Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • La Policia Local obre diligències penals a dues persones per un presumpte delicte de falsificació de receptes mèdiques
  Data de publicació: 17.01.20

  La Policia Local ha obert diligències penals a dues persones per un presumpte cas relacionat amb la falsificació de receptes mèdiques. Els fets van ocórrer el passat 16 de desembre quan la Policia Local va rebre l’avís que dues persones havien intentat adquirir diversos medicaments mitjançant l’ús de receptes mèdiques aparentment falses. Posteriorment, els agents del cos policial van acudir a l’establiment farmacèutic on s’havia produït d’intent de compra dels medicaments per obtenir la informació relativa als fets. La descripció facilitada pel personal del comerç va permetre la ràpida identificació de les persones implicades en el cas en les proximitats d’una altra farmàcia de la ciutat. Les tasques de cerca i localització dels presumptes autors dels fets es va realitzar conjuntament amb agents dels Mossos d’Esquadra.

  Els agents de policia van escorcollar el vehicle en el que viatjaven les persones i van decomissar un total de 17 receptes falsificades, 3 caixes de medicament (Rivotril), diners en efectiu i una navalla de tipus papallona. Seguidament, els agents van traslladar les persones a les dependències policials i van procedir juntament amb els Mossos d’Esquadra a l’obertura de diligències penals per un presumpte delicte de falsificació documental relatiu a la tinença de receptes falses. També es va tramitar una denuncia administrativa per una infracció greu de la Llei Orgànica de Seguretat Ciutadana per la possessió d’arma blanca, la navalla tipus papallona. Tanmateix, la unitat d’investigació dels Mossos d’Esquadra també estan portant a terme les diligències corresponents.

  Els cossos de seguretat han destacat la importància de la col·laboració ciutadana a l’hora de facilitar la informació que ha permès la intervenció en el cas. • El bus urbà de Berga suma 42.819 usuaris i usuàries durant el 2019 i registra un descens de l’1,5% respecte l’any anterior
  Data de publicació: 14.01.20

  El nombre d’usuaris i usuàries registrat pel servei de bus urbà de Berga durant el 2019 ha estat de 42.819. Es tracta d’una xifra inferior a la de 2018, en què el nombre de viatgers i viatgeres va ser de 43.507. Això suposa un descens de 688 passatgers i passatgeres, és a dir, un 1,5% menys respecte l’any anterior. El resultat global, però, supera la previsió realitzada pel consistori quan es va posar en funcionament el servei de transport urbà l’any 2008 i que situava l’ús en 30.000 usuaris i usuàries anuals. Tot i això, les dades de 2019 no recullen el nombre d’infants de les escoles de primària de la ciutat que poden fer ús del bus urbà de forma gratuïta, sempre que vagin acompanyats d’una persona adulta. De cara a aquest any 2020, i per poder realitzar aquest recompte, s’ha establert un sistema de tiquets de colors que els centres dispensaran a l’alumnat i que els nens i nenes hauran d’entregar al conductor/a quan accedeixin a l’autobús per poder comptabilitzar els trajectes.

  El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, ha valorat les xifres esmentades i considera que “cal seguir treballant per a què el nombre d’usuaris del transport públic augmenti en els propers anys i això passa per valorar els usos actuals i adequar el servei a les demandes”.

  Registre de les dades mensuals

  Les xifres facilitades per l’empresa que gestiona el servei de transport públic, ALSA, posen de manifest l’estabilitat del nombre de passatgers i passatgeres al llarg de l’any, que oscil·la entre els 3.000 i els 3.500 mensuals. Els mesos que van registrar un major ús van ser el març, el maig, l’octubre i el novembre, ja que van sumar entre 4.100 i 4.500 usuaris i usuàries, en cada cas. En canvi, el juny i l’agost van comptar amb 2.790 i 2.438 viatgers i viatgeres, respectivament.

  El regidor Escútia ha destacat que “són uns valors que, en part, ens indiquen l’ús important que en fan els escolars ja que és precisament en els mesos en els que no hi ha vacances quan el nombre d’usuaris i usuàries és més elevat. Un motiu més per intentar conèixer aquesta xifra que fins ara no queda reflectida en els resultats”.

  Recaptació econòmica del servei

  La recaptació econòmica ha experimentat un descens de l’1,2%, en consonància amb la pèrdua d’usuaris i usuàries. En concret, el 2019 es van recaptar 30.580,50€ mentre que el 2018 es van recaptar 30.967€, el que suposa una diferència de 386,50€. Els diners provenen principalment de l’adquisició de bitllets senzills, així com de la compra i recàrrega de targetes multiviatge. En aquest cas, s’han dispensat un total de 8.828 bitllets d’un sol ús, s’han registrat 32.796 viatges realitzats amb targetes multiviatges i 1.195 trajectes efectuats amb altres modalitats de bitllets i/o abonaments.

  Previsió de millores en el servei de transport

  La regidoria de Mobilitat està estudiant la incorporació d’una sèrie de millores que permetin fomentar l’ús del bus urbà. En concret, s’està valorant modificar l’horari dels trajectes d’algunes línies per tal d’ajustar a la realitat el temps de pas de l’autobús, que en alguns casos, no es compleix. També es reforçarà el pas en algunes de les parades que compten amb més usuaris i es valorarà la possibilitat de suprimir les que tenen un ús nul.          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga