Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga realitzarà treballs d’arranjament en diversos trams del paviment asfàltic, al Polígon de La Valldan, a partir de divendres
  Data de publicació: 06.08.20

  L’Ajuntament de Berga realitzarà obres de reforç del paviment asfàltic al Polígon Industrial de La Valldan, del 7 al 12 d’agost. L’actuació se centrarà en alguns dels trams del polígon que presenten un major desgast i implicarà treballs de reparació i millora en una superfície de 6.800 m2, que corresponen a més de 700 metres de vials. L’actuació tindrà un cost de 90.819,74€ (IVA inclòs) i la durà a terme l’empresa Pasquina, S.A.

  Millores en diversos trams

  El consistori preveu actuar en bona part al camí de Sant Bartomeu, el carrer principal de baixada del polígon, així com en alguns trams del camí de Can Ballús i el carrer Bernat Sala. Es tracta de vials que no estan inclosos en el Projecte de Modernització del Polígon Industrial de La Valldan, que entre d’altres actuacions implica la reurbanització completa (amb renovació total del paviment) d’un tram del camí de Can Ballús, ja executada, així com del camí de Garreta i del carrer Germans Farguell, previstes per finals d’any.

  Afectacions al trànsit

  Les obres s’iniciaran aquest divendres amb els treballs previs de senyalització i fresat de l’actual paviment i es preveu que fins dimecres vinent comportin afectacions al trànsit, especialment al carrer de Sant Bartomeu, així com en algun tram del camí de Can Ballús i a la carretera de Solsona, a l'alçada de Sant Bartomeu.

  Pas de vianants

  També es preveu la creació d’un pas de vianants amb elements reductors de la velocitat a la carretera de Solsona, amb l’objectiu de millorar la comunicació entre el polígon i el camí ral de Cardona, ja que es tracta d’un tram molt freqüentat per vianants. Aquesta actuació donarà compliment al compromís adquirit durant el plenari municipal ordinari del passat mes d’octubre arran d’una moció presentada pel grup municipal Junts per Berga sobre el manteniment i l’adequació de la carretera de Solsona i el camí ral de Cardona. • Berga i Cercs restringiran l’accés a Pedret els caps de setmana per evitar l’afluència massiva de visitants i afectacions en la mobilitat de la zona
  Data de publicació: 31.07.20

  Berga i Cercs han acordat regular l’accés a Pedret durant els caps de setmana per evitar l’afluència massiva de visitants i la propagació del coronavirus. Es tracta d’una mesura consensuada per ambdós municipis juntament amb els cossos de seguretat per reduir les aglomeracions de persones i evitar afectacions en la mobilitat de la zona. En les darreres setmanes s’ha percebut un augment del nombre de persones que accedeixen amb vehicle a l’entorn de Pedret per banyar-se o passejar per la Via Verda. Aquest increment podria estar propiciat per les persones que han decidit fer vacances de proximitat a causa de la Covid-19 i per la prohibició de l’accés i el bany a la riera de Merlès, des del passat mes de juny. Tot això provoca greus problemes de circulació que impedeixen l’arribada dels serveis, en cas que fos necessari, l’augment de l’abandonament de residus i la degradació dels valors naturals de l’espai.

  Tancament de l’accés els caps de setmana

  El tancament dels accessos a Pedret s’aplicarà els caps de setmana, de dissabte al matí a diumenge al vespre, durant la temporada d’estiu. En concret, es prohibirà l’accés a tot tipus de vehicles a motor, a excepció del veïnat i els serveis de la zona. També es permetrà el pas als taxis i les visites guiades programades a Sant Quirze de Pedret. A partir del dissabte, 1 d’agost, el control estarà regulat pels Mossos d’Esquadra amb la col·laboració del cos d’Agents Rurals, Protecció Civil i les ADFs.

  Estudi de la mobilitat durant la setmana

  Es preveu que els Mossos d’Esquadra analitzin la freqüentació de vehicles que es produeix a la zona durant la setmana i, en cas que l’afluència generi problemes de mobilitat, es valorarà ampliar la mesura i procedir al tancament de l’accés a Pedret els dies laborables.< Anterior  ...       10  11  12  13  14  15  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga