Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga viurà un estiu farcit de visites culturals per conèixer el passat històric i gaudir del patrimoni de la ciutat
  Data de publicació: 07.07.20

  L’Oficina de Turisme i el Museu Comarcal de Berga iniciaran una nova edició del cicle d’activitats culturals i visites guiades ‘Berga viu l’estiu!’ organitzat per les àrees de Turisme i Patrimoni Cultural i Museus de l’Ajuntament de Berga. La programació inclou set visites guiades i tres exposicions que es portaran a terme durant l’estiu i la tardor amb l’objectiu de donar a conèixer el passat històric de la ciutat visitant diversos recursos turístics que formen part del patrimoni cultural berguedà com per exemple Sant Pere de Madrona, la Torre de la Petita o Queralt, entre d’altres. Les activitats seran gratuïtes, però per participar-hi caldrà inscriure’s prèviament ja que les places seran limitades.

  Patrimoni a l’abast de tothom

  La programació del cicle ‘Berga viu ‘l’estiu’ comptarà amb visites guiades per conèixer Sant Pere de Madrona o la Torre de la Petita. També hi haurà una passejada que es portarà a terme a l’entorn de Queralt per descobrir diversos aspectes sobre la formació de la muntanya, les plantes, els animals i les llegendes dels éssers que habiten el bosc. A més, es repetirà la visita als campanars de les esglésies de Santa Eulàlia i Sant Francesc, després de la bona acollida que va tenir l’any passat. Així mateix, hi haurà una visita nocturna per recórrer els carrers i places vinculats al passat medieval de la ciutat. Una de les novetats d’enguany serà una visita al Castell de Sant Ferran per conèixer el vincle de la fortalesa amb la Guerra dels Segadors. Enguany, les places de les visites guiades seran limitades com a mesura preventiva per la Covid-19. Cada activitat tindrà un màxim de 25 places, a excepció de la visita a Queralt que el límit serà de 20 persones. El públic interessat en participar-hi, podrà inscriure’s fins el dia abans de l’activitat per telèfon (93 821 13 84) o enviant un correu electrònic a l’adreça aj022.ofturisme@ajberga.cat indicant el nom, el telèfon i la visita que es vol fer.

  Exposicions permanents

  ‘La Patum al Convent de Sant Francesc’ és una mostra dedicada a la festa berguedana que es podrà veure a partir del 10 de juliol al convent franciscà. Es tracta d’una exposició en què el públic podrà gaudir de la comparseria patumaire de prop i també podrà contemplar peces de vestuari antic, fotografies, textos i vídeos. L’entrada costarà 5€, però els menors de fins a 12 anys podran accedir-hi de forma gratuïta. La mostra es completarà amb una visita guiada titulada ‘Espais de Patum’ per conèixer els carrers i places relacionats amb la celebració. Aquestes visites tindran un preu de 2€, es faran tots els dissabtes dels mesos de juliol, agost i setembre, a les 7 de la tarda, i caldrà fer reserva prèvia per telèfon (93 821 13 84). La primera visita es farà el 18 de juliol i el punt de trobada serà el Convent de Sant Francesc.

  ‘Quan Déu venia a casa’ és el títol de l’exposició que acollirà el Museu Comarcal de Berga del 3 de setembre a l’1 d’octubre. Es tracta d’una mostra impulsada per Víctor Rodríguez Iñigo i Roger Cortina Farràs sobre les capelletes de visita domiciliària. Aquestes capelletes servien per portar la fe a les llars i famílies que no es podien costejar una capella particular.

  ‘Vampirs a Berga. Les històries naturals de Joan Perucho’ és una exposició itinerant impulsada per la Institució de les Lletres Catalanes que farà estada al Museu Comarcal de Berga del 3 d’octubre al 9 de desembre. La mostra s’emmarca en la celebració de l’Any Perucho (2020) per commemorar el centenari del naixement d’un dels escriptors més destacats de la literatura catalana del segle XX. Aquesta exposició és una immersió en el món de Les històries naturals: la literatura fantàstica i d’aventures, el vampirisme, les guerres carlines, la Guerra Civil i el pop.


 • Berga iniciarà dilluns les obres d’arranjament del vial de Can Baster afectat per una esllavissada el 21 de juny
  Data de publicació: 03.07.20

  L’Ajuntament de Berga iniciarà el dilluns, 6 de juliol, les obres d’arranjament del tram del vial del carrer Can Baster que connecta amb les carreteres de Queralt i Sant Llorenç de Morunys, sobre la urbanització dels Pedregals, que ha estat tallat al trànsit des del passat 21 de juny a causa d’una esllavissada.

  Les obres d’arranjament consistiran en la construcció d’un mur de contenció per gravetat amb blocs d’escullera i la reconstrucció del tram de vial afectat per l’esllavissada. El termini previst per a l’execució dels treballs serà de quatre setmanes, aproximadament, i durant aquest període el vial continuarà tancat al trànsit. El cost dels treballs s’estima inicialment en 75.512,19€ i l’empresa encarregada de portar a terme les obres serà Pasquina S.A.

  La necessitat d’arranjar el vial i restablir el trànsit a la zona ha fet que s’implementi un procediment d’emergència per efectuar els treballs amb la màxima celeritat possible. Aquest mecanisme comporta un estalvi de temps respecte la tramitació ordinària.
          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga