Inici

La Patum Confinada 2020

Cartell - Patum Confinada
Ampliar en una finestra emergent Cartell 'La Patum Confinada'. Autora: Ermínia Altarriba

La pandèmia de la Covid-19 ha comportat la suspensió de La Patum de 2020, però no impedirà que se celebri una versió confinada de la festa. Des que es va prendre la decisió d’anul·lar la festa d’enguany, l’Ajuntament de Berga ha treballat per elaborar una programació d’actes simbòlics que es portaran a terme la setmana de Corpus, del 10 al 14 de juny, sota la denominació de ‘La Patum Confinada’.

Dimecres, 10 de juny

Posa’t un filtre!
Lloc: Perfil d’Instagram @lapatumberga


Dijous, 11 de juny

Missa major cantada per l’Orfeó Berguedà. Al final s’interpretarà l’Himne del Sagrat Cor de Mn. Marià Miró.
Lloc: Església parroquial de Santa Eulàlia (Pl. St. Pere) (*)
(*) Les persones que accedeixin a l’església hauran de respectar les mesures preventives d’higiene, seguretat i aforament.
Hora: 10:30 h

Interpretació musical d’un salt de Patum, a càrrec de la Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga
Lloc: Castell de Berga (*)
(*) L’esdeveniment NO és obert al públic, però ha estat ideat per a què la música arribi a tothom i pugui ser escoltada des dels espais exteriors de les llars. L’actuació serà retransmesa en directe per Televisió del Berguedà.
Hora: 21:30 h

Divendres, 12 de juny

Patum Infantil Challenge 2020
L’Associació de La Patum Infantil ha organitzat una jornada solidària que es portarà a terme el divendres, 12 de juny, durant tot el dia. Es tracta d’un repte o challenge per a què infants i adults puguin fer Patum des de casa de forma virtual. La inscripció tindrà un preu d’entre 5 i 20€ i la recaptació es destinarà a La Marató de TV3 que enguany estarà dedicada a la Covid-19. Per a més informació sobre la iniciativa ‘Patum Infantil Challenge 2020’ podeu accedir al web www.patuminfantil.cat/challenge
Hora: tot el dia

Diumenge, 14 de juny

Lliurament del ram de la Geganta nova a la Residència Sant Bernabé i lliurament de la Geganta vella a la Residència Nostra Senyora de Queralt, a càrrec de l’alcaldessa i els caps de colla de les comparses de La Patum.
Hora: 10:00 h

Lliurament del ram de l’Àliga al Santuari de Queralt, a càrrec de l’alcaldessa i els caps de colla de les comparses de La Patum.
Hora: 12:00 h

Actes paral·lels:

‘Àgora Cultural. La Patum dels sentiments’
Píndoles audiovisuals breus sobre La Patum. Els vídeos estaran protagonitzats per historiadors, historiadores i persones vinculades a la festa berguedana amb l’objectiu de mostrar el sentiment patumaire des de diverses vessants. Les píndoles es publicaran a les xarxes socials de La Patum i Àgora Cultural Berga i també s’emetran per la Televisió del Berguedà.

Lectura de textos patumaires
Òmnium Cultural ha organitzat una lectura de textos patumaires a les xarxes socials. Tothom qui ho desitgi, podrà enregistrar un vídeo llegint algun text relacionat amb La Patum i publicar-lo al seu perfil particular. Les publicacions hauran d’anar acompanyades de l’etiqueta #PatumConfinada i serà necessari anomenar el perfil de l’entitat cultural (@omniumbergueda).

Patumitza’t
Creació de petites obres d’art relacionades amb la festa berguedana. Es tracta d’elaborar dibuixos, quadres, escultures o qualsevol tipus de manualitat feta amb paper, cartró, fusta o material reciclat. Les obres realitzades es podran compartir a través de les xarxes socials. Per fer-ho, les publicacions hauran d’incloure l’etiqueta #Patumitzat i anomenar el perfil oficial de La Patum a les xarxes socials Twitter (@lapatum) i Instagram (@lapatumberga). També es podrà enviar una fotografia de les creacions a l’adreça de correu electrònic patumitzat@ajberga.cat indicant el nom de l’autor o autora de l’obra i l’edat. Les fotografies enviades per correu electrònic hauran de ser en format horitzontal.

Decora el teu balcó amb motius patumaires durant la setmana de CorpusData:

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga