Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El període de preinscripció escolar per a la llar d’infants i l’escola de música pel curs 2021-2022 s’ha iniciat el 10 de maig
  Data de publicació: 10.05.21

  La preinscripció escolar per a les llars d’infants i els ensenyaments musicals per al curs 2021-2022 es portarà a terme a partir d’avui dilluns, 10 de maig, a Catalunya, segons ha establert el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Berga compta amb tres centres de titularitat municipal: l’Escola Bressol Flor de Neu, l’Escola Municipal de Música de Berga i el Conservatori de Música dels Pirineus. Cada centre realitzarà el procés de preinscripció, tenint en compte els mitjans dels quals disposa per fer-ho.

  Escola Bressol Flor de Neu

  Les famílies interessades en escolaritzar els nadons de 0 a 3 anys a la llar d’infants municipal, poden fer-ho presentant una instància via telemàtica a través del web de l’Ajuntament de Berga o de forma presencial a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC). En cas de fer-ho presencialment, serà necessari sol·licitar cita prèvia al telèfon 600 464 067. El formulari de preinscripció es troba a l’apartat d’Educació del web municipal (part esquerra de la pàgina d’inici). Posteriorment, caldrà accedir a l’apartat ‘Tràmits’ i prémer l’enllaç titulat ‘Preinscripció a l’escola bressol municipal (TR036). En aquest apartat s’especifica el termini de presentació de les sol·licituds (del 10 al 21 de maig) i la documentació que cal aportar en el moment de realitzar la preinscripció: fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació, fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare, tutor/a de l’infant) i documentació acreditativa del criteri o criteris de prioritat que la persona sol·licitant al·legui complir.

  http://www.ajberga.cat/ajberga/tramits/detall.php?tramit=261&apartat=101

  Escola Municipal de Música de Berga

  La preinscripció per accedir a l’oferta educativa musical que ofereix el centre es realitzarà del 10 al 23 de maig. L’oferta d’ensenyament musical de l’escola de música s’adreça a infants i adults a partir dels 3 anys. El formulari de preinscripció es troba a l’apartat d’Educació del web municipal (part esquerra de la pàgina d’inici). Posteriorment, caldrà accedir a l’apartat ‘Tràmits’ i prémer l’enllaç titulat ‘Preinscripció a l’escola municipal de música (TR035). Es pot tramitar electrònicament o de forma presencial a la secretaria de l’escola de música. El dijous, 13 de maig, es realitzarà una reunió informativa de forma presencial i virtual, a les 20 h. El centre també realitza jornades de portes obertes de forma concertada. Per sol·licitar-ho, cal contactar amb el departament de secretaria del centre a través del telèfon 93 821 39 11 o per correu electrònic (info@emmb.ajberga.cat). Podeu consultar tota la informació referent al procediment de preinscripció de l’Escola Municipal de Música de Berga en aquest enllaç:

  https://agora.xtec.cat/escmusicaberga/

  Conservatori de Música dels Pirineus

  La preinscripció per a les proves d’accés al Grau Professional de Música pel curs 2021-2022 està tancada, ja que es va realitzar del 17 al 24 de març. La primera part de la prova específica d’accés de primer curs es durà a terme el 18 de maig i la segona part es farà el 25 de maig, a la seu berguedana del Conservatori de Música dels Pirineus, situada a la plaça del Pare Antoni Baylina, número 15. Abans de finalitzar el curs s’obrirà un nou període d’inscripció per realitzar les proves d’accés durant el mes de setembre. Podeu consultar la informació detallada al web del Conservatori de Música dels Pirineus.

  https://agora.xtec.cat/conservatoripirineus/proves-dacces/proves-dacces-inscripcio/

  Pla de Transició al Treball

  La preinscripció per accedir al curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic del Pla de Transició al Treball (PTT) estarà oberta del 10 al 21 de maig. El PTT és una modalitat del Programa de Formació i Inserció adreçat a joves d’entre 16 i 21 anys que no tenen el Graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO) i volen formar-se per accedir al món laboral. Aquest curs està organitzat pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga.

  Les persones interessades en fer el curs d’auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic hauran d’aportar la documentació següent: el full d’inscripció, el document original i una fotocòpia del DNI o passaport vigent de l’alumne/a i del tutor/a legal en cas de ser menor d’edat. En cas que el domicili habitual que s’al·lega no coincideixi amb el del DNI, amb el de la targeta de residència on consta el NIE o es tracta de persones sense NIE, s’acredita amb el certificat o volant municipal de convivència. També caldrà aportar el certificat d’estudis o altra documentació que acrediti el nombre de cursos escolaritzats a l’ESO i l’últim curs que s’ha fet o que s’està fent. La preinscripció es pot fer a les dependències municipals de la regidoria d’Educació (antic Telecentre) situades al carrer Sardana, 24. La matriculació es portarà a terme de l’1 al 10 de setembre. Per a més informació, podeu trucar al telèfon 670 24 27 34 o enviar un correu electrònic a l’adreça a8960385@xtec.cat. • Berga acollirà el Campionat de Catalunya de Trail Running esgotant les places disponibles per disputar la 23a BRB
  Data de publicació: 06.05.21

  El Club Esquí Berguedà (CEB), el club Joves Atletes de Berga (JAB) i l’Ajuntament de Berga organitzen una jornada dedicada a les curses de muntanya que es portarà a terme el pròxim diumenge, 9 de maig, a la ciutat de Berga. Enguany, la 23a edició de la Berga-Rasos-Berga (BRB) formarà part del Campionat de Catalunya de Trail Running de la Federació Catalana d’Atletisme. La tradicional prova de 26 quilòmetres comptarà amb places classificatòries per representar Catalunya en la competició estatal de federacions autonòmiques que es disputarà a El Paso (La Palma) durant el mes d’agost. L’esdeveniment també inclourà dues proves esportives que no formen part del campionat: la Berga-Queralt-Berga (BQB) i la Baixada-Memorial Xavi Batriu.

  Horaris de les curses

  El punt de sortida establert per a les competicions serà la carretera de Solsona – Hotel Berga Park, a excepció de la Baixada-Memorial Xavi Batriu que el punt d’inici estarà situat al Pàrquing dels Rasos de Peguera. Les sortides dels i les atletes participants en les diferents proves es realitzaran de forma esglaonada per donar compliment a les mesures de seguretat per la Covid-19. La BRB començarà a les 8:00 h, la BQB a les 8:35 h i la Baixada-Memorial Xavi Batriu s’iniciarà a les 10:30 h. L’entrega dels dorsals es farà el 8 de maig (de 16 a 20 h) i el 9 de maig (de 6 a 8 h), a l’Hotel Berga Park.

  Esportistes de renom

  La Berga-Rasos-Berga comptarà amb atletes de primer nivell que lluitaran per aconseguir la victòria. Es tracta d’esportistes reconeguts com per exemple Nuria Gil (campiona de Catalunya i Espanya de trail), Aleix Domènech (campió de Catalunya de trail), Sara Alonso (campiona d’Espanya de federacions autonòmiques 2020 i rècord en la Pujada a Coll de Pal), Miquel Corbera (campió d’Espanya Sub-23), Anna Comet (guanyadora de la Transgrancanaria HG-Maratón), Eduard Hernández Teixidor (guanyador de l’Ultra Trail d’Eivissa), Maria Carner (guanyadora de la PugoRegis Trail), Samu Davila (líder provisional de la Trail Running), Marta Molist (3r classificada al campionat d’Espanya de federacions autonòmiques 2020), Marc Pinsach (guanyador quatre vegades de l’Olla de Núria), Anna Girado (campiona d’Espanya Sub-23 de Km. Vertical i guanyadora de la Vertical Sobrepuny) i Jonathan Romeo (campió d’Espanya de 3.000 m obstacles). També hi haurà atletes de trail de renom com Jonatan Mora, Mireia Pons, Laia Andreu, Daniel Castillo o els berguedans i berguedanes Xavi Tomasa, Josep Rovira, Marc Vilà, Carla Esclusa, Marta Palau o Vanesa Chirveches fins a un total de 50 atletes destacats que sortiran en el primer calaix de participants.

  Retransmissió en directe

  La cursa es podrà seguir en per la televisió i en streaming per Internet. Televisió del Berguedà retransmetrà l’esdeveniment en directe per a tota la Catalunya Central. També es podrà visualitzar a través del canal de Facebook de la Berga-Rasos-Berga, així com pel canal de YouTube del Consell Comarcal del Berguedà. Els resultats parcials i finals de la cursa es podran conèixer de forma actualitzada al portal web www.xipgroc.cat.

  Les curses estan organitzades pel Club Esquí Berguedà (CEB), Joves Atletes de Berga (JAB) i l’Ajuntament de Berga i compten amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Atletisme, la Reial Federació Espanyola d’Atletisme, la Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal del Berguedà.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga