Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga aposta de nou pel patinatge alpí en línia acollint diverses proves durant el cap de setmana del 13 i 14 de juliol
  Data de publicació: 10.07.19
  Berga tornarà a convertir-se en l’aparador del patinatge alpí en línia amb la disputa de diverses competicions durant el cap de setmana del 13 i 14 de juliol. Per quart any consecutiu, la capital berguedana acollirà diferents proves d’una modalitat esportiva que està en auge i que combina l’esquí i el patinatge sobre l’asfalt. La novetat principal d’aquesta edició serà el canvi d’emplaçament de la pista on es portarà a terme la competició. Enguany, s’utilitzarà el vial de baixada del Passeig de la Pau, en comptes del vial de pujada. El tram situat entre la Plaça de la Creu i la carretera de Sant Fruitós ha estat asfaltat recentment i presenta unes condicions òptimes per al disseny i la seguretat del traçat. La pista tindrà uns 230 metres de longitud i una zona de frenada de 140 metres. Les proves d’alpí en línia que es disputaran aquests dies són: la 1a Fase de la Lliga Catalana, la 1a Fase de la Copa d’Espanya i la 4a edició del Trofeu May Luengo. L’esdeveniment està organitzat pel May Luengo Esquí Club, l’Ajuntament de Berga, la Federació Catalana de Patinatge i el Consejo Superior de Deportes.

  Competicions puntuables

  Els patinadors i patinadores que prenguin part en les competicions de patinatge d’alpí d’aquest cap de setmana hauran de completar el descens a través d’un circuit urbà format per pals verticals separats entre sí fent eslàlom sobre patins en línia en el menor temps possible. En total, es realitzaran tres mànigues i la classificació final es farà a partir de la suma dels dos millors temps obtinguts per cascun dels participants en les diferents categories masculines i femenines. El dissabte, 13 de juliol, es realitzaran els entrenaments de 4 a 7 de la tarda mentre que el diumenge, 14 de juliol, es disputaran les proves puntuables, de 9 del matí a 1 del migdia. L’entrega de trofeus es farà a partir de 2/4 de 2 del migdia.

  Patinadors i patinadores d’alt nivell

  La competició d’alpí en línia és un esdeveniment esportiu que aglutinarà participants procedents de diversos indrets de la geografia catalana i espanyola. A més, també comptarà amb la presència de tots els patinadors i patinadores que integren la selecció espanyola d’alpí en línia que estan competint aquesta setmana als World Roller Games de Barcelona. En concret, hi haurà Aura Coronado, Ainhoa Mellado, Anna Borràs, Marc Morera, Lluís Sistach (Catalunya), Sergio Méndez (Astúries), Olatz Suárez, Nuria Requejo, Claudia Arias, Irene García, María Soledad Suárez, Sergio Menéndez, Gabriel Arias, David Alaiz, Hugo Macías i Manuel Amigo (Castella i Lleó).

  El desig d’acollir la Copa del Món

  Els organitzadors de les competicions d’alpí en línia de Berga mantenen el seu desig d’albergar una de les proves de la Copa del Món d’aquesta modalitat esportiva. En la passada edició, la competició va comptar amb l’assistència d’un director tècnic europeu per avaluar diversos elements de l’esdeveniment esportiu celebrat a la ciutat. En aquest sentit, l’objectiu de l’organització és seguir treballant per aconseguir que Berga formi part del calendari mundial d’alpí en línia l’any 2021. Precisament, aquests dies s’han mantingut diverses reunions amb representants de la Federació Internacional de Patinatge durant la celebració a Barcelona dels World Roller Games. El proper pas serà formular un projecte de proposta en què es determini el tipus de prova que podria acollir i organitzar la ciutat de Berga.

  Alteracions de trànsit

  El circuit urbà de la competició d’alpí en línia comportarà diverses afectacions de trànsit a la zona del Passeig de la Pau i els carrers adjacents durant tot el cap de setmana amb motiu de la realització de les diferents proves de l’esdeveniment.


 • Berga portarà a terme la segona fase del projecte de pavimentació de diversos carrers del 8 al 18 de juliol
  Data de publicació: 05.07.19
  L’Ajuntament de Berga completarà la segona fase del projecte de pavimentació del nucli urbà en les properes setmanes. Els treballs d’asfaltatge de diversos carrers es portaran a terme del 8 al 18 de juliol amb l’objectiu de finalitzar les tasques realitzades durant la setmana prèvia a la celebració de les festes de La Patum amb l’objectiu de renovar el ferm i eliminar els sots que presenta la xarxa viària del municipi. Les obres de millora del paviment asfàltic tenen un pressupost d’uns 350.000€ i comportaran afectacions de trànsit durant l’execució dels treballs i afectacions puntuals en l’entrada i sortida de vehicles dels guals.

  Actuacions en una quinzena de trams urbans

  Del 8 al 18 de juliol es preveu realitzar treballs d’asfaltatge en una quinzena de trams urbans de la ciutat. La planificació de les tasques és la següent:

  - Carrer Serra de Casampons: entre els carrers La Nou i Portella. Vial de servei de l’escola de Santa Eulàlia. Dates: del 8 a l’11 de juliol.

  - Plaça de Gernika – Camí de Pedret: tram des de Pl. Gernika fins al número 11. Dates: del 10 al 12 de juliol.

  - Carrer de Santa Eulàlia: tram entre números 38 i 46 i tram entre números 18 i 24. Dates: 11 i 12 de juliol.

  - Passeig de la Indústria: diversos trams localitzats des del Parc de Bombers fins al carrer de Quim Serra. Dates: 12 i 15 de juliol.

  - Carrer de Mossèn Espelt. Dates: 12 i 15 de juliol

  - Avinguda del Canal Industrial. Dates: 12 i 15 de juliol.

  - Carrer de Pere Costa: tram proper a la intersecció amb la carretera de Sant Llorenç. Dates: 15 i 16 de juliol.

  - Passeig de les Estaselles. Dates: del 15 al 17 de juliol.

  - Carrer del Tossalet de les Forques: tram entre els números 18 i 74. Dates: del 16 al 18 de juliol.

  - Carrer Nicolau de Berga: tram entre els números 1 i 10. Dates: del 16 al 18 de juliol.

  - Carrer de Gironella: tram entre l’Avinguda de Catalunya i el carrer de l’Estatut de Catalunya. Dates: del 16 al 18 de juliol.

  - Avinguda de Catalunya: davant del supermercat Carrefour. Dates: del 16 al 18 de juliol.

  - Carrer de Saldes: tram entre el carrer de Gironella i el carrer Pobla de Lillet. Dates: del 16 al 18 de juliol.

  - Passeig de les Aubes. Data: 18 de juliol.

  Pel que fa als treballs d’asfaltatge, primerament es realitzaran les tasques de fresat i preparació per portar a terme la pavimentació i, posteriorment, es faran els treballs de reposició i pintura vial. Aquestes actuacions comportaran talls de trànsit i la prohibició d’estacionament en les zones esmentades anteriorment per facilitar l’execució dels treballs de millora del ferm. L’empresa Pasquina és l’encarregada de d’executar el projecte de pavimentació de la ciutat.
< Anterior  ...      10  11  12  13  14  15  16  ...  Següent >

El més nou

Calendari

    
Setembre 2019
    
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga