Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga promou consultes sobre diferents projectes normatius referents a l’àmbit esportiu, festiu i el teixit associatiu local
  Data de publicació: 20.11.19
  L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa tres consultes obertes a la ciutadania sobre diferents reglaments i ordenances relacionats amb les àrees d’Esports, Festes i Participació Popular, respectivament. Les propostes contemplen la creació d’un reglament d’ús de les instal·lacions esportives municipals, una ordenança per regular la concessió de premis durant els concursos d’actes festius i culturals organitzats pel consistori i una ordenança per normativitzar la concessió de subvencions a entitats sense ànim de lucre mitjançant la concurrència competitiva. L’Ajuntament de Berga obrirà un període de consulta pública per a què els veïns i veïnes i les entitats puguin realitzar les seves aportacions sobre aquests nous projectes normatius.

  Reglament d’ús d’instal·lacions esportives

  La regidoria d’Esports impulsarà la creació d’un reglament d’ús de les instal·lacions esportives municipals per tal de determinar el procediment de reserva, l’accés, la forma de pagament de les taxes, les normes d’ús i les obligacions dels usuaris i usuàries durant la utilització d’aquests equipaments, entre d’altres. El reglament inclourà les instal·lacions següents: els dos pavellons d’esports municipals (el nou i el vell), les pistes de tennis, pàdel, frontó i vòlei platja, el camp de futbol i la piscina municipal d’estiu.

  Enllaç: Reglament d’ús de les instal·lacions esportives municipals

  Ordenança per a la concessió de premis en els actes festius i culturals

  L’àrea de Festes promourà la creació d’una ordenança per establir el procediment per a la concessió de premis en els concursos de caràcter cultural i festiu organitzats per l’Ajuntament de Berga. Els concursos inclosos en aquesta ordenança serien: el concurs de la rua i el ball de disfresses de Carnaval, el concurs de cartells de La Patum i La Patum Infantil, el concurs de bandes i grups musicals per actuar al concert jove de La Patum, el concurs de cessió de l’espai públic per gestionar el servei de bar durant el concert de dissabte de La Patum i el concurs de pintura ràpida de tardor.

  Enllaç: Ordenança per a la concessió de premis dels actes festius i culturals organitzats per l’Ajuntament

  Ordenança per a la concessió de subvencions a entitats sense ànim de lucre

  L’Ajuntament de Berga ha portat a terme dues convocatòries per a la concessió de subvencions a entitats i associacions sense ànim de lucre mitjançant concurrència competitiva durant els exercicis de 2018 i 2019. La necessitat d’introduir millores en el text de l’ordenança per adequar-la a la realitat del teixit associatiu local ha motivat aquesta iniciativa. Les activitats o projectes subvencionables s’inclouen en els eixos temàtics de cultura, educació, esport, joventut, social, medi ambient i polítiques d’ocupació.

  Enllaç: Ordenança per a la concessió de subvencions a entitats sense ànim de lucre

  Consulta pública prèvia

  Del 20 de novembre al 4 de desembre, ambdues dates incloses, les persones majors de 16 anys i les entitats sense ànim de lucre inscrites al Registre Municipal d’Entitats de Berga podran fer aportacions i suggeriments a les propostes d’elaboració dels tres nous projectes normatius mitjançant la presentació d’una instància genèrica. En l’apartat web ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ es poden consultar els documents de síntesi de les ordenances i el reglament, informació sobre els objectius, la necessitat i els problemes que preveuen solucionar, les propostes del text i l’enllaç al formulari d’instància genèrica per realitzar les aportacions i propostes que es considerin oportunes.

  Un cop finalitzat el període de consulta pública prèvia, s’elaborarà un informe de retorn en què s’inclouran totes les aportacions i propostes rebudes tractades de forma anònima i la valoració sobre la seva incorporació als projectes en qüestió. Aquest document es publicarà en l’apartat ‘Participació ciutadana en projectes normatius’ per posar-lo a l’abast de qualsevol persona interessada en les matèries tractades.
 • La Fira del Joc i de Nadal de Berga torna el 6 de desembre apostant per la inclusió i reivindicant la baldufa
  Data de publicació: 20.11.19
  El joc és una activitat que ens permet aprendre, divertir-nos, implicar-nos i compartir experiències amb persones de totes les edats. La Fira del Joc i de Nadal de Berga organitzada per l’Ajuntament de Berga i la Cia. de Jocs l’Anònima ha esdevingut un dels espais de joc intergeneracionals més destacats de la ciutat que ha anat creixent en nombre de propostes durant els darrers anys. Enguany, la mostra tornarà a instal·lar-se a la Plaça de Viladomat i el Passeig de la Indústria el 6 de desembre fent que petits i grans es diverteixen plegats gaudint del joc, el Nadal i el carrer. En aquesta edició, la fira comptarà amb diverses novetats entre les que destaquen espais dedicats a les baldufes, els jocs africans, els puzles, la robòtica i també hi haurà campionats de jocs de taula, entre d’altres.

  La regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Roser Rifà ha explicat que es tracta “d’una fira adreçada especialment al públic interessat en l’àmbit del joc“ i ha animat a tothom a participar-hi, tot i que “els infants són els grans jugadors i jugadores per excel·lència” .

  Distribució del recinte firal

  La Fira del Joc i de Nadal es dividirà en quatre espais de joc i una zona de parades de productes relacionats amb el Nadal. D’una banda, la mostra comptarà amb la presència d’establiments especialitzats en jocs i joguines per tal d’assessorar els visitants. També hi haurà un espai de jocs al carrer, una ludoteca, jocs gegants, tallers i jocs per a tots els públics. Tot això és combinarà amb una sèrie de parades regentades per entitats i artesans vinculats al sector de l’artesania i l’agroalimentació que oferiran diversos productes nadalencs.

  L’impuls de la baldufa

  La baldufa serà un dels elements destacats de la fira d’enguany, ja que l’organització ha apostat per triplicar l’espai dedicat a aquest element. Òscar Garcia de la Cia. de Jocs l’Anònima ha explicat que “la fira va néixer per reivindicar el joc tradicional i la baldufa és un d’aquests jocs que cal reconèixer i posar en valor”. Per fer-ho, hi haurà tres persones encarregades de difondre el seu coneixement sobre les baldufes.

  Jocs tradicionals africans, robòtica i concursos

  La fira inclourà un nou espai sobre el joc tradicional africà, un taller de creació de jocs de temàtica boletaire i també hi haurà espais dedicats a la robòtica i els trencaclosques. Enguany, hi haurà diversos campionats per a què els visitants puguin demostrar les seves habilitats jugant al Troia (GDM), el Funky Pollo (Mercurio) o el Sushi Go! (Devir). A més, els infants podran gaudir d’una sessió de contes amb les rondallaires Gemma i Antònia i un espectacle dedicat a les baldufes, a càrrec de la companyia Penèlope i Aquiles.

  Fira inclusiva i solidària

  La mostra també promourà la inclusió ja que incorporarà persones amb discapacitat a l’equip de voluntaris i voluntàries de la fira per dinamitzar algunes de les activitats. Actualment, la fira compta amb gairebé una trentena de monitors i monitores, als quals, s’hi sumaran vuit persones de dues entitats socials. Òscar Garcia ha explicat que “en altres fires del mateix àmbit s’han portat a terme experiències similars que han tingut una resposta molt positiva”.

  D’altra banda, el Banc de Sang i Teixits també participarà a la fira promovent l’acapte de sang a través d’una nova jornada de donació, que es farà a la Plaça Cim d’Estela, de 10 del matí a 2 del migdia.

  Pressupost de la fira

  L’Ajuntament de Berga ha destinat 5.000€ a l’organització de La Fira del Joc i del Nadal. El certamen espera rebre entre 2.000 i 3.000 visitants que podran gaudir de l’ampli ventall d’activitats relacionades amb el joc des de 10 del matí a 2 del migdia i de 4 a 8 de la tarda.


< Anterior  ...      10  11  12  13  14  15  16  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga