Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • La Policia Local s’adhereix a la campanya ‘Escuts solidaris’ per contribuir a la construcció del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona
  Data de publicació: 10.09.19
  La Policia Local de Berga s’ha sumat a la campanya impulsada pels cossos de seguretat municipal d’arreu de Catalunya per fer realitat el projecte de construcció del SJD Pediatric Cancer Center de Barcelona, el centre d’oncologia infantil més gran d’Europa. La iniciativa titulada ‘Escuts solidaris’ consisteix en regalar escuts personalitzats de la Policia Local a canvi d’un donatiu econòmic per recaptar fons i contribuir al finançament d’aquest centre mèdic especialitzat en la investigació, l’atenció i la cura dels infants afectats per la malaltia del càncer.

  Escuts solidaris per vèncer el càncer

  La campanya ‘Escuts solidaris’ va néixer arran de la participació dels caps de les Policies Locals de Caldes de Malavella, Sant Celoni i Hostalric en un calendari solidari sobre el càncer infantil. Aquesta experiència va portar els agents a idear una nova acció solidària que consistia en personalitzar l’escut del cos policial on treballen per crear-ne un #pelsvalents, que és el lema de la campanya promoguda per l’Hospital Sant Joan de Déu i la Fundació FC Barcelona per finançar el projecte del nou centre mèdic que tindrà un cost d’uns 30 milions d’euros, dels quals, ja s’han recaptat 21 milions en un any gràcies a les donacions de particulars, entitats i empreses de diversos sectors.

  Pels valents i valentes

  La Policia Local de Berga ha posat a disposició dels veïns i veïnes mig miler d’escuts solidaris. Les insígnies contenen el logotip del cos policial municipal juntament amb el lema de la campanya #pelsvalents. Els escuts estan brodats amb fil daurat sobre fons negre, ja que el daurat és el color que s’identifica amb el càncer infantil. La part posterior de l’escut incorpora un tipus d’adhesiu tèrmic que permet fixar-lo en qualsevol peça de roba mitjançant l’ús de la planxa. Els escuts es podran adquirir a les oficines de la Policia Local (Pl. Dr. Saló) i a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament de Berga (Pl. Sant Pere, 1) al preu de 4€. Tanmateix, qualsevol entitat o establiment que vulgui col·laborar en la campanya i convertir-se en un dels punts de distribució dels escuts, pot posar-se en contacte amb la Policia Local, a través del telèfon 93 821 04 27.

  SJD Pediatric Cancer Center Barcelona

  El SJD Pediatric Cancer Center Barcelona és un centre que tindrà capacitat per atendre 400 pacients l’any, un 30% més dels que el Servei d’Oncologia de Sant Joan de Déu atén en l’actualitat (215 casos nous cada any i 70 casos de recaigudes o segona opinió) i incorporarà els darrers avenços en la lluita contra el càncer.

  Les seves instal·lacions ocuparan una superfície total de 8.345 metres quadrats en un edifici de quatre plantes situat al costat de L’Hospital Sant Joan de Déu i connectat amb l’edifici principal mitjançant una passarel·la. El centre disposarà de 38 habitacions, 8 càmeres per al transplantament de progenitors hematopoètics, 24 boxs a l’hospital de dia, 18 despatxos per a consultes externes, radiofarmàcia, laboratori i altres serveis no assistencials.

 • La Gala d’Estels celebra la 3a edició amb activitats vinculades a la botànica i l’astronomia per conèixer l’entorn de Queralt
  Data de publicació: 04.09.19
  Botànica i astronomia són els eixos temàtics de la tercera edició de la Gala d’Estels que arribarà el pròxim diumenge, 8 de setembre, al Santuari de Queralt. La iniciativa impulsada per l’àrea de Festes de l’Ajuntament de Berga va néixer l’any 2017 amb l’objectiu de promoure el coneixement de l’entorn de Queralt a través de propostes vinculades a la ciència, la natura i l’astronomia. Enguany, la vetllada inclourà la presentació d’una guia sobre les plantes més representatives de la serra de Queralt, un sopar de carmanyola, un planetari i observació d’estels amb telescopi. Per donar a conèixer la jornada s’han editat 5.000 postals dissenyades per les Reines del Mambo que han estat distribuïdes als comerços i establiments berguedans.

  Una guia amb una vuitantena de plantes

  La Gala d’Estels començarà a 2/4 de 7 de la tarda amb la presentació del llibre ‘Plantes de la serra de Queralt’ que es farà a l’esplanada situada davant de l’església. Es tracta d’una guia que recull els principals elements botànics que formen part de l’entorn natural de Queralt mitjançant una sèrie de fitxes descriptives i gràfiques. L’obra inclou la descripció detallada de més d’una vuitantena de plantes entre arbres, arbustos, mates, herbes i lianes il•lustrades amb més de 250 fotografies. A més, també incorpora un glossari i 7 itineraris botànics per gaudir de la muntanya a peu, així com per aprofundir en el coneixement de la flora de la zona. El llibre ha estat promogut per l’Ajuntament de Berga i és fruit de l’esforç desinteressat d’un grup de persones aficionades a la botànica amb la voluntat de posar a l’abast de tothom el coneixement sobre el patrimoni natural que ens envolta.

  El llibre ‘Plantes de la serra de Queralt’ ha estat elaborat per Pere Aymerich, Eloi Escanez, Lluc Escanez, Eloi Escútia, Carles Espelt, Josep Marmi, Josep Padullés, Anna Sabata i Marc Solà, mentre que Edicions de l’Albí s’ha encarregat de l’edició i producció editorial. En total, s’han editat 600 exemplars d’aquesta guia que es podrà adquirir a les llibreries de Berga, a l’Oficina de Turisme, al Santuari de Queralt i també estarà disponible en llibreries especialitzades d’arreu del país, ja que l’obra forma part del catàleg d’Edicions de l’Albí. Tanmateix, la guia es vendrà el dia de la presentació i tindrà un preu de 18€.

  Carmanyolada popular amb premis

  Per segon any consecutiu, hi haurà un sopar de carmanyola en què es convida a tothom a portar el sopar i participar al concurs de carmanyoles que constarà de cinc categories: carmanyola més sana, carmanyola més creativa, carmanyola més gran, carmanyola més petita i carmanyoles més ben conjuntades (grupal). L’organització de l’esdeveniment avaluarà les carmanyoles presentades i determinarà les propostes guanyadores de cadascuna de les categories després del sopar. La carmanyolada popular es farà des de les 8 fins a 2/4 de 10 del vespre.

  Planetari multimèdia i observació d’estels

  L’antiga hostatgeria de Queralt es transformarà en un planetari multimèdia per gaudir de projeccions d’imatges en 3D del sistema solar. L’activitat s’adreça a persones de totes les edats i s’obsequiarà els participants amb unes ulleres 3D. A més, també s’oferirà la possibilitat de realitzar observacions amb telescopi des de la plaça de l’església del santuari. Les activitats seran gratuïtes i estaran dinamitzades per l’Observatori Astronòmic del Montsec. El planetari es farà de 2/4 de 7 de la tarda a les 11 de la nit, mentre que l’observació amb telescopi començarà a 2/4 de 10 de la nit.

  La Gala de Queralt

  Berga també es prepara per viure una nova edició de la Gala de Queralt. El passat 31 d’agost es van iniciar els actes de la novena amb la celebració de misses dedicades a diferents col·lectius de la població. Les activitats prèvies culminaran el diumenge, 8 de setembre, amb la celebració de la Gala al santuari.

  La jornada s’iniciarà a 2/4 de 12 del matí amb la missa solemne i els cants de l’Orfeó Berguedà. Durant l’ofici es farà l’entrega d’orenetes als capitans i capitanes de l’any passat i també es nomenarà a les persones que agafaran el relleu l’any 2020. Abans i després de la missa solemne hi haurà audició de sardanes amb la Cobla Pirineu i volada de parapents.

  Els capitans i capitanes de Queralt d’aquest any seran: Agustí Garriga i Montserrat Caserras, Xavier Vinyals i Carme Valletbò, Oriol Gonzàlez, Laia Tor, Sergi Montraveta i Irene Grau.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga