Inici

Les fotografies de Marta Pont i Roca omplen el vestíbul del Pavelló de Suècia en el marc de l’exposició anual de La Patum

Cartell Exposició Barreja 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 26.05.17
La Patum ha esdevingut una temàtica recorrent de la fotografia berguedana capaç de generar milers d’instantànies gràcies a les noves tecnologies i a l’auge de les xarxes socials. Cada captura aporta un punt de vista diferent i per a promoure la riquesa d’imatges immortalitzades durant els dies de celebració del Corpus, l’Arxiu Comarcal del Berguedà organitza l’exposició fotogràfica anual de La Patum. Enguany, l’exposició es titula ‘Barreja’ i conté trenta imatges captades per Marta Pont i Roca que es podran veure al vestíbul del Pavelló de Suècia fins el 30 de juny. Es tracta d’una selecció de fotografies preses durant la celebració dels actes que formen part de La Patum, com per exemple: La Patum de l’escola d’educació especial Llar Santa Maria de Queralt o La Patum infantil, entre d’altres.

L’autora de les imatges és una artista amb una trajectòria interessant i atípica, ja que es va iniciar ben aviat en la pràctica fotogràfica, però no s’hi ha dedicat intensament fins als vint anys. La seva presència a les festes berguedanes és permanent i això l’ha convertit en un testimoni essencial de l’actualitat i de les tradicions de la ciutat. Les seves imatges retenen moments que sovint passen desapercebuts per la seva quotidianitat, però que aporten una mirada amable i propera d’aquells detalls en els quals no havíem fixat la nostra atenció. Per això, Marta Pont i Roca, es descriu a sí mateixa com una fotògrafa emocional.

L’acte d’inauguració de l’exposició es farà aquest divendres, 26 de maig, a les 8 del vespre i estarà conduït per Èric Calderer i Judit Lucas. La mostra estarà oberta al públic els dies laborables, de 9 del matí a 3 de la tarda. La iniciativa compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga, el Consell Comarcal del Berguedà i l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis (AFTDAO).

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga