Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga obre la sol·licitud per ocupar la via pública durant la diada de Sant Jordi de 2020
  Data de publicació: 03.03.20

  L’Ajuntament de Berga ha obert el termini per sol·licitar l’ocupació de la via pública durant la celebració de la festa de Sant Jordi de 2020. Les persones o entitats interessades en disposar d’una parada o estand per vendre roses o llibres al carrer durant la diada d’enguany, podran tramitar les peticions mitjançant la presentació d’una instància específica fins al 31 de març.

  Autorització específica per a l’activitat

  La instal·lació d’una parada de venda de productes relacionats amb la festivitat de Sant Jordi requereix una autorització específica anomenada ‘Llicència d’ocupació de la via pública per a llocs de venda eventuals’. El document està disponible a l’apartat ‘Tràmits i gestions’ del web municipal. En la sol·licitud de l’espai caldrà indicar el tipus de parada que es vol muntar, és a dir, si es vol destinar a la venda de llibres, roses, ambdós productes o altres articles relacionats amb la diada. Tanmateix, serà necessari especificar la ubicació i la mida de l’estand, així com l’horari d’ocupació de l’espai en qüestió. A més, serà imprescindible adjuntar la carta d’autoliquidació tributària que és el document que acredita que s’ha abonat la taxa corresponent per portar a terme l’activitat.

  Tramitació presencial o electrònica

  En compliment de la Llei 39/2015 d’1 d’octubre de procediment administratiu comú de les administracions públiques, les persones jurídiques i les entitats sense ànim de lucre han de realitzar la sol·licitud de forma telemàtica, mentre que les persones físiques poden tramitar-ho online o presencialment, a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) situada a l’Ajuntament de Berga (Plaça de Sant Pere, 1). L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 9 del matí a 2 del migdia, i el dilluns de 5 a 7 de la tarda. • Berga acollirà la II Trobada de Comparseria Femenina Popular impulsada per la Bauma dels Encantats en el context del 8M
  Data de publicació: 02.03.20

  La Bauma dels Encantats i l'Ajuntament de Berga organitzen la II Trobada de Comparseria Femenina Popular. L’esdeveniment es portarà a terme el pròxim dissabte, 7 de març, en el context de la commemoració del Dia Internacional de les Dones que se celebra anualment el 8 de març. La trobada comptarà amb la participació d’una desena de colles que mostraran elements de la comparseria festiva femenina a través d’una cercavila que recorrerà els carrers del centre de la ciutat. L’esdeveniment també comptarà amb la col·laboració de la Banda de l'Escola de Municipal de Música de Berga que amenitzarà el recorregut del passacarrers.

  La presidenta de la Bauma dels Encantats, Elisabet Casals, ha destacat la importància d’aquesta trobada per “potenciar els personatges femenins que participen en les festes de les poblacions catalanes que hi seran presents”. Casals ha explicat que “la trobada de l’any passat va ser un èxit i, per això, hem volgut repetir la iniciativa i donar-li la rellevància que es mereix aquest acte”. Tanmateix, la regidora de Cultura i Feminisme de l’Ajuntament de Berga, Roser Valverde, s’ha mostrat satisfeta de poder contribuir a la consolidació d’aquesta activitat. Segons Valverde, “el món de la cultura popular ha estat tradicionalment masculinitzat i el fet de començar a posar sobre la taula la presència femenina és molt positiu i ens satisfà que una entitat com la Bauma dels Encantats tiri endavant aquest tipus de propostes per a la ciutat”.

  Una cercavila més participada

  Enguany, l’esdeveniment ha introduït algunes novetats referents a la ubicació i el recorregut de la desfilada de la comparseria per fer-la més participada. David Tristany, membre de la Bauma dels Encantats, ha dit que el canvi d’ubicació respon a “la voluntat de donar més visibilitat a l’acte i fer-ne partícips altres zones de la ciutat”.

  La trobada s'iniciarà a les 5 de la tarda amb la plantada de les colles participants i un berenar popular a la Plaça dels Països Catalans. A les 6 de la tarda començarà la cercavila que constarà de l’itinerari següent: Pl. dels Països Catalans – Carrer del Roser – Pl. de la Creu – Pl. de les Fonts – Pl. Sant Joan – Carrer Ciutat – Pl. Ciutat – Carrer dels Àngels – Pl. de Sant Pere. Al final del passacarrers es farà una ballada conjunta i l'organització entregarà uns obsequis de record a cadascuna de les colles. Es preveu que l'acte hagi finalitzat a les vuit de la tarda, aproximadament.

  Una desena de colles participants

  A banda de la imatgeria femenina de la Bauma dels Encantats, la geganta Gosolana i la nana Doña Blanca, la trobada comptarà amb la participació de les següents colles: Grup de Geganters i Gralleres d'Oliana, Caparrots de Sant Cugat del Vallès, Geganters de Sant Cugat del Vallès, Geganters i Grallers de la Llacuna, Geganters de l'Esquirol, Geganters de Sant Joan de Vilatorrada, Geganters de Puig-Reig, Geganters de Sant Feliu de Llobregat, Colla Gegantera de Guixers i El Gall de Parets del Vallès (portat només per dones). Durant aquesta setmana es tancaran les colles participants.

  Tota la imatgeria de les colles són personatges femenins històrics i característics de la cultura popular catalana que han representat en els seus municipis un paper important en la vida quotidiana o en el teixit associatiu. Per tant, és fonamental destacar-ne el seu valor. La Bauma dels Encantats se suma a la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb una trobada de comparseria femenina, gairebé de les úniques que se celebren arreu de Catalunya. Per aquest motiu, des de l'entitat cultural i el consistori berguedà s’anima als veïns i veïnes a sortir al carrer i participar en la trobada.< Anterior  ...      10  11  12  13  14  15  16  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga