Inici

Un documental en color sobre la Guerra Civil protagonitza la propera projecció del Cicle Gaudí

Imatge Cicle Gaudí Guerra Civil 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 18.04.17
La Guerra Civil ha estat un dels esdeveniments històrics claus a la història d’Espanya. Vuitanta anys després del cop d’estat que va portar a Espanya a una cruel guerra que va marcar el país de forma definitiva, han estat moltes les narracions, les pel·lícules, les sèries i els documentals que han mostrat i radiografiat aquest esdeveniment i les seves conseqüències. El proper dijous, 20 d’abril, els berguedans i les berguedanes tindran l’oportunitat de descobrir nous aspectes sobre el conflicte en la cita mensual del Cicle Gaudí de cinema. En aquesta ocasió, es projectarà el documental ‘Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color”, a 2/4 de 9 del vespre al Teatre Patronat de Berga. Com és habitual, l’entrada general per a accedir a la projecció costarà 4,5€, mentre que el preu de l’entrada per als titulars del Carnet Jove serà de 3€. A més, els socis del Club Vanguardia obtindran un 2x1 presentant la targeta del club a la taquilla.

‘Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color’ és un film documental realitzat per Francesc Escribano i Luis Carrizo que explica aquest esdeveniment armat des de la distància històrica i aporta una nova mirada a través d’imatges en color, mai vistes fins ara. Això suposa una experiència audiovisual pionera al nostre país, ja que ofereix una nova visió de tots els esdeveniments succeïts durant la Guerra Civil a través d’un relat neutre, de l’espectacularitat del color, d’un so més realista i convincent, així com d’un grafisme didàctic i d’una banda sonora emocionant. Tots aquests elements fan que els espectadors puguin endinsar-se i comprendre un dels passatges històrics més durs de la història contemporània d’Espanya.

El Cicle Gaudí és un circuit de cinema català que va néixer el setembre passat i que creixerà aquest 2017 per tal d’arribar als 25.000 espectadors anuals. Es tracta d’una iniciativa que té la vocació de conquerir nous públics per a la producció catalana de cinema, de consum minoritari a casa nostra, i per això, compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, la Fundació SGAE, l’Agència Catalana de Joventut i els ajuntaments col•laboradors de la demarcació de Barcelona. Ara, el Cicle Gaudí es consolida gràcies a la incorporació de les diputacions de Lleida, Tarragona i Girona i a l’adhesió de noves poblacions, fet que permetrà estrenar pel·lícules de producció catalana a 33 localitats d’arreu del país.

En la primera convocatòria del Cicle Gaudí feta durant el quart trimestre de l’any passat, es van estrenar 5 llargmetratges (‘El rei borni’, ‘Cerca de tu casa’, ‘La propera pell’, ‘100 metros’ i ‘Ebre, del bressol a la batalla’) a Berga, Calella, Cardedeu, Cardona, Esparreguera, Gelida, Igualada, Moià, Rubí, Sant Adrià del Besòs, Torelló i Vilanova i la Geltrú. En aquesta primera fase del projecte, es va assolir la xifra de 6.106 espectadors, el que suposa una mitjana de 1.221 espectadors per pel·lícula i de 102 espectadors per sessió i localitat. Tanmateix, en el primer trimestre de 2017 s’han projectat tres nous títols (‘La millor opció’, ‘No culpes al karma de lo que te pasa por gilipollas’ i ‘El elegido’) i per als propers mesos, hi ha previstes tres projeccions més: ‘Espanya en dues trinxeres: la Guerra Civil en color’, ‘Un monstre em ve a veure’ i ‘Incerta glòria’.

L’èxit del Cicle Gaudí ha permès la seva expansió a diferents localitats de les províncies de Girona (Besalú, Cadaqués, La Bisbal d’Empordà, Ribes de Freser, Santa Coloma de Farners i Sant Feliu de Guíxols), Tarragona (Alcover, Falset, Hospitalet de l’Infant, La Bisbal del Penedès, Montblanc, Sant Carles de la Ràpita i Tortosa) i Lleida (Almacelles, Cervera, El Pont de Suert, Juneda i Mollerussa). En el moment que s’hagi completat la seva implantació per tot el territori, el cicle haurà arribat a 33 poblacions catalanes.

Per a més informació, podeu consultar el web del Cicle Gaudí.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga