Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga posposa La Patum de 2020 i treballa per celebrar-la al setembre, si les circumstàncies ho permeten
  Data de publicació: 26.03.20

  L’Ajuntament de Berga posposa La Patum de 2020 a causa del coronavirus. Es tracta d’una decisió motivada per la crisi d’emergència sanitària provocada per la COVID-19 que ha comportat diverses mesures preventives decretades per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar la propagació d’aquesta pandèmia. La suspensió de la festa que havia de celebrar-se del 10 al 14 de juny també respon al fet de no poder garantir que la celebració es desenvolupi amb les màximes garanties de salut i seguretat per a les persones que hi participen i en formen part.

  Aquesta incertesa dificulta preveure l’evolució de la situació durant les properes setmanes i mesos. Tot i això, l’Ajuntament de Berga treballa amb la previsió de poder celebrar La Patum durant el mes de setembre, sempre que les circumstàncies ho permetin. En aquest sentit, s’està contactant amb els diferents agents per poder tancar una data el més aviat possible, tenint en compte els diferents esdeveniments relacionats amb la celebració de la festa, més enllà dels cinc dies de Corpus.

  D’altra banda, l’Ajuntament de Berga també resta a l’espera de saber quines són les indicacions i recomanacions dels Departaments de Salut i Cultura de la Generalitat de Catalunya per poder determinar la celebració o no de La Patum d’enguany.

  Per últim, cal esmentar que La Patum és una festa transversal que comporta una organització complexa i que requereix mesos de preparació. Malgrat que es treballa amb nou calendari, no es pot descartar la possibilitat que es pugui suspendre definitivament per motius sanitaris. • Berga posa en marxa la iniciativa ‘Àgora. La resistència’ per difondre el passat històric de la ciutat durant el confinament
  Data de publicació: 25.03.20

  ‘Àgora. La resistència’. Aquest és el nom de l’últim projecte impulsat per l’àrea de Patrimoni Cultural i Museus de l’Ajuntament de Berga. Es tracta d’una iniciativa nascuda durant el període de confinament i que té la voluntat de continuar divulgant la història i el patrimoni de la ciutat mitjançant peces audiovisuals breus a través de les xarxes socials. La proposta forma part del projecte ‘Àgora Cultural Berga’ iniciat el març de 2017. Al llarg d’aquests dos anys s’ha portat a terme una sèrie de conferències periòdiques, exposicions i visites guiades sobre diversos elements del patrimoni cultural berguedà. La situació d’emergència sanitària provocada pel coronavirus ha aturat la programació estable del projecte i, per això, ‘Àgora Cultural Berga’ s’ha reconvertit temporalment en ‘Àgora. La resistència’.

  Píndoles de coneixement

  ‘Àgora. La resistència’ comptarà amb una sèrie de col·laboradors i col·laboradores que explicaran històries i fets quotidians relacionats amb el passat de la ciutat que inclouen pandèmies i pestes, entre altres temàtiques. Es tracta de píndoles audiovisuals breus que es difondran a través de les xarxes socials Twitter, Instagram, Facebook i Youtube d’Àgora Cultural i l’Ajuntament de Berga. La iniciativa es complementarà amb un concurs de preguntes o quiz sobre el contingut dels vídeos. Aquest nou format de conferències es posarà en marxa properament i tindrà continuïtat durant el període de restricció de la mobilitat.  Llistat de píndoles emeses:

  1. Epidèmia de còlera de 1854 a Berga – Ivan Sànchez
          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga