Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • La Policia Local obre diligències penals a dos joves per la comissió de dos presumptes delictes contra la seguretat viària
  Data de publicació: 14.08.19
  La Policia Local ha obert diligències penals a dues persones per dos casos relacionats amb la seguretat viària. En el primer cas, es tracta d’un jove veí de Berga que conduïa un vehicle sense haver obtingut el permís de conducció ni disposar de l’assegurança corresponent. Els fets van succeir el diumenge, 11 d’agost, al voltant de ¾ d’11 de la nit quan els agents van rebre un avís alertant que s’havia produït un accident de trànsit a la Plaça de Gernika. En arribar al lloc dels fets, els agents van observar que un cotxe havia xocat contra un fanal situat a la cruïlla entre la Plaça de Gernika i el Passeig Vila de Casserres. Tot seguit, la Policia Local va activar els serveis d’emergències per atendre les quatre persones que viatjaven a l’interior del vehicle, les quals, van rebutjar l’assistència.

  Posteriorment, els agents van iniciar la tramitació de la documentació relativa a l’accident de trànsit i van detectar que el vehicle no disposava d’assegurança i que el conductor no tenia el permís de conducció. Seguidament, els agents van procedir a l’obertura de diligències penals per un presumpte delicte contra la seguretat viària. A més, també es va tramitar una denúncia administrativa pel fet de circular sense assegurança i el vehicle va ser immobilitzat i traslladat al dipòsit municipal. Els agents van realitzar al jove les proves per a la detecció del consum d’alcohol i drogues, les quals, van donar un resultat negatiu.

  Un conductor es nega a realitzar la prova d’alcoholèmia

  En el segon cas, els Mossos d’Esquadra van observar un vehicle que circulava de forma anormal dins del nucli urbà i van remetre l’avís a la Policia Local. Els agents van aturar el conductor que mostrava símptomes de circular sota els efectes de l’alcohol. La persona va negar-se en repetides ocasions a efectuar correctament el test d’alcoholèmia. Seguidament, els agents de policia local van informar el conductor de les conseqüències legals que comporta negar-se a realitzar el control de drogues o alcohol entre les que s’inclouen la retirada del carnet durant 3 mesos i, depenent del cas, també es poden sumar penes de presó de 6 a 12 mesos i la prohibició de conduir vehicles a motor d’1 a 4 anys.

  Davant la negativa a realitzar la prova d’alcoholèmia, els agents van obrir diligències penals per la comissió d’un presumpte delicte contra la seguretat viària i també van tramitar una sanció administrativa per no disposar de l’assegurança obligatòria del vehicle. Tot seguit, es va procedir a la immobilització del cotxe per a traslladar-lo al dipòsit municipal.

  En tots dos casos, les persones denunciades hauran de comparèixer davant del Jutjat d’Instrucció de Berga.

 • El Forn, la mostra d’estiu d’arts escèniques de Berga, amplia la durada amb 4 espectacles del 24 d’agost al 7 de setembre
  Data de publicació: 12.08.19
  Teatre al carrer! Aquesta és la fórmula d’El Forn, la mostra d’arts escèniques que es portarà a terme del 24 d’agost al 7 de setembre, a la Plaça del Forn de Berga. El projecte pretén donar continuïtat a la iniciativa impulsada l’any passat per les entitats de teatre local, Tràfec Teatre i La Farsa amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga, per recuperar l’essència dels Festivals d’Estiu de Teatre de Berga. Precisament, la Plaça del Forn va ser l’escenari de la primera edició d’aquest festival organitzat per l’Agrupació Teatral La Farsa l’any 1973. El mític emplaçament va acollir les representacions del certamen fins que va ser traslladat al Teatre Municipal, on es va celebrar fins al 2012.

  El Forn és un projecte que té l’objectiu de promoure la cultura teatral berguedana a través d’una programació d’espectacles teatrals de formats diferents i innovadors. En aquest sentit, la segona edició del certamen amplia la seva durada i comptarà amb quatre espectacles que es portaran a terme durant tres dissabtes consecutius, a les 10 de la nit, a la Plaça del Forn.

  Tot és possible ara i aquí

  Tràfec Teatre obrirà el festival d’enguany amb l’espectacle Insitu (Incito). La companyia de teatre gestual posarà en escena una proposta per incitar i mostrar al públic diverses situacions protagonitzades per una sèrie de personatges que es troben per atzar, on tot és possible. L’obra estarà interpretada per Montse Grifoll, Carlos Carbajo, Pep Mollar, Mon Sànchez, Iris Hinojosa, Helena Colomé, Gerard Vilardaga i Lydia Canals. La representació es farà el dissabte, 24 d’agost, i les entrades es podran adquirir anticipadament a la Joieria Canals o una hora abans de l’inici de la funció a l’accés de la Plaça del Forn pel Carrer de la Ciutat. El preu de l’entrada per veure l’espectacle serà de 8€.

  Lectura dramatitzada i microteatre

  El dissabte, 31 d’agost, serà el torn de La Farsa que oferirà dues propostes diferents. Primerament, l’entitat realitzarà la lectura dramatitzada de l’obra Noè al port d’Hamburg de Joan Oliver. El text descriu el moment en què tot esperant que arribi el diluvi universal, Noè i la seva família arriben amb l’arca al port d’Hamburg, el més modern i important d’Europa. Allà, un funcionari els pren declaració per controlar el tipus de vaixell amb què naveguen i la mercaderia que transporten. El funcionari, astorat en acabar d’escoltar-los, decideix trucar a les autoritats sanitàries per a què s’emportin Noè i els seus acompanyants. La lectura estarà encapçalada per Òscar Garcia, Eudald Feliu, Eva Tomàs, Janina Vilana, Josep M. Suades i Jaume Duran.

  Posteriorment, hi haurà la representació de Punt Mort, una peça de microteatre de l’autora Marta Rojals que retrata el temps en suspens d’una parella que ha patit una avaria al cotxe mentre tornava d’un casament. El text forma part de ‘CaRRoussel’, una original proposta literària de cinc escriptors i escriptores de les lletres catalanes que van escriure un llibre conjunt amb textos que situen l’acció en un mateix escenari: l’interior d’un automòbil. Sònia Ferrer i Ferran Pujols protagonitzaran aquest muntatge interpretant els personatges de la Sara i l’Àlvar.

  En aquests dos espectacles s’aplicarà el sistema de la taquilla inversa, en què cada espectador i espectadora decideix allò que vol pagar un cop hagi finalitzat la funció sense que hi hagi un preu mínim o màxim establert.

  Un format híbrid que revisa fets històrics

  La Delació serà l’espectacle que tancarà ‘El Forn’ el dissabte, 7 de setembre. Iris Hinojosa, Gerard Vilardaga i Manuel Díaz interpretaran un muntatge que inclou diferents esdeveniments rellevants de la nostra història: les detencions al Berguedà l’any 1949, la pràctica habitual de les tortures a Euskadi, la repressió de les revoltes populars als països àrabs i la posterior crisis migratòria, la perpetuació de l’Estat espanyol com aparell repressiu, el rol dels mitjans de comunicació o el paper crucial de l’educació en tot l’entramat. Tot això amb la intenció de vestir un espectacle híbrid de diferents formats, disciplines i mirades. Les entrades per a La Delació costaran 8€ i es podran adquirir a la taquilla el mateix dia de la representació.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga