Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Comunicat sobre la incidència de la Covid-19 a la residència Sant Bernabé de Berga
  Data de publicació: 26.10.20

  L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i el regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, han comparegut aquest dilluns en roda de premsa per explicar la situació en què es troba la residència Sant Bernabé de Berga, de competència municipal, arran dels primers casos positius per Covid-19 detectats la setmana passada. El resultat de les proves realitzades a totes les persones residents i al personal laboral han permès obtenir una fotografia de la situació del centre residencial. Del total de 54 usuaris i usuàries, s’han comptabilitzat 36 casos positius, 6 dels quals, han estat traslladats a l’Hospital Comarcal Sant Bernabé. També s’han detectat 12 casos positius entre el personal laboral. Això ha comportat la contractació de personal per cobrir les baixes esmentades que s’ha pogut fer a través de la borsa de personal sanitari i de neteja que ha activat l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. Els representats municipals han destacat que a diferència de la primera onada, els resultats de les proves PCR s’obtenen en unes 48 hores i això permet actuar amb major rapidesa als centres residencials.

  Activació dels protocols i sectorització del centre residencial

  L’alcaldessa ha detallat que la detecció dels primers casos positius es va produir el 20 d’octubre, moment en què es van adoptar els protocols establerts pel Departament d’Afers Socials de la Generalitat de Catalunya. Un cop realitzades les proves PCR a totes les persones de la residència, es va produir una trobada amb representants d’Afers Socials, Salut Pública, Epidemiologia, la direcció de la residència Sant Bernabé i l’Ajuntament de Berga per establir el protocol de sectorització del centre. Es tracta d’un protocol que s’aplica per determinar la reestructuració de la residència que permet evitar la propagació de contagis dins del centre. Per fer-ho, es divideix l’equipament en zones per a persones amb resultat positiu, zones per a persones amb resultat negatiu i espais per a què el personal pugui canviar-se els equips de protecció individual (EPIs).

  En aquest sentit, l’alcaldessa ha fet un agraïment “al personal de la residència i de l’hospital que ha treballat fermament durant el cap de setmana per sectoritzar l’equipament, així com per evitar que es produeixi el màxim nombre de contagis i garantir la salut dels avis i àvies”. Venturós també ha agraït el suport dels membres del Patronat de l’Hospital i ha ofert suport a la resta de residències de la comarca.

  Residència Nostra Senyora de Queralt

  El regidor de Drets Socials, Ivan Sànchez, ha explicat que la residència Nostra Senyora de Queralt (Germanetes) es manté sense casos positius (verda) a l’espera d’obtenir els resultats de les proves PCR efectuades al conjunt de residents del centre. Segons Sànchez, “pel moment, ningú ha mostrat símptomes i la situació està controlada”. El regidor també ha esmentat que el Departament d’Afers Socials realitzarà cribatges periòdics en totes les residències, encara que siguin verdes, fins que l’índex de contagis de la població es trobi per sota dels nivells recomanables.

  CAP Berguedà

  El regidor de Dret Socials ha comentat que el consistori ha cedit l’Hotel d’Entitats al CAP Berguedà per a què es porti a terme la campanya de vacunació de la grip. També s’està estudiant la possibilitat de traslladar la realització de les proves PCR al mateix espai per poder evitar el col·lapse de persones que acudeixen a l’ambulatori per afectacions quotidianes i les persones que han de realitzar-se una prova PCR. D’altra banda, se cediran carpes per aixoplugar les persones que fan cua a l’exterior del CAP Berguedà, en cas inclemències meteorològiques.

  Corresponsabilitat de la ciutadania

  El regidor i primer tinent d’alcaldia, Ivan Sànchez, ha fet una crida a la població per a què actuï de forma corresponsable i eviti incomplir les restriccions fent trobades amb més persones de les permeses, festes o botellades. Sànchez ha dit que “no ser responsable comporta poder infectar les persones del nostre entorn, com familiars i amics. No estem demanant que s’aturi la vida perquè els negocis han de poder continuar realitzant la seva activitat, les persones han de poder seguir treballant i també han de poder tenir accés a la cultura de forma segura, però demanem que totes aquestes activitats es facin amb la màxima precaució”.

  Pel que fa a les noves mesures decretades per les autoritats governamentals i sanitàries referents a la restricció de la mobilitat nocturna (de les 22:00 a les 06:00 h), Venturós ha esmentat que en les properes hores es coordinaran les actuacions entre Policia Local i Mossos d’Esquadra. L’alcaldessa ha advertit, que “amb el nombre d’efectius disponibles d’ambdós cossos policials, resultarà difícil poder realitzar un abordatge integral de totes les mesures que cal adoptar”.

  Venturós ha afegit que “ens trobem en una situació greu en matèria de salut que també té conseqüències econòmiques, socials, de drets i llibertats. Per això, haurem de remar plegats per conquerir una sèrie de drets que en el decurs dels darrers mesos hem perdut”.
 • Berga aposta per una programació cultural segura amb 6 espectacles de música i teatre durant la tardor de 2020
  Data de publicació: 23.10.20

  La nau extraterrestre que abduïa la butaca de la platea d’un teatre va ser la imatge gràfica escollida per anunciar la programació cultural d’hivern i primavera del Teatre Municipal de Berga el passat mes de gener. No va ser una invasió alienígena, sinó l’esclat de la pandèmia de la Covid-19, el que va produir la suspensió de la majoria d’espectacles programats entre els mesos de febrer i juliol. Ara, la mateixa nau ha tornat a sobrevolar el pati de butaques per anunciar que la cultura és segura i que la programació no s’atura. En aquesta ocasió, la temporada de tardor estarà formada per 6 propostes de música i teatre que es portaran a terme durant els mesos de novembre i desembre de 2020. La meitat dels espectacles seran nous, mentre que la resta de propostes han estat reprogramades. La regidora de Cultura, Roser Valverde, s’ha mostrat esperançada que la programació tingui una bona acollida i espera que “el públic respongui positivament a l’oferta cultural de la ciutat i també a la que s’ofereix arreu de la comarca”.

  D’altra banda, l’Ajuntament de Berga ha adoptat les mesures d’higiene i seguretat establertes per les autoritats governamentals i sanitàries per convertir l’equipament teatral en un espai segur. Tot això, amb la voluntat que la ciutadania torni a gaudir d’una oferta cultural variada a la ciutat, a través d’espectacles pel públic familiar, muntatges amb perspectiva femenina i concerts amb artistes reconeguts. La regidora de cultura ha esmentat la importància de la cultura en la situació actual de pandèmia. Per a Valverde, “la cultura també és salut i forma part de les eines que tenim per combatre aquesta crisi sanitària i social. En aquest sentit, la cultura no només és un bé essencial o un espai de seguretat, sinó que també forma part de la solució a la situació que estem patint tots plegats”.

  La programació ha estat impulsada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i Programa.cat.

  Un univers de bombolles de sabó

  L’artista de prestigi internacional, Pep Bou, obrirà la temporada cultural de tardor amb l’espectacle ‘Pep Bou Experiències’ per mostrar el seu fascinant univers format per bombolles de sabó. L’espectacle, estructurat amb tocs antològics, és una impressionant mostra dels processos constants de recerca del creador/alquimista al seu laboratori. Es tracta d’una síntesi inèdita d’un llenguatge audiovisual i teatral que ha fascinat el públic de tots els continents. L’espectacle és un viatge cap a mons poètics i onírics partint de tres elements senzills, però essencials: el sabó, l’aigua i la música. L’actuació es realitzarà el diumenge, 1 de novembre, a les 6 de la tarda.

  Música d’una experiència confinada

  Pau Vallvé és un músic i compositor que compta amb més de 20 anys d’experiència damunt dels escenaris. El Teatre Municipal de Berga acollirà la presentació del seu dissetè treball discogràfic titulat ‘La vida és ara’, nascut d’una experiència personal de l’artista. Segons explica Vallvé, pocs dies abans del confinament es va separar i va anar a viure uns dies a l’estudi, de forma provisional. L’estat d’alarma el va enganxar allà i ja no va poder sortir-ne fins al cap de 75 dies. El nou disc de Pau Vallvé és el resultat del seu confinament a l’estudi, on va compondre i gravar les cançons amb els instruments que tenia a l’abast. És un disc que suposa un canvi important i un canvi d’etapa. El concert es farà el dissabte, 7 de novembre, a les 9 del vespre.

  L’heroïcitat quotidiana i la pressa

  La nena dels pardals’ és un espectacle poètic i emocionant sobre heroïnes i herois quotidians, el respecte a la vida i la saviesa innata dels infants. La representació adreçada a tot tipus de públics, especialment a partir de 5 anys, es basa en un fet històric real que es remunta al 1958, moment en què Mao Zedong va declarar la guerra als pardals i va provocar la quasi extinció d’aquests ocells a la Xina. La mesura va fer que no hi haguessin ocells que es mengessin els insectes i les plagues van arrasar les collites, fet que va produir la mort d’entre 30 i 40 milions de xinesos, a causa de la fam. L’actuació protagonitzada per Xavi Idàñez i Txell Botey compta amb música en directe de La Tresca i la Verdesca. L’espectacle es realitzarà el diumenge, 15 de novembre, a les 6 de la tarda.

  Enfrontar-se a les contradiccions

  Ramon Madaula, Jaume Madaula i Júlia Truyol posaran en escena l’obra ‘Els Brugarol’ sota la direcció de Mònica Bofill. El muntatge explica la història d’una família de l’alta burgesia catalana. L’Anna, activista social i feminista, decideix canviar-se el primer cognom pel de la mare. Això suposa un fet inconcebible pel seu pare, Antoni Brugarol, qui recorrerà a tota mena d’argúcies i xantatges per aconseguir que l’Anna es faci enrere. Ramon Madaula escriu i protagonitza aquesta comèdia familiar amb grans dosis d’humor àcid i intel·ligent que enfronta cara a cara les contradiccions dels seus protagonistes. Dues generacions i dues maneres d’entendre el món en una societat on tots voldríem creure’ns un model de coherència absoluta. L’obra es portarà a terme el diumenge, 22 de novembre, a les 6 de la tarda.

  Les colònies tèxtils en clau femenina

  El silenci dels telers’ és una proposta nascuda del llibre d’Assumpta Montellà, que recull testimonis reals de diferents generacions de dones. Maria Casellas i Andrea Portella són les dues actrius que protagonitzen l’obra i que mostraran les veus d’aquestes dones. Elles van ser el motor de la indústria catalana i les que van fer créixer un dels patrimonis de les comarques d’interior, les colònies industrials. En paraules de Maria Casellas, “l’obra retrata el dia a dia de l’univers de les colònies tèxtils, la memòria de tot un segle”. El muntatge es representarà el diumenge, 29 de novembre, a les 6 de la tarda.

  Experimentació musical

  Magalí Sare & Sebastià Gris tancaran la programació cultural el divendres, 18 de desembre, a les 9 del vespre. El duet presentarà el seu nou disc titulat ‘A boy and a girl’ produït per David Soler i Santi Careta. Després del seu primer disc en solitari, Magalí Sare inicia una nova etapa en què aposta per l’experimentació i la creació d’una unió entre la música clàssica i moderna, dos mons que sempre han estat presents en la seva trajectòria. D’aquí neix aquesta proposta formada per un conjunt de cançons d’orígens tan diferents com el folklore mallorquí i la música clàssica de cambra, totes elles abraçades pels diferents paisatges que crea l’electrònica. Magalí Sare es va donar a conèixer al gran públic com a soprano del Quartet Mèlt, formació guanyadora del concurs de TV3 ‘Oh Happy Day’ l’any 2015. També ha estat la veu del disc ‘ESTÓMAC’ de la pianista i compositora, Clara Peya, té un duet amb el contrabaixista, Manel Fortià, i ha interpretat la cançó de l’anunci d’estiu d’Estrella Damm de 2020.

  Informació i venda d’entrades

  La venda d’entrades es realitzarà a la taquilla del Teatre Municipal de Berga, una hora abans de l’inici dels espectacles, i també es podran adquirir a través de la plataforma de venda d’entrades online www.ticketara.com. L’àrea de Cultura també posa a disposició de la ciutadania un canal de reserva d’entrades a través de l’adreça de correu electrònic cultura@ajberga.cat i als telèfons 600 463 398 i 93 821 43 33. L’horari d’atenció telefònica serà de dilluns a divendres, de 9 a 13 h.

  Mesures d’higiene i seguretat per la Covid-19

  El Teatre Municipal de Berga comptarà amb un protocol de prevenció per tal de garantir la seguretat dels artistes i el públic. L’ús de la mascareta serà obligatori per accedir al recinte i també durant el desenvolupament dels espectacles. L’equipament disposa de dispensadors de gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans. S’ha reduït l’aforament de la sala i es porten a terme les tasques de desinfecció i ventilació de l’espai, seguint els protocols d’higiene i seguretat. El públic assistent haurà de respectar les butaques assignades i no podrà fer ús dels seients bloquejats i precintats. Es recomana la compra d’entrades online i el pagament amb targeta a la taquilla. Per tal d’evitar aglomeracions als accessos del teatre, es recomana al públic arribar al recinte amb antelació. Per últim, la sortida de la sala es realitzarà de forma esglaonada i per files, seguint les indicacions del personal del teatre.          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga