Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga promou els jocs de carrer entre els infants berguedans amb una nova edició del projecte ‘A les tardes, juga al carrer’
  Data de publicació: 24.06.18
  Recuperar el carrer com a espai de joc i de trobada entre els infants berguedans. Aquest és l’objectiu del projecte ‘A les tardes, juga al carrer’, una iniciativa impulsada per l’Oficina d’Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà, l’Ajuntament de Berga i Rural Salut per promoure les activitats educatives i de lleure entre els menuts durant el període de vacances escolars. Per fer-ho, s’han programat gairebé una vintena de propostes que es portaran a terme del 25 de juny al 7 de setembre a les places de diversos barris de la ciutat, de 6 a 8 de la tarda.

  En concret, es realitzaran jocs i tallers gratuïts els dilluns, els dimecres i els divendres dels mesos de juny, juliol i setembre al passeig de la Indústria, a la plaça de la Font del Ros i a la plaça de Santa Eulàlia. El programa d’activitats inclou una gran varietat de propostes entre les que destaquen els jocs tradicionals, els jocs de taula, els jocs d’aigua, els jocs musicals, els tallers de manualitats i les activitats esportives. Per participar-hi no caldrà inscriure’s prèviament i, en cas de pluja, les activitats es traslladaran a l’Hotel d’Entitats de Berga (antic Centre Cívic).

  La iniciativa pretén convertir el carrer en un punt de trobada atractiu pels nens i nenes, així com promoure els beneficis del joc, fomentar la relació amb els altres, impulsar els hàbits saludables i posar en valor la cooperació, el treball en equip, la resolució de conflictes i la diversitat cultural, entre d’altres. Per fer-ho, el projecte compta amb la complicitat d’entitats locals i serveis municipals com per exemple el Grup de Joves de Santa Eulàlia, la Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Berguedà, 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic, Creu Roja Berguedà, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet i el Casal Cívic de Berga.

  ‘A les tardes, juga al carrer’ és un projecte que també es desenvolupa a diversos municipis de la comarca com Gironella, Avià, Bagà, Guardiola de Berguedà i Puig-reig. La iniciativa compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona.

 • Berga inaugura la temporada d’estiu aquest cap de setmana amb l’obertura al públic de la piscina municipal
  Data de publicació: 20.06.18
  La festivitat de Sant Joan és la data que marca l’inici de la temporada d’estiu a la ciutat de Berga. Aquest cap de setmana s’obriran les instal·lacions de bany de la piscina municipal que estaran en funcionament del 23 de juny a l’11 de setembre, en horari ininterromput de 10 del matí a 8 de la tarda. En aquesta ocasió, l’accés a la piscina durant el dia d’obertura (23 de juny) serà gratuït per a tots els banyistes, tot i que estarà limitat per l’aforament de l’equipament, que és d’unes 700 persones.

  Enguany, es mantindran les mateixes tarifes que en els últims anys i el preu de l’entrada per fer ús de la piscina serà de 3€ pels adults i de 2€ pels infants menors de 14 anys i per a les persones que disposen del carnet de pensionista i/o de discapacitat. A més, també s’oferiran abonaments en funció del tipus d’usuari i del nombre de serveis realitzats. Per exemple, l’abonament de temporada costarà entre 40 i 60€, mentre que l’abonament per a 30 serveis valdrà de 30 a 45€ i el de 15 serveis costarà entre 20 i 30€.

  Pel que fa als serveis de la piscina municipal, les instal·lacions comptaran amb dos socorristes diaris i una persona responsable de la taquilla d’accés. A més, també hi haurà servei estable de bar després que es produís la reobertura de l’equipament el març passat. Així, doncs, el bar estarà obert de dilluns a diumenge, de 8 del matí a 11 de la nit. Tanmateix, les persones que regenten l’equipament també s’ocupen regularment de la gestió de reserves de les pistes de frontó, a través del telèfon 93 822 05 10.

  En els darrers mesos, els operaris de la Brigada Municipal i els Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Berga han portat a terme les tasques d’adequació i manteniment de les instal·lacions esportives per garantir un bon servei als usuaris i usuàries. En aquest sentit, s’ha realitzat la reparació de forats, esquerdes i desperfectes, així com el revestiment de les juntes de la superfície i el paviment de les piscines. També s’ha procedit a la substitució d’algunes peces malmeses de l’enrajolat de la piscina de nadons, s’ha fet el muntatge dels canals de desguàs que envolten la piscina, la neteja dels filtres i l’estabilització de l’aigua.

  D’altra banda, s’han efectuat tasques de pintura en diversos elements que formen part del mobiliari de l’equipament. Per exemple, s’ha repintat la piscina gran, les baranes, els bancs de fusta i les parets perimetrals de la zona esportiva. A més, s’ha substituït una part del tancament exterior mitjançant un tipus de reixat més rígid i de major alçada. Tanmateix, s’ha fet la reparació de les dutxes i s’ha canviat la il·luminació dels vestidors utilitzant lluminàries LED més eficients. Una altra de les accions realitzades, ha estat la instal·lació d’un desfibril·lador extern automàtic (DEA) a l’exterior del recinte del pavelló vell. Per últim, el personal de la brigada de jardineria s’ha encarregat de realitzar el desbrossament de les zones verdes i del manteniment de la gespa de la instal·lació.

  Finalment, cal destacar que la piscina municipal tornarà a acollir les activitats gratuïtes del programa ‘Salut a l’estiu’ durant els mesos de juliol i agost. Es tracta d’un projecte impulsat per l’àrea d’Esports en col·laboració els centres esportius El Tossalet, CEEC i AlterSport per promoure els hàbits saludables i la pràctica d’activitat física durant l’estiu.

          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga