Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Arxiu Comarcal del Berguedà obrirà al públic presencialment amb cita prèvia a partir del 22 de juny
  Data de publicació: 19.06.20

  L’Arxiu Comarcal del Berguedà obrirà al públic de forma presencial amb cita prèvia a partir del dilluns, 22 de juny. L’equipament ha estat tancat durant el període de confinament per la Covid-19. Per tal de complir amb les directrius establertes per les autoritats sanitàries i governamentals, el servei de consulta es realitzarà amb cita prèvia, a través de l’adreça de correu electrònic acbergueda.cultura@gencat.cat o per telèfon (93 822 15 48). Els usuaris i usuàries hauran de comunicar, mitjançant els canals esmentats i amb un mínim de 24 hores d’antelació, la sol·licitud d’accés a la consulta presencial indicant el nom, el DNI, la data, l’hora i la durada aproximada de la visita. Així mateix, per facilitar la preparació de la consulta i en la mesura del possible, caldrà especificar la documentació que es vol consultar.

  Protocol d’accés a l’edifici i a la consulta dels documents

  L’horari d’obertura al públic serà de dilluns a divendres, de 9 a 14h. L’aforament de la sala de consulta de l’arxiu serà d’un màxim de 4 persones de forma concurrent. Els usuaris i usuàries hauran de fer la seva comanda de consulta prèviament i l’arxiu la servirà el dia i hora indicats. En cas que els documents demandats estiguin en quarantena, l’arxiu informarà a la persona d’aquesta circumstància i indicarà en quin moment estaran disponibles per a la consulta.

  Protocol per a l’aplicació de les mesures de prevenció i seguretat

  Els usuaris i usuàries hauran de seguir les indicacions de prevenció i seguretat sanitàries establertes per l’arxiu. Les persones que accedeixin a l’equipament hauran de fer ús de la mascareta pròpia i disposaran de gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans i guants d’un sol ús. També caldrà mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre les persones que facin ús de la sala de consulta. Les consultes presencials hauran de fer-se individualment i no es permetrà la consulta d’un mateix document per part de dues o més persones alhora. Cada persona haurà de portar els seus estris d’escriptura, els quals, no es podran compartir amb altres persones concurrents a la sala de consulta. Els ordinadors o d’altres equipaments de la sala de consulta no han de ser utilitzats pels usuaris i usuàries, preferiblement. Aquests han de fer ús dels seus ordinadors personals que poden connectar-se a la xarxa durant la seva estada al centre. Per últim, els usuaris i usuàries hauran de procedir a la neteja de guants amb gel desinfectant, cada vegada que surtin i tornin a entrar a la sala de consulta (períodes de descans i/o utilitzacions dels lavabos).


 • L’Oficina de Turisme i el Museu Comarcal de Berga reobriran al públic a partir del 20 de juny
  Data de publicació: 19.06.20

  L’Oficina de Turisme i el Museu Comarcal de Berga reprendran l’activitat el dissabte, 20 de juny. Aquests equipaments han estat tancats al públic de forma preventiva des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma per la Covid-19, fet que va suposar la suspensió de totes les activitats culturals programades entre les que s’inclouen exposicions, conferències, visites guiades, etc. En les darreres setmanes, el personal de l’oficina i el museu han adequat els diferents espais de l’equipament i han rebut formació sobre les mesures preventives per atendre els usuaris i usuàries amb totes les garanties de seguretat.

  Mesures preventives d’higiene i seguretat

  L’Oficina de Turisme i el Museu Comarcal de Berga aplicaran les mesures de seguretat corresponents als serveis i equipaments culturals. Aquestes mesures s’implementaran per fases o etapes. En la primera etapa s’ha efectuat l’adequació dels espais per poder realitzar visites d’un màxim de 20 persones que caldrà concertar prèviament. L’horari d’obertura de l’equipament en aquesta etapa serà de dilluns a dissabte, de 10 a 14h. El personal municipal prendrà la temperatura a les persones que accedeixin a l’equipament, caldrà fer ús de la mascareta obligatòriament i hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels usuaris i usuàries per a la desinfecció de mans. Per a més informació, podeu contactar amb l’Oficina de Turisme i el Museu Comarcal de Berga al telèfon 93 821 13 84.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga