Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga organitza una jornada de neteja a l’entorn de l’estany del Serret en el marc de la campanya Let’s Clean Up Europe
  Data de publicació: 05.05.21

  Les regidories d’Educació i Medi Ambient de l’Ajuntament de Berga han programat una jornada popular de neteja a l’entorn natural de l’estany del Serret el pròxim dissabte, 8 de maig, a les 10 h. Es tracta d’una acció que forma part de la campanya Let’s Clean Up Europe, que enguany se celebrarà del 7 al 9 de maig de 2021. Aquesta proposta és oberta a tothom i té l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat de mantenir nets els espais naturals del municipi, així com posar en relleu la importància que té la seva preservació en l’àmbit ambiental i paisatgístic.

  Campanya d’àmbit europeu

  Let’s Clean Up Europe és una iniciativa impulsada per la Comissió Europea en el marc del projecte Life de la Setmana Europea de Prevenció de Residus (European Week for Waste Reduction) que consisteix en la recollida de residus dels espais naturals. La jornada està oberta a la participació del conjunt de la ciutadania i pretén tenir un caràcter lúdic i sensibilitzador. L’activitat se celebra de forma simultània i coordinada a diferents localitats europees amb el suport dels governs regionals, administracions públiques, associacions, escoles i empreses mitjançant l’acció directa del voluntariat.

  Participació en la jornada de neteja

  Les persones que vulguin participar en la jornada de neteja que es farà a l’entorn natural de l’estany del Serret hauran de personar-se, el dia i l’hora indicats anteriorment, al punt de trobada situat al carrer Serra Farriols, s/n del Polígon Industrial de La Valldan. Es recomana portar calçat adequat, crema solar i guants.
 • L’Ajuntament de Berga obre el termini de presentació d’ofertes per a la renovació de les finestres de l’Escola Santa Eulàlia
  Data de publicació: 05.05.21

  L’Ajuntament de Berga ha iniciat el procés d’adjudicació del contracte de subministrament i instal·lació de finestres d’alumini a l’Escola Santa Eulàlia. Es tracta d’una actuació realitzada pel consistori berguedà amb la col·laboració del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que consistirà en la renovació de les actuals finestres metàl·liques de vidre senzill de l’equipament educatiu per un import total de 122.797,67 € (IVA inclòs). L’actuació preveu la substitució de 111 unitats de finestres de diferents dimensions i l’execució dels treballs es realitzaran durant l’època de vacances escolars amb l’objectiu de minimitzar les afectacions en l’activitat lectiva del centre educatiu.

  Millores en el confort tèrmic i la despesa energètica

  L’actuació preveu la substitució de les antigues finestres metàl·liques amb vidre senzill, que daten de la construcció de l’edifici, a causa de l’estat obsolet que presenten per l’envelliment i la seva baixa eficiència energètica, que comporta problemes de pont tèrmic a l’interior de les dependències de l’equipament, filtracions d’aigua durant els episodis de pluja i mancances de seguretat per l’estat de la fusteria i els vidres que conformen les finestres. La renovació de les finestres permetrà una millora ambiental motivada per la reducció de la despesa de consum energètic i l’augment del confort de l’alumnat del centre.

  Presentació d’ofertes

  Les persones naturals i/o jurídiques interessades en concórrer al concurs poden presentar les ofertes fins a les 23:59 h del dissabte, 15 de maig. La presentació serà mitjançant Sobre Digital, que garanteix la confidencialitat del seu contingut fins al moment de l’obertura. Les empreses licitadores hauran d’acreditar la seva solvència econòmica, tècnica i professional per optar a la contractació del projecte.

  La Mesa de contractació estarà formada per un president/a, tres vocals i un secretari/a i avaluarà totes les propostes per tal d’escollir l’oferta que resulti més adequada i avantatjosa per a la licitació.

  Podeu consultar tota la informació referent a la licitació del contracte de subministrament i instal·lació de finestres d’alumini a l’Escola Santa Eulàlia, a través del perfil del contractant, disponible al web de l’Ajuntament de Berga en aquest enllaç:

  https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?reqCode=viewCn&idDoc=80775455&lawType=
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga