Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga queda constituït i Montse Venturós (CUP) pren possessió del càrrec d’alcaldessa pel mandat 2019-2023
  Data de publicació: 15.06.19
  L’Ajuntament de Berga ha celebrat aquest dissabte, 15 de juny, una sessió extraordinària per constituir el consistori i escollir l’alcalde o alcaldessa de la ciutat entre les persones electes que han pres possessió del càrrec de regidors i regidores, segons els resultats de les eleccions municipals del passat 26 de maig. Tal i com marca la legislació electoral i el règim jurídic d’organització i funcionament de les entitats locals, la sessió s’ha portat a terme vint dies hàbils després de la celebració dels comicis electorals.

  L’acte ha començat amb l’entrada dels regidors i regidores electes precedits el secretari municipal, Antoni Pérez, i la interventora, Montse Torra. Seguidament, s’ha constituït la Mesa d’edat formada per les persones electes de major i menor edat. Es tracta de Vicenç Vegas Crespo (Junts x Berga), que ha presidit la Mesa en ser la persona de major edat, i Roser Valverde Lojo (CUP), que ha actuat com a vocal en ser la persona de menor edat del plenari. Tots dos han jurat els càrrecs i se’ls ha fet entrega de la banda i la medalla de la ciutat.

  A continuació, la resta de regidors i regidores del plenari han estat cridats per ordre alfabètic per tal de jurar o prometre el càrrec i ocupar els diferents escons del plenari. Els regidors i regidores són: Ferran Aymerich Torner (JxB), Ramon Camps Garcia (ERC), Eloi Escútia Fors (CUP), Abel Garcia Marín (PSC), Ariadna Herrada Gost (JxB), Marc Marginet Sensada (JxB), Marià Miró Manubens (CUP), Dolors Rial Clotet (JxB), Roser Rifà Jané (CUP), Jordi Sabata Freixa (JxB), Ivan Sànchez Rodríguez (CUP), Isaac Santiago Vilardaga (CUP), Aleix Serra Uró (CUP), Dolors Tous Bruch (ERC) i Montse Venturós Villalba (CUP).

  Posteriorment, s’ha procedit a l’elecció de l’alcalde o alcaldessa de l’Ajuntament de Berga. El procediment estableix que només poden presentar candidatura els regidors i regidores que encapçalen les llistes electorals que van concórrer a les eleccions. En aquest cas, es tractaria de Montse Venturós (CUP), Jordi Sabata (JxB), Ramon Camps (ERC) i Abel Garcia (PSC). Tot seguit, els regidors i regidores han emès el seu vot de forma secreta dipositant la papereta en una urna transparent i s’ha realitzat l’escrutini amb el resultat següent:

  - Vots emesos: 17
  - Abstencions: 1 vot
  - En blanc: 0 vots
  - Nuls: 0 vots
  - Montse Venturós (CUP): 8 vots
  - Jordi Sabata (JxB): 6 vots
  - Ramon Camps (ERC): 2 vots

  Davant d’aquests resultats i tenint en compte que cap dels candidats o candidates ha obtingut la majoria absoluta dels vots emesos del plenari, s’ha procedit al nomenament de Montse Venturós Villalba com a alcaldessa de Berga en ser la persona que encapçalava la llista més votada pels veïns i veïnes de la ciutat el passat 26 de maig. Posteriorment, Venturós ha jurat el càrrec d’alcaldessa i el president de la Mesa d’edat li ha entregat la vara de batllessa.

  A continuació s’ha dissolt la Mesa d’edat i l’alcaldessa ha ocupat la presidència de la sessió i del plenari municipal. Seguidament, l’alcaldessa ha obert el torn de parlaments cedint la paraula als representants de totes les llistes electorals, els quals, han explicat la motivació del seu vot. L’alcaldessa també ha pronunciat un parlament abans de tancar la sessió que ha finalitzat amb els regidors i regidores dempeus per escoltar l’himne de la ciutat de Berga.

 • Berga avança la temporada d’estiu amb l’obertura de la piscina municipal aquest cap de setmana
  Data de publicació: 14.06.19
  Berga inaugurarà la temporada d’estiu aquest cap de setmana amb l’obertura de les instal·lacions de bany de la piscina municipal que estaran en funcionament del 15 de juny al 4 de setembre, en horari ininterromput de 10 del matí a 8 de la tarda. Tal i com s’ha realitzat en altres ocasions, l’accés a la piscina el dia d’obertura (15 de juny) serà gratuït per a tots els usuaris i usuàries, tot i què estarà limitat per l’aforament de l’equipament que és d’unes 700 persones.

  Tarifes i abonaments

  Aquesta temporada es mantindran les mateixes tarifes d’accés que en els últims anys, de manera que el preu de l’entrada a la piscina serà de 3€ pels adults i 2 pels infants menors de 14 anys i per a les persones que disposen del carnet de pensionista i/o discapacitat. Enguany, com a novetat, es permetrà l’accés doble a les instal·lacions mitjançant el pagament d’una mateixa entrada. Per tant, els usuaris que hi accedeixin al matí, podran abandonar l'equipament i tornar a accedir-hi a la tarda sense la necessitat d’haver de pagar l’entrada dues vegades. D’altra banda, també s’oferiran abonaments en funció del tipus d’usuaris i el nombre de serveis realitzats. En aquest cas, l’abonament de temporada costarà entre 40 i 60€, mentre que l’abonament per a 30 serveis oscil·larà entre els 30 i 45€ i l’abonament de 15 serveis valdrà entre 20 i 30€.

  Serveis de la instal·lació

  Les instal·lacions de bany de la piscina municipal comptaran amb dos socorristes diaris i una persona responsable de la taquilla d’accés. En aquesta ocasió, el servei de taquillatge estarà gestionat directament pel Centre Esportiu Municipal El Tossalet. També cal destacar el canvi d’ubicació de l’entrada d’accés a la zona de bany que estarà situat davant de la porta principal del gimnàs. A més, també hi haurà servei de bar, el qual, romandrà obert durant l’horari d’obertura de la piscina municipal, a excepció dels dies de celebració de La Patum (del 19 al 23 de juny) que l’horari podria patir algunes variacions. El personal del bar també s’ocupa de gestionar el servei de reserves de les pistes de frontó i la pista de vòlei platja, a través del telèfon 93 822 05 10.

  Tasques de manteniment i millora de l’equipament

  En els darrers mesos, els operaris de la Brigada Municipal i els Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Berga han portat a terme les tasques d’adequació i manteniment de les instal·lacions esportives per garantir un bon servei als usuaris i usuàries. Una de les actuacions més destacades ha estat la renovació de la làmina d’impermeabilització de la piscina exterior on es realitzen els cursets de natació per a infants. La substitució d’aquest element ha permès acabar amb les fuites d’aigua de la piscina i també s’eviten possibles danys als banyistes a causa dels desperfectes que presentava l’antiga làmina de PVC. Tanmateix, s’ha substituït el filtre i el sistema hidràulic de la piscina petita. També s’ha procedit a la neteja dels filtres, l’estabilització de l’aigua i al calibratge dels equips automàtics, entre d’altres. Per últim, el personal de la Brigada de Jardineria també ha realitzat el desbrossament de les zones verdes i el manteniment de la gespa de la instal·lació.

  Promoció de l’esport i els hàbits saludables

  Finalment, la piscina municipal tornarà a acollir les activitats gratuïtes del programa ‘Salut a l’estiu’ durant els mesos de juliol i agost. Es tracta d’un projecte impulsat per l’àrea d’Esports en col·laboració els centres esportius El Tossalet i CEEC i el Centre Pedagògic Aprendre a Aprendre per promoure els hàbits saludables i la pràctica d’activitat física durant l’estiu. El programa d’activitats es portarà a terme de l’1 de juliol al 30 d’agost.

          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga