Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga destina 60.000€ a subvencionar projectes d’entitats locals sense ànim de lucre durant el 2020
  Data de publicació: 05.06.20

  L’Ajuntament de Berga destinarà 60.000€ a la subvenció d’iniciatives impulsades per entitats locals sense ànim de lucre durant l’anualitat de 2020. El consistori ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions aquest divendres, 5 de juny, mitjançant el procediment de concurrència competitiva en què podran presentar-s’hi les associacions i entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats. Les sol·licituds podran realitzar-se fins al 5 de juliol i la tramitació caldrà fer-la telemàticament.

  Import econòmic per àmbits

  El consistori ha previst atorgar un total de 60.000€ que es distribuiran en set àmbits diferents segons la finalitat de les activitats i els projectes presentats. Els àmbits establerts són cultura, educació, esports, joventut, social, medi ambient i polítiques d’educació i els imports són els següents:

  CULTURA ................................ 10.000 €
  EDUCACIÓ .............................. 3.000 €
  ESPORTS ................................ 7.000 €
  JOVENTUT .............................. 3.000 €
  SOCIAL .................................... 18.000 €
  MEDI AMBIENT ........................ 2.000 €
  POLÍTIQUES D'OCUPACIÓ ..... 17.000 €

  TOTAL ................................... 60.000 €

  Característiques de la convocatòria

  Les activitats subvencionables s’hauran de realitzar entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2020 al municipi de Berga. L’import concedit per activitat es concretarà en funció de l’aplicació dels criteris de valoració establerts en les bases reguladores de la convocatòria, i que en cap cas podrà excedir el 50% del seu cost total. Aquesta subvenció és compatible amb qualsevol altra subvenció que hagi estat concedida per altres entitats de caràcter públic o privat.

  Cada entitat o associació podrà presentar un màxim de dues sol·licituds en la present convocatòria. El termini per a la presentació de sol·licituds estarà obert del 5 de juny al 5 de juliol de 2020, ambdues dates incloses. La tramitació es realitzarà de forma telemàtica a través del registre municipal i caldrà completar el formulari disponible al web i en aquest enllaç:

  http://www.ajberga.cat/ajberga/tramits/detall.php?tramit=251&apartat=63

  Una de les novetats de la convocatòria d’enguany és que les sol·licituds que rebin una puntuació inferior a 5 punts quedaran excloses. Es tracta d’un criteri per fer que les sol·licituds més ben puntuades puguin obtenir més finançament. Un cop s’hagi efectuat i notificat la resolució de la convocatòria, les entitats i associacions que hagin aconseguit finançament per a les activitats sol·licitades, hauran d’aportar la documentació justificativa corresponent.

  Per a més informació sobre la convocatòria de subvencions a entitats sense ànim de lucre de 2020, podeu contactar amb l’àrea de Participació Popular de l’Ajuntament de Berga, a través de l’adreça electrònica entitats@ajberga.cat.


 • Berga acollirà tres jornades especials de donació de sang, del 8 al 10 de juny, a l’Hotel d’Entitats
  Data de publicació: 04.06.20

  Berga se suma al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya. Del 8 al 10 de juny, l’Hotel d’Entitats disposarà d’un espai de donació, de 10 a 14 h i de 17 a 21 h. Per tal de realitzar les donacions amb seguretat, les persones que vulguin participar en aquestes jornades d'acapte hauran de sol·licitar cita prèvia a través del web donarsang.gencat.cat. Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant la pandèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc. Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals, s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

  Campanyes amb mesures de seguretat

  La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, les persones donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol ús per emplenar el qüestionari, entre d’altres. Cal recordar, a més, que la Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

  Per a més informació, podeu consultar el web www.donarsang.gencat.cat.< Anterior  ...     10  11  12  13  14  15  16  17  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga