Inici

El cinema d’autor aterra a Berga amb la projecció de tres pel•lícules del D’A Film Festival de Barcelona

Logo Tour D'A 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 10.05.17
Diumenge es va cloure la setena edició del D’A Film Festival, el Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona, que enguany torna a apostar per la descentralització del certamen a través del Tour D’A 2017. Es tracta d’una iniciativa que consisteix en ampliar la difusió d’algunes de les pel·lícules presentades al D’A més enllà de la ciutat de Barcelona i en aquesta ocasió, la ciutat de Berga acollirà tres films que es projectaran al Teatre Patronat de l’11 al 14 de maig.

El D’A Film Festival s’ha convertit en un esdeveniment imprescindible per a gaudir del millor cinema independent i d’autor a través de propostes de nous talents locals i internacionals, així com de pel·lícules amb un llarg recorregut a nivell mundial. En aquest sentit, els espectadors berguedans tindran la oportunitat de veure tres films gràcies a l’entitat 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic, que ha estat l’encarregada de portar la mostra a la capital berguedana amb el suport de l’Ajuntament de Berga.

El dijous, 11 de maig, a 2/4 de 9 del vespre es projectarà la pel·lícula ‘Hermia & Helena’. Es tracta de la primera incursió en territori nord-americà del director argentí, Matías Piñeiro, que presenta una trama lleugera i entortolligada al voltant de la fugacitat i la transmissió del desig. El film està protagonitzat per Agustina Muñoz, Maria Villar, Mati Diop i Julian Larquier i explica la història d’una dramaturga que es trasllada des de Buenos Aires a Nova York per a fer-hi un stage artístic.

La segona proposta cinematogràfica es titula ‘Victoria’ i es projectarà el dissabte, 13 de maig, a 2/4 de 9 del vespre. En aquesta ocasió, la directora francesa Justine Triet presenta una rocambolesca història en què l’actriu protagonista, Virginie Efira, aconsegueix capturar l’essència d’una dona del segle XXI capaç de tirar endavant una comèdia d’embolics en què un gos fa de testimoni crucial en un judici per assassinat.

L’últim proposta s’anomena ‘La película de nuestra vida’ i ha obtingut una menció especial del jurat de la crítica del D’A. Enrique Baró debuta en el cinema amb una història que pretén reflexionar sobre les imatges que recorden un temps perdut, però que conserven la felicitat d’aquell moment. En aquest sentit, els tres protagonistes vaguen per les ombres d’una casa que ja no és el que va ser per a ells, però en la qual perviuen les seves imatges, a més de moltes altres. Un ja s’ha fet gran, l’altre és un home madur i l’últim és un jove que encara té molta vida per endavant. No són símbols de res, ni tan sols de la pròpia família del cineasta, ja que no és una pel·lícula sobre el passat, sinó sobre el que el cinema del present pot fer amb aquest xoc temporal. El resultat és un cant al futur del cinema i a les seves possibilitats encara infinites. Teodoro Baró, Francesc Garrido i Nao Albet són els protagonistes d’aquesta història que es podrà veure el diumenge, 14 de maig, a 2/4 de 7 de la tarda al Teatre Patronat.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga