Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga impulsa consultes per redefinir la normativa urbanística del POUM en l’àmbit del Polígon Industrial i per establir un recàrrec sobre els pisos buits
  Data de publicació: 18.09.20

  L’Ajuntament de Berga posarà en marxa dues consultes obertes a la ciutadania sobre ordenances i projectes normatius independents vinculats a les àrees d’Urbanisme i Rendes, respectivament. Les propostes contemplen la modificació puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en l’àmbit del Polígon Industrial de La Valldan i l’aplicació d’un recàrrec sobre l’Impost de Béns Immobles (IBI) als pisos que es trobin desocupats de forma permanent. El consistori obrirà un període de consulta pública prèvia per a què els veïns i veïnes i les entitats puguin realitzar les seves aportacions sobre aquestes propostes normatives que es preveuen modificar.

  Modificació puntual del POUM en l’àmbit del Polígon Industrial

  La proposta consisteix en elaborar un document urbanístic que permeti analitzar amb detall la realitat construïda i la regulació urbanística vigent per resoldre i adaptar les ordenances d’edificació i les qualificacions urbanístiques de la zona al moment actual. L’objectiu és resoldre contradiccions normatives ajustant els paràmetres de l’edificació a la realitat construïda i les característiques del teixit d’activitats econòmiques, així com adaptar la qualificació urbanística dels sòls que ocupa actualment la deixalleria municipal. Els canvis introduïts no comportaran l’augment de l’aprofitament urbanístic existent. L’àrea d’Urbanisme, Obres i Serveis ha impulsat la proposta tenint en compte que l’actual regulació urbanística del Polígon Industrial de La Valldan, inclosa al POUM de Berga aprovat l’any 2005, data dels anys 70 del segle passat quan es va construir el polígon.

  Recàrrec sobre l’IBI dels pisos desocupats

  En els darrers anys i, sobretot, arran de la crisi econòmica, molts habitatges han quedat desocupats i en alguns casos, en propietat d’entitats financeres amb l’objectiu de posar-los a la venda i impedint que s’aprofitessin per posar-los a lloguer. Això també ha comportat que l’oferta de pisos de lloguer hagi minvat i que els preus hagin experimentat un increment constant i sostingut en el temps. L’àrea de Rendes ha impulsat la proposta d’establir un recàrrec sobre els immobles d’ús residencial desocupats permanentment per afavorir l’augment d’habitatges de lloguer disponibles al municipi i una major estabilització dels preus, entre d’altres.

  Consulta pública prèvia

  L’Ajuntament de Berga obrirà un període de consulta pública per a què els veïns i veïnes i les entitats puguin realitzar les seves aportacions sobre aquests dos projectes normatius que són independents entre sí. Les persones majors de 16 anys i les entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats de Berga podran fer aportacions i suggeriments presentant una instància genèrica. En l’apartat web ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ es poden consultar els documents de síntesi de les propostes, la informació sobre els objectius, la necessitat i els problemes que es preveuen solucionar i l’enllaç al formulari d’instància genèrica per realitzar les aportacions que es considerin oportunes. El termini per a la presentació de les instàncies estarà obert del 21 de setembre al 5 d’octubre de 2020, ambdues dates incloses.

  Un cop finalitzat el període de consulta pública prèvia, s’elaborarà un informe de retorn en què s’inclouran totes les aportacions i propostes rebudes tractades de forma anònima i la valoració sobre la seva incorporació al projecte en qüestió per part de la comissió d’estudi formada per representants polítics i personal tècnic municipal. Aquest document es publicarà en l’apartat ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ per posar-lo a l’abast de qualsevol persona interessada en la matèria tractada.

  Enllaç a l’apartat de la modificació del puntual del POUM de Berga en l’àmbit del polígon industrial de La Valldan:

  http://ajberga.cat/ajberga/apartats/index.php?apartat=261

  Enllaç a l’apartat per a l’aplicació d’un recàrrec sobre l’IBI per als immobles d’ús residencial desocupats amb caràcter permanent:

  http://ajberga.cat/ajberga/apartats/index.php?apartat=262 • Berga registra 15.316 usuaris i usuàries a les piscines de la zona esportiva municipal durant la temporada d’estiu
  Data de publicació: 18.09.20

  Les piscines de la zona esportiva municipal Toni Sabata van tancar la temporada d’estiu de 2020 amb un total de 15.316 usuaris i usuàries durant els 78 dies que les instal·lacions de bany van romandre obertes al públic (del 26 de juny a l’11 de setembre). Aquesta xifra inclou els 1.951 infants i joves que van fer ús de les piscines, a través de les entitats organitzadores de diversos campus esportius realitzats a la ciutat durant el període estival. El juliol va ser el mes que va registrar una major afluència, ja que es van comptabilitzar 8.284 banyistes.

  Aquestes dades, però, no poden comparar-se amb les xifres obtingudes l’any passat, a causa de l’aplicació de mesures restrictives per la pandèmia de la Covid-19, com per exemple: la disminució d’aforament de l’equipament, l’aplicació de torns de matí i tarda o la reducció de les tarifes de bany, entre d’altres. Tot això ha influït en el nombre d’usuaris i usuàries, els ingressos i les despeses de manteniment de la instal·lació.

  Xifra d’accessos diaris i mensuals

  Durant tot l’estiu, el nombre de banyistes segons la tipologia d’entrades dispensades ha estat el següent: s’ha produït l’accés gratuït de 909 nadons de 0 a 3 anys, s’ha comptabilitzat l’adquisició de 5.900 entrades d’infants d’entre 4 i 14 anys i han accedit 7.223 persones de 14 a 64 anys. També cal esmentar l’accés de 1.242 persones de 65 o més anys i 42 persones que disposaven del carnet de pensionista i/o discapacitat. Pel que fa a les dades registrades per mesos, 643 persones van utilitzar les piscines municipals al juny, 8.284 al juliol, 6.152 a l’agost i 237 al setembre.

  Usuaris i usuàries per torns i grups

  La xifra d’accessos per torns detalla que es van produir 8.260 entrades durant la tarda i 7.056 durant el torn de matí. Els mesos de juny, juliol i agost hi va haver un major ús de les instal·lacions durant la tarda, mentre que al setembre es van registrar més banyistes al matí. D’altra banda, un total de 1.951 infants i joves van poder fer ús de la piscina com a participants de campus esportius. En concret, el nombre d’accessos registrats al juny va ser de 8 persones, 1.621 al juliol, 283 a l’agost i 39 al setembre.

  Ingressos i costos de manteniment

  La piscina municipal ha registrat uns ingressos de 19.448 € provinents de la venda d’entrades d’usuaris i usuàries individuals i grups de campus esportius. Pel que fa a les despeses, l’Ajuntament de Berga ha destinat 23.096,20 € a l’adequació i manteniment de l’equipament. A aquesta xifra també cal sumar-hi les despeses addicionals relacionades amb la Covid-19. En concret, s’ha invertit la quantitat de 5.270 € per sufragar el cost de seguretat i control d’aforament (3.950 €), així com la neteja i desinfecció de les instal·lacions (1.320 €). En aquest sentit, cal destacar l’esforç del personal de manteniment de la piscina municipal i el personal municipal del servei de neteja per les tasques realitzades a l’hora de garantir l’ús de l’equipament amb seguretat.
          10  11  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga