Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga suspèn la Fira de Maig i estudia incorporar alguns dels actes a la Fira de Santa Tecla de 2020
  Data de publicació: 30.03.20

  L’Ajuntament de Berga suspèn la Fira de Maig a causa de la crisi d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Les mesures preventives establertes per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar la propagació de la pandèmia fan que no es pugui garantir la celebració de la mostra prevista pels dies 1 i 2 de maig. A més, tot i que les mesures decretades durant l’estat d’alarma deixessin d’estar en vigor en el moment de realització de la fira, tampoc es podria garantir que existissin altres restriccions referents a la mobilitat i la lliure circulació de persones en esdeveniments amb aforaments superiors al miler de participants. Per tot això, i amb la finalitat de prioritzar la salut i la seguretat de les persones que participen a la fira (empreses, entitats, paradistes, públic, etc.), el consistori berguedà ha decidit cancel·lar la Fira de Maig d’enguany.

  Una mostra multisectorial de referència

  La Fira de Maig és una de les fires més importants de la ciutat i també és una mostra de referència per al conjunt del Berguedà i les comarques veïnes. L’esdeveniment se celebra anualment a la zona del Passeig de la Indústria i compta amb un recinte firal de 21.100 metres quadrats i un pressupost d’uns 27.500€. La Fira de Maig es va reinventar l’any 2016 quan el consistori va apostar per renovar la imatge i la distribució de la mostra. També es va iniciar la tematització de les edicions que darrerament han estat dedicades a la indústria forestal, l’economia circular, la revisió del passat industrial de la comarca i l’agroalimentació. El certamen de l’any passat va comptar amb la participació de 27 entitats i 128 empreses d’una gran varietat de sectors industrials com per exemple l’alimentació, el turisme, la salut i el benestar, el transport, les telecomunicacions, l’habitatge, els productes químics, l’agricultura i l’automoció, entre d’altres. A més, la Fira de Maig també compta amb més d’una quinzena d’activitats paral·leles per a tots els públics.

  Reconversió de la Fira de Santa Tecla

  La suspensió de la Fira de Maig ha fet que l’àrea de Promoció Econòmica i Fires estigui valorant la possibilitat d’incorporar algunes de les propostes a la Fira de Santa Tecla que se celebrarà el 19 i 20 de setembre, si les circumstàncies sanitàries ho permeten. Actualment, el consistori treballa en aquest supòsit i en els propers dies i setmanes es determinaran quines són les característiques que tindrà la Fira de Santa Tecla d’enguany.

  Les inscripcions de la Fira de Maig queden anul·lades

  Les inscripcions realitzades per participar a la Fira de Maig de 2020 han estat anul·lades i no tenen validesa. Les persones, entitats, empreses, marxants i paradistes que tinguin interès en participar a la Fira de Santa Tecla hauran d’inscriure’s seguint el procediment establert per a aquesta fira. Podeu consultar la informació i les instruccions referents a la mostra a l’apartat ‘Fires’ del web municipal (www.ajberga.cat) i en aquest enllaç:

  Per a més informació, podeu contactar amb l’àrea de Promoció Econòmica i Fires a través de l’adreça de correu electrònic firesberga@ajberga.cat.


 • L’Ajuntament de Berga posposa La Patum de 2020 i treballa per celebrar-la al setembre, si les circumstàncies ho permeten
  Data de publicació: 26.03.20

  L’Ajuntament de Berga posposa La Patum de 2020 a causa del coronavirus. Es tracta d’una decisió motivada per la crisi d’emergència sanitària provocada per la COVID-19 que ha comportat diverses mesures preventives decretades per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar la propagació d’aquesta pandèmia. La suspensió de la festa que havia de celebrar-se del 10 al 14 de juny també respon al fet de no poder garantir que la celebració es desenvolupi amb les màximes garanties de salut i seguretat per a les persones que hi participen i en formen part.

  Aquesta incertesa dificulta preveure l’evolució de la situació durant les properes setmanes i mesos. Tot i això, l’Ajuntament de Berga treballa amb la previsió de poder celebrar La Patum durant el mes de setembre, sempre que les circumstàncies ho permetin. En aquest sentit, s’està contactant amb els diferents agents per poder tancar una data el més aviat possible, tenint en compte els diferents esdeveniments relacionats amb la celebració de la festa, més enllà dels cinc dies de Corpus.

  D’altra banda, l’Ajuntament de Berga també resta a l’espera de saber quines són les indicacions i recomanacions dels Departaments de Salut i Cultura de la Generalitat de Catalunya per poder determinar la celebració o no de La Patum d’enguany.

  Per últim, cal esmentar que La Patum és una festa transversal que comporta una organització complexa i que requereix mesos de preparació. Malgrat que es treballa amb nou calendari, no es pot descartar la possibilitat que es pugui suspendre definitivament per motius sanitaris.          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga