veure algunes curiositats com per exemple, un gravat de Berga que forma part de l’obra La Guerra de Cataluña d’Eduardo Chao (1847), un opuscle sobre les dones de Castellar de n’Hug durant la Guerra de la Independència, un dels volums de la guia excursionista Pirineu català de Cèsar August Torras (1905), les Efemérides Bergadanas de Jacint Vilardaga (1919) o L’Escut de la Ciutat de Berga de mossèn Josep Armengou (1972), entre d’altres.

La fira també comptarà amb un espai dedicat a la restauració de llibres antics a través de la demostració de les tècniques d’enquadernació de llibres a càrrec del Taller Rosell Badia de Barcelona dedicat a la restauració i conservació d’obres d’art. Precisament, aquest taller va ser l’encarregat de realitzar la restauració de l’obra Llibre en que se notaran los que seran Capitans de Nostra Señora de Agost, y Santa Eulàlia, de Nostra Señora de Queralt, y Administradors dels Quartos per la Festa de Corpus Christi, un volum conservat a l’Arxiu Comarcal del Berguedà que recull el nom de les persones que van ser designades com a administradors i administradores de les festes del Corpus entre el 1768 i el 1932.

Llibreries participants

Les llibreries del Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya que tindran presència a la 1a Fira del llibre antic de col·lecció de Berga són: Llibreria Millà, Llibreria Rodés, Llibreria Antiquària Manuel del Pino, Llibre Vell – Immaculada de Regàs, Llibreria Casals, Llibres de Companyia, Delstres Llibreria Antiquària, Llibreria Fènix, La Cova del Col·leccionisme, Costa Llibreter i Llibres i papers antics.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga