Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga repartirà plantes a la ciutadania en el marc de la campanya “Arrelem el Porta a Porta”
  Data de publicació: 27.11.19
  L’Ajuntament de Berga organitza de nou, en el marc de la campanya “Arrelem el Porta a Porta”, un acte en el que es lliurarà una planta a tothom qui s’apropi i completi una enquesta sobre el servei. L’acte serà el proper dissabte dia 30 de novembre a la Plaça de les Fonts i durarà des de les 11 del matí fins a la 1 del migdia.

  És una acció que es fa amb la voluntat d’agrair a la ciutadania de Berga els bons resultats obtinguts durant el primer any d’implantació del nou sistema de recollida de residus. Aquesta activitat ja es va dur a terme el passat dia 16 de novembre a la Plaça Viladomat, en el marc de la setmana europea de prevenció de residus, on es van lliurar més de 150 plantes a les veïnes i veïns de la ciutat.
 • Berga posa en marxa un seguit d’accions per conscienciar la ciutadania de la importància de reduir els residus
  Data de publicació: 26.11.19
  Des de les regidories d'Educació i de Medi Ambient de l'Ajuntament de Berga, i gràcies a una dotació econòmica de la Diputació de Barcelona, es posa en marxa aquesta setmana un seguit d’actuacions per conscienciar la ciutadania de la importància de reduir la quantitat de residus que generem, posant el focus d'atenció en la reducció de l'ús de plàstics d'un sol ús.

  Les primeres actuacions es duen a terme als centres d’educació primària i consisteixen en el lliurament de carmanyoles (per als alumnes d’infantil) i porta-entrepans (per als alumnes de primer cicle de primària) de manera que siguin utilitzats habitualment pels nois i les noies i les seves famílies per portar els esmorzars i així abandonar definitivament l'ús d'embolcalls d'un sol ús (bosses de plàstic, films i paper d'alumini). El passat dilluns dia 25 de novembre es va realitzar a les escoles Xarxa i Vedruna i el proper divendres 29 es realitzarà a les escoles de la Valldan, Sant Joan i Santa Eulàlia.

  Des de l’organització es proposa que els centres educatius traslladin la iniciativa a les famílies i els demanin la seva col·laboració, al mateix temps que els integrin com a agents importants en el seguiment de les actuacions. Més endavant, es completarà aquesta primera acció amb el lliurament de bosses també reutilitzables a l'escola bressol Flor de Neu per a posar-hi la roba i els pitets per rentar.

  Properes actuacions encara per definir

  La segona de les actuacions es farà en col·laboració amb els comerços de la UBIC i la tercera se centrarà en la reducció de l'ús de plàstics d'un sol ús que actualment es fa
  per part de treballadors i treballadores de l'ajuntament. D'aquestes actuacions se'n donaran més detalls abans de dur-les a terme.

  Pressupost

  El conjunt d'aquestes actuacions tindrà un cost que girarà al voltant dels 4.300 €, que és la quantitat subvencionada per la Diputació de Barcelona.
< Anterior  ...       10  11  12  13  14  15  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga