Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga agraeix l’esforç de la ciutadania durant el confinament i reitera la importància de seguir complint les mesures preventives per fer front al coronavirus
  Data de publicació: 26.04.20

  L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha emès un missatge adreçat als veïns i veïnes de la ciutat arran de l’entrada en vigor de l’ordre SND/370/2020, de 25 d’abril, que permet la sortida al carrer dels infants menors de 14 anys durant una hora al dia des d’aquest diumenge, 26 d’abril de 2020.

  Venturós ha agraït l’esforç realitzat pels infants i les famílies durant el període de confinament pel coronavirus. L’alcaldessa s’ha dirigit especialment als nens i nenes per reconèixer l’actitud i la responsabilitat amb la qual han afrontat una situació poc natural pel fet de no poder anar a l’escola ni veure els seus companys i companyes. També ha fet extensiu el seu agraïment a les persones que han fet que la situació d’excepcionalitat fos més senzilla i amena en el dia a dia dels infants.

  Venturós ha recordat que cal continuar prenent consciència col·lectiva de la situació d’emergència sanitària en la que ens trobem, ja que la pandèmia segueix afectant la salut de les persones. L’alcaldessa ha reiterat la importància de complir les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries i governamentals per evitar un increment dels contagis i el retorn a l’inici de l’estat d’alarma i el confinament total, ja que comportaria una sèrie de conseqüències negatives per a la salut emocional de les persones.

  Per últim, l’alcaldessa ha esmentat que l’Ajuntament de Berga està a la disposició de les persones per atendre qualsevol necessitat que pugui sorgir, tenint en compte que el més important en aquests moments és la vida dels veïns i veïnes de la ciutat.

  Berga, 26 d’abril de 2020 – Hora: 18:30 h  Missatge institucional sobre la sortida al carrer dels menors de 14 anys - Montse Venturós


 • Berga distribueix material didàctic per a què l’alumnat sense recursos tecnològics segueixi el 3r trimestre escolar durant el confinament
  Data de publicació: 23.04.20

  L’Ajuntament de Berga ha iniciat la distribució de materials didàctics per a què els infants que no disposen de recursos tecnològics puguin realitzar les tasques escolars durant el període de confinament. El tancament dels centres i l’aturada de les classes presencials des del passat 13 de març a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, ha fet que el tercer trimestre escolar es desenvolupi a distància. Això ha comportat una sèrie de desigualtats per a les famílies que no disposen d’equipaments informàtics ni connectivitat a Internet.

  Distribució de material didàctic a domicili

  Per garantir la igualtat d’oportunitats entre l’alumnat de primària, l’àrea d’Educació està portant a terme la distribució de recursos didàctics impresos als domicilis de les famílies que no compten amb mitjans tecnològics. Es tracta de material amb tasques elaborades pel professorat de les escoles dels infants que es lliurarà a unes 70 famílies. De moment, s’ha repartit el material a una quinzena de famílies i en els propers dies es completarà la distribució a la resta d’infants. Es preveu que el repartiment de tasques es faci periòdicament i de forma esglaonada a petició dels centres escolars.

  Mitjans tecnològics per a l’alumnat de determinades etapes educatives

  Paral·lelament, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya ha efectuat el lliurament de dispositius amb connectivitat a l’alumnat que cursa estudis de 6è de primària, 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius en tractar-se de cursos on es canvia d’etapa educativa i on s’atorga un títol acreditatiu als infants i joves estudiants.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga