Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga activa en fase de prealerta el Pla d’Actuació Municipal davant la possibilitat de nevada durant la nit de dilluns
  Data de publicació: 20.01.20

  L’Ajuntament de Berga ha activat de forma preventiva el Pla d’Actuació Municipal (PAM) davant la possibilitat que es produeixin episodis de vent i neu durant la nit d’aquest dilluns, 20 de gener. Les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya han motivat l’activació del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) que afecta el litoral i prelitoral central, així com zones altes de la Catalunya Central i interior de Tarragona. Pel que fa a la neu, s’ha activat la fase d’alerta del Pla Especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), ja que les nevades es podrien estendre a la Catalunya Central durant la nit, tot i que durant la matinada de dimarts es preveu que la cota de neu pugi fins als 1.000 metres al Pirineu i Prepirineu oriental.

  Fase de prealerta del PAM

  L’activació de la fase de prealerta del Pla d’Actuació Municipal comporta la preparació de les tasques i el material fundent necessaris per portar a terme la neteja de la via pública, així com la mobilització del personal municipal i extern que participarà en el dispositiu esmentat mentre es realitza el seguiment de l’evolució de l’emergència. Tal com estableix el PAM, en cas que es produeixi una nevada es prioritzarà la retirada de neu als accessos dels serveis d’emergències, els centres sanitaris i residencials de la tercera edat i els equipaments educatius. Tanmateix es realitzaria el tall de les vies que poden comportar dificultats en la mobilitat.

  Recomanacions per a la ciutadania

  En cas que es produeixi una nevada, des del consistori es demana la col·laboració dels veïns i veïnes a l’hora de mantenir netes les voreres d’accés als habitatges i immobles. També es demana extremar la precaució a l’hora de transitar pels carrers de la ciutat i evitar els desplaçaments innecessaris amb vehicles, sempre que sigui possible. En el cas d’episodis de vent, es demana tancar i assegurar portes, finestres i tendals, evitar deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses dels habitatges. A l’exterior, també caldrà evitar transitar a prop del mobiliari urbà, l’arbrat i qualsevol altre element que el vent pugui fer caure. • Berga organitza un cinefòrum sobre el racisme institucional que es realitzarà el 25 de gener al Teatre Patronat
  Data de publicació: 20.01.20

  ‘El racisme mata. Les múltiples cares del racisme institucional’ és el títol del documental realitzat per S.O.S. Racisme que es projectarà el proper dissabte, 25 de gener, a Berga. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’àrea de Feminisme, LGTBIQ+ i Societat Inclusiva per generar un espai de diàleg sobre les conseqüències del racisme institucional a partir de reflexions i experiències per construir una realitat alternativa més justa. L’activitat pretén mostrar com el racisme present a les fronteres, a les lleis i a la societat pot acabar amb els somnis de moltes persones, els seus drets, els valors de la societat i, en alguns casos, amb la vida.

  Sessió de cinema i debat

  La projecció del documental es completarà amb un debat dinamitzat per S.O.S. Racisme en què es tractaran diverses qüestions com per exemple: les conseqüències del racisme i la xenofòbia, les polítiques migratòries, els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE), el procés de regularització i la gestió de les fronteres, la influència dels mitjans de comunicació i el tractament de la informació, el paper de la ciutadania en la lluita contra el racisme i la defensa dels drets humans, la convivència i la cohesió social. El cinefòrum és una activitat gratuïta que es portarà a terme a les 6 de la tarda, al Teatre Patronat de Berga i compta amb la col·laboració de l’entitat 9,5 mm Grup Internacional Cinematogràfic.

  Un documental amb rerefons social

  L’audiovisual consta de diversos blocs temàtics: els Centres d’Internament d’Estrangers (CIE), la política migratòria i les fronteres entre països, i també compta amb la intervenció de persones referents en la lluita pels drets humans com Alícia Rodríguez, del Servei d’Atenció i Denúncia (SAiD); Cristina Fernàndez, de l’Observatori del Sistema Penal i els Drets Humans (OSPDH); Norma Falconi, de Papers i Drets per Tothom, o Rafael Ribó, del Síndic de Greuges.

  En defensa de la igualtat de drets i oportunitats

  El documental estrenat l’any 2016 forma part de la campanya ‘Tancarem el CIE’ promoguda per S.O.S. Racisme després que l’Ajuntament de Barcelona ordenés el cessament de l’activitat del CIE situat a Zona Franca per manca de llicència d’activitats i que, posteriorment, el Ministeri de l’Interior del govern espanyol decretés la seva reobertura. S.O.S. Racisme és una entitat que des del 1989 treballa per defensar la igualtat de drets i oportunitats de totes les persones que formen la societat, des de l’acció antiracista. Podeu consultar més informació sobre la lluita contra el racisme i la xenofòbia al web www.sosracisme.org.
          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga