Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga organitza una vetllada literària i musical al Convent de Sant Francesc per commemorar el Dia del Llibre i de la Rosa
  Data de publicació: 20.07.20

  El dijous, 23 de juliol, se celebrarà el Dia del Llibre i de la Rosa arreu de Catalunya, tot i que es farà de forma descentralitzada per evitar aglomeracions i garantir les mesures de seguretat sanitàries per evitar la propagació de la Covid-19. Es tracta d’una jornada organitzada per la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per commemorar la Diada de Sant Jordi de 2020, la qual, no es va poder portar a terme el passat 23 d’abril a causa de la pandèmia. A Berga, es realitzarà una vetllada literària i musical la vigília de la diada, al claustre del Convent de Sant Francesc. La iniciativa està impulsada per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga i comptarà amb la col·laboració de l’Escola Municipal de Música de Berga (EMMB) i l’entitat Òmnium Cultural.

  Literatura i música al Convent de Sant Francesc

  El claustre del Convent de Sant Francesc acollirà una vetllada dedicada a la literatura i la música el dimecres, 22 de juliol, a 2/4 de 10 del vespre. L’acte combinarà la lectura de textos de diversos gèneres literaris i la interpretació de peces musicals. Lídia Canals, Sònia Ferrer, Toni Gol, Xavier Gonzàlez. Jaume Huch, Marc Marginet, Ivan Otaola, Eva Sànchez, Ramon Soler, Gerard Vilardaga i Vicenç Zumajo seran les persones encarregades de realitzar les lectures. La música anirà a càrrec de Bongos, un grup de música d’alumnes de l’EMMB format per Núria Carreras, Arnau Comellas, Arnau Minoves i Pau Roca que comptarà amb la participació d’Oriol Casals. L’esdeveniment tindrà una durada aproximada d’una hora i l’aforament serà limitat. Les persones que accedeixin al recinte hauran de respectar les mesures d’higiene i seguretat establertes per l’organització.

  Llibres i roses al carrer amb limitacions

  Aquesta diada excepcional del mes de juliol serà exclusivament pel sector professional del llibre i de la rosa per assolir les màximes garanties sanitàries pels professionals i la ciutadania, tal com ha establert el Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT). Per garantir una diada segura per a tothom, s’insta la ciutadania a participar d’una festa de proximitat, al propi municipi o barri, i evitar desplaçaments. Durant tota la jornada, tant en espais tancats com a l’aire lliure, caldrà garantir la distància física interpersonal de seguretat i l’ús de la mascareta serà obligatori per a tothom.

  Obres literàries editades pel consistori

  Amb motiu de la celebració del Dia del Llibre i de la Rosa, l’Oficina de Turisme de Berga (C/ Mare de Déu dels Àngels, 7) disposarà de diverses obres literàries editades per l’Ajuntament de Berga. Es tracta de llibres corresponents a l’edició de 2019 com per exemple, ‘Plantes de la Serra de Queralt’ o ‘The Patum in danger’, entre d'altres.

 • L’Ajuntament de Berga i el teixit empresarial i comercial demanen extremar les mesures de seguretat davant els rebrots de Covid-19 d’arreu del país
  Data de publicació: 17.07.20

  La nostra ciutat no és ni serà aliena en un futur a la situació de pandèmia que està vivint el país provocada per la COVID-19. Després del postconfinament i la situació de “nova normalitat” viscuda, estan apareixent els temuts rebrots de contagis. Ni a Berga ni al Berguedà s’han registrat nous casos, però a Barcelona, a l’àrea metropolitana, al Segrià i a La Noguera, la situació s’ha complicat en els darrers dies. Aquest migdia, la Generalitat de Catalunya ha recomanat a la ciutadania de les regions esmentades que no surtin de casa, si no és del tot imprescindible. Aquesta, creiem, és una mesura de vital importància si volem evitar que els contagis de la COVID-19 s’escampin a la resta del país.

  La situació al Berguedà, pel que fa a l’ocupació d’allotjaments turístics, és molt alta. Gairebé la totalitat de càmpings, allotjament rurals, segones residències i hotels estan plens. La major part d’aquesta ocupació prové de la regió de Barcelona i els municipis veïns.

  La recomanació de la Generalitat de Catalunya no és d’obligat compliment, però davant la possibilitat que persones d’aquestes regions vinguin a la comarca, l’Ajuntament de Berga, Bergacomercial, l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà i l’Associació d’Empresaris del Berguedà, realitzen les peticions següents:

  1) És de màxima importància EXTREMAR LES MESURES DE SEGURETAT SANITÀRIES: rentar-se les mans sovint amb gel hidroalcohòlic, mantenir les distàncies de seguretat i fer ús de la mascareta.

  2) Demanem als veïns i veïnes de la ciutat que no es relaxin i segueixin —com han fet fins ara— aplicant totes les mesures de protecció sanitària.

  3) Demanem als comerços, bars, restaurants, empreses de serveis al públic, paradistes dels mercats que siguin extremadament curosos amb la neteja dels seus establiments, així com amb el control d’aforament permès. Especialment, en llocs en què es puguin produir aglomeracions.

  Cal recordar que un rebrot de contagis a la ciutat de Berga suposaria un cop molt dur pel sistema sanitari comarcal i per l’economia local.

  És responsabilitat de tots. Protegim-nos. Cuidem-nos!

  Berga, 17 de juliol de 2020


  Montserrat Venturós
  Alcaldessa de Berga

  Josep Maria Serarols
  President de l’ACEB

  Jordi Badia
  President d’HIT

  Xavi Orcajo
  President de Bergacomercial


< Anterior  ...     10  11  12  13  14  15  16  17  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga