Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga obté el Segell InfoParticipa per tercer any consecutiu assolint un 91,67% dels indicadors avaluats
  Data de publicació: 16.06.20

  L’Ajuntament de Berga ha revalidat el Segell Infoparticipa per tercer any consecutiu per la qualitat i la transparència de la comunicació pública local. Es tracta de la 7a edició del projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona que té l’objectiu d’avaluar la informació que es publica als webs de les administracions públiques per promoure la millora de la transparència i la qualitat de la informació que s’ofereix als veïns i veïnes. En aquesta ocasió, el consistori berguedà ha renovat el distintiu corresponent a l’edició de 2019 assolint un 91,67% dels indicadors examinats mentre que l’any passat va validar-ne el 96,15%. En l’actual edició, però, l’organisme impulsor de l’Infoparticipa ha reformulat els criteris d’avaluació dels webs corporatius creant nous indicadors i suprimint altres d’anteriors. Això ha fet que l’avaluació hagi passat de 52 a 48 indicadors.

  Berga valida 44 indicadors

  El Segell Infoparticipa està format per 48 indicadors distribuïts en cinc categories que s’utilitzen per avaluar la qualitat de la informació publicada sobre les persones que integren la representació política de la corporació local, com es gestionen els recursos col·lectius i econòmics de la ciutat, quina informació es proporciona sobre el municipi i quines eines s’ofereixen per promoure la participació ciutadana. Enguany, el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) ha certificat el compliment de 44 indicadors a l’Ajuntament de Berga. El laboratori també elabora un mapa interactiu que permet comprovar el resultat de les avaluacions de les diferents poblacions.

  L’entrega del segell es posposa pel coronavirus

  L’acte de lliurament del Segell Infoparticipa estava previst inicialment pel 31 de març de 2020, però la crisi sanitària provocada pel coronavirus ha comportat la cancel·lació de l’esdeveniment que es porta a terme a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. De moment, es desconeix la nova data establerta per a l’acte d’entrega dels certificats a l’espera de l’evolució de la crisi sanitària. • La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet reobre al públic amb restriccions temporals dels serveis que ofereix l’equipament
  Data de publicació: 16.06.20

  La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga ha reobert al públic aquest dimarts, 16 de juny. El servei està gestionat conjuntament per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Berga i disposa d’un Pla de desconfinament propi que s’aplicarà per fases. El personal de la biblioteca va reprendre l’activitat presencial a porta tancada el passat 28 de maig per preparar l’equipament per a la seva reobertura al públic amb totes les garanties de seguretat. El desconfinament de la biblioteca contempla una sèrie de restriccions temporals dels serveis i la reobertura progressiva dels espais de l’edifici. L’horari d’atenció al públic serà el següent: dilluns dimecres i divendres, de 9:30 a 13:30h; dimarts i dijous, de 16 a 20h.

  Primera fase del desconfinament de la biblioteca

  La primera fase del Pla de desconfinament de la biblioteca contempla les tasques d’adequació de l’espai i l’obertura del servei de préstec i retorn de documentació. Les persones interessades en fer ús del servei de préstec, hauran de realitzar la reserva de llibres o documents per telèfon (93 822 13 08), correu electrònic (b.berga.rvc@diba.cat) o cita prèvia a través del formulari de la Biblioteca virtual. El retorn de documents es farà mitjançant la bústia habilitada a l’exterior de l’edifici i els documents retornats es posaran en quarantena durant 14 dies per desinfectar-los. També s’oferirà informació i atenció als usuaris i usuàries a través dels mitjans telefònics i telemàtics esmentats anteriorment. En aquesta fase no es permetrà l’accés al fons documental, les diferents plantes de l’edifici estaran tancades al públic i tampoc s’oferiran activitats de foment de la lectura ni programació cultural. Les persones que accedeixin a l’equipament hauran d’utilitzar la mascareta obligatòriament i disposaran de gel hidroalcohòlic per desinfectar-se les mans.

  Reobertura d’altres serveis

  En la segona fase, s’obriran les plantes de la biblioteca al públic i també es podrà fer ús dels aparells electrònics, però amb cita prèvia i limitació temporal d’ús. En la tercera fase, es reprogramaran les activitats culturals i de foment de la lectura de forma presencial, però hi haurà control d’aforament. En la quarta i última fase es preveu restablir la totalitat dels serveis. La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet informarà de la fase de desconfinament en què es troba l’equipament en cada moment. Per a més informació, podeu accedir al lloc web de la biblioteca en aquest enllaç.Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga