Inici

Càrrecs electes


Candidatura d’Unitat Popular - Poble Actiu (CUP-PA)

Regidora Montserrat Venturós
 • Montserrat Venturós i Villalba
  e-mail: venturosvm@ajberga.cat

  Vaig néixer un setembre de 1985 a Berga. Va ser un 13 de juny de l’any 2015 quan vaig ser investida alcaldessa de la ciutat de Berga per primera vegada. Fins aleshores, la meva trajectòria ha estat molt marcada per la meva militància iniciada al Casal Panxo durant l’abril de l’any 2000. Soc voluntària de l’Escola de Pastors de Catalunya, durant dos anys vaig ser membre del consell de redacció del diari L’Accent, formo part de la Lliga dels Drets dels Pobles i he participat en la campanya Txetxènia per a la defensa dels drets humans al Caucas Nord. També estic molt implicada en els moviments de recuperació de la memòria històrica, havent participat en diverses campanyes d’exhumacions de fosses comunes i camps de batalla de la Guerra Civil.
  M’agrada viure en una ciutat viva, activa i participativa. Vull que la gent que hi viu ho faci de manera digna, amb tots els serveis garantits, amb el respecte mutu i el treball col·lectiu com a pilars de les nostres vides.
  A banda de ser alcaldessa també m’encarrego de les àrees de Governació, Hospital i Recursos Humans a l’Ajuntament de Berga.Regidora Roser Rifà
 • Roser Rifà i Jané
  e-mail: rifajr@ajberga.cat

  Vaig néixer el 1984 i soc doctora en Ciència Política havent realitzat una tesi sobre les actituds polítiques en temps de crisi. També he estat investigadora i docent a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Tinc experiència professional en el sector públic, ja que he exercit de tècnica a l’Oficina de Turisme i al Museu Comarcal de Berga, a l’empresa municipal BRG Serveis i a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Tanmateix, he estat vinculada al projecte agrari per impulsar el Primer Sector Berguedà. Soc aficionada a la fotografia i mare d’una nena.

  A l’Ajuntament de Berga soc primera tinenta d’alcaldia i regidora delegada de Comerç, Consum, Fires, Ocupació, Polígon Industrial, Promoció Econòmica, Subvencions i Turisme.


Regidora Roser Valverde
 • Roser Valverde i Lojo
  e-mail: valverdelr@ajberga.cat

  Vaig néixer un 8 de gener del 1993, a Montmajor. De petita volia ser egiptòloga i vaig acabar estudiant història. Tinc un màster en història contemporània i el meu objectiu és doctorar-me. Sempre he treballat al voltant de la temàtica de l’extrema dreta i la cultura política contrarevolucionària. M'apassiona el període d'entreguerres, a nivell d'investigació, però també culturalment, sobretot, com a lectora.

  El 2011 vaig començar a militar en la lluita estudiantil i actualment soc militant del Casal Panxo i de l’Esquerra Independentista. També soc membre de l’Àmbit de Recerques del Berguedà, entitat cultural que edita la revista L’Erol. Crec que la militància i el món de l'associacionisme són fonamentals per poder gaudir d'una ciutat viva i participativa.

  A l’Ajuntament de Berga soc segona tinenta d’alcaldia i m’encarrego de les àrees de Cultura, Festes, Patum, Participació Popular i Feminisme, LGTBI i Societat Inclusiva.
Regidora Ivan Sànchez
 • Ivan Sánchez i Rodríguez
  e-mail: sanchezri@ajberga.cat

  Vaig néixer un 3 d’abril de l’any 1982 a Berga. Des de petit sempre he tingut molt d’interès per la història i el cinema. Per aquest motiu, la vida primer em va portar fins a Lleida on vaig estudiar la carrera d’Història a la Universitat de Lleida (UdL) i, posteriorment, a Barcelona on vaig cursar la carrera de Comunicació Audiovisual a la Universitat de Barcelona (UB).

  Actualment, faig de la meva passió la meva professió i des de fa deu anys treballo al Museu de les Mines de Cercs. Estic vinculat a diferents entitats de la ciutat. Vaig començar a militar al món independentista l’any 1998 a l’ABEI i després al Casal Moragues.

  A l’Ajuntament de Berga soc tercer tinent d’alcaldia i m’encarrego de les àrees de Comunicació, Dret a l’Habitatge, Drets Socials Bàsics i Patrimoni Cultural i Museus.

Regidor Eloi Escútia
 • Eloi Escútia i Fors
  e-mail: escutiafe@ajberga.cat

  Vaig néixer l’any 1963 a Barcelona, tot i que vaig viure una bona part de la meva infantesa i joventut al Baix Llobregat. Des de jove he estat vinculat a formacions independentistes (BEAN, Nacionalistes d'Esquerra, MDT...) i de defensa de la llengua i la cultura catalanes (Crida, Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua...). Em vaig llicenciar en Biologia i en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Des del 1994 resideixo al Berguedà, on participo activament en entitats culturals i de defensa del medi natural. Actualment exerceixo de professor de Biologia i Geologia a l'Institut de Puig-reig.

  A l'Ajuntament de Berga soc quart tinent d’alcaldia i regidor delegat d'Educació, Medi Ambient i Mobilitat.


Regidor Isaac Santiago
 • Isaac Santiago i Vilardaga
  e-mail: santiagovi@ajberga.cat

  Vaig néixer un 20 de desembre de l’any 1986 a Berga. Des de petit sempre he tingut interès i he estat lligat a l’àmbit esportiu de la ciutat i això m’ha portat a ser Tècnic d’Esports. He treballat durant 12 anys de tècnic en un centre esportiu de Berga.

  Actualment, soc gerent de l’empresa de lleure Sinapsis. Vaig començar a militar a l’Esquerra Independentista l’any 2005, al Casal Panxo. El meu objectiu és treballar pel poble de Berga de la mà amb els imprescindibles companys i companyes.

  A l’Ajuntament de Berga soc cinquè tinent d’alcaldia i m’encarrego de les àrees d’Esports i Joventut.


Regidor Marià Miró
 • Marià Miró Manubens
  e-mail: miromm@ajberga.cat

  Vaig néixer a Berga el 14 de desembre de 1985. Soc tècnic superior en Administració i en Gestió Comptable i Fiscal, soci en excedència de la cooperativa Tres Branques SCCL i gerent de la sala de festes La General. Des del febrer de 2018 també soc pare de la Muriel.

  He fet de Cap a l’Agrupament Escolta Santa Maria de Queralt i Geralda de Portella i soc militant de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) on vaig formar part del nucli impulsor de Berga l'any 2005. .

  Sempre he estat estretament vinculat al moviment independentista de la ciutat destacant la meva implicació en l'organització local de la consulta popular sobre la independència dels Països Catalans el 2009 i més tard, en la fundació de l'ANC Berga, de la qual vaig ser-ne el secretari durant anys. Vaig ser també part implicada en l'organització del Referèndum del Primer d'octubre de 2017.

  Tinc iniciativa, capacitat d’adaptació, d'organització i de treball en equip. Soc flexible i responsable. Tinc, sobretot, ganes d’aprendre.

  Em vaig presentar a les eleccions municipals perquè vull posar el meu temps i els meus coneixements al servei de la ciutat i de la unitat popular.

  A l’Ajuntament de Berga soc regidor de l’equip de govern i m’encarrego de gestionar l’àrea d’Hisenda.
Regidor Aleix Serra
 • Aleix Serra i Uró
  e-mail: serraua@ajberga.cat

  Vaig néixer a Berga el 1983 i amb menys de 10 anys se’m va despertar un interès especial per la meteorologia que va esdevenir passió i també professió, un cop llicenciat en Física per la Universitat de Barcelona (UB). Després d’una curta experiència als mitjans de comunicació (TV3 i Grup Flaix), el 2006 vaig entrar de becari al Servei Meteorològic de Catalunya, on treballo actualment. També escric sobre el temps a l’Erol i col·laboro puntualment amb la premsa local.

  Les primeres inquietuds polítiques es van convertir en militància al Casal Panxo a partir de l’any 2000 i, posteriorment, vaig participar en iniciatives d’entitats de la ciutat com ara la Consulta sobre la Independència del 2009. El 2015 vaig formalitzar la militància a la CUP de Berga i el 2019 he format part d’una llista electoral per primera vegada.

  A l’Ajuntament de Berga soc regidor de l’equip de govern i m’encarrego de gestionar les àrees d’Urbanisme, Via pública, Habitatge, Obres i Serveis.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga