Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’abandonament de residus a la via pública és un acte incívic que comporta sancions
  Data de publicació: 17.04.20

  A principis del mes d’abril es va realitzar la neteja de la zona propera a l’antiga discoteca Menfis, quedant així lliure de deixades i brossa. Es tracta d’un espai sovint utilitzat per algunes persones per fer-hi abandonaments de residus i voluminosos, fet que està totalment prohibit. Des del mes de març, abans de l’inici de l’estat d’alarma, la Policia Local realitza actuacions específiques a diferents zones per minimitzar aquests actes incívics amb l’objectiu d’identificar i sancionar les persones que realitzen aquest tipus d’abandonaments de residus a la via pública que, segons l’ordenança de convivència i via pública comporten multes que poden arribar als 750€, en el cas de les infraccions de caràcter lleu.

  Paral·lelament, des de l’Ajuntament de Berga s’estan realitzant els tràmits necessaris per sol·licitar a la propietat de la zona del Menfis que realitzi el tancament de l’espai per limitar-ne l’accés, i per a què tingui cura de la neteja de la zona tal com li correspon.

  Deixalleries fora de servei pel coronavirus

  La deixalleria mòbil i les deixalleries fixes situades a Berga, Guardiola de Berguedà i Puig-reig estan fora de servei des del 17 de març i fins a nou avís a causa del coronavirus, tal com va informar el Consell Comarcal del Berguedà que és l’organisme que gestiona aquests serveis. La suspensió temporal també afecta el servei de recollida de voluminosos a demanda. L’ens comarcal informarà de la reobertura dels serveis quan la situació d’emergència sanitària sigui favorable. • Berga ajorna el concert d’Obeses amb la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses previst pel 25 d’abril a causa del coronavirus
  Data de publicació: 14.04.20

  L’Ajuntament de Berga suspèn el concert d’Obeses amb la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses a causa de la crisi d’emergència sanitària provocada pel coronavirus. Les mesures preventives establertes per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar l’expansió de la Covid-19 fan que no es pugui realitzar l’actuació musical prevista pel 25 d’abril, al Pavelló d’Esports. Les àrees de Cultura i Joventut treballen per reprogramar el concert aquest any, sempre que la situació sanitària sigui favorable i es permeti la celebració d’esdeveniments massius amb totes les garanties de seguretat.

  Reemborsament de l’import de les entrades

  L’organització del concert d’Obeses amb la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses retornarà l’import de les entrades anticipades venudes abans que es produís l’inici de la pandèmia. El retorn dels diners es farà a l’Oficina de Turisme (C/ Mare de Déu dels Àngels, 7) quan l’equipament pugui tornar a obrir al públic.

  Programació cultural afectada pel coronavirus

  L’esdeveniment s’emmarca en la celebració de la Festa de Sant Marc, que també ha estat cancel·lada, i forma part de la programació cultural de la ciutat que inclou catorze espectacles de música, teatre i dansa, alguns dels quals han estat suspesos pel tancament preventiu del Teatre Municipal de Berga efectuat el passat 13 de març. Els espectacles que no s’han pogut portar a terme han estat: ‘Llum trencada’, Cesk Freixas, ‘El silenci dels telers’, ‘La fada de Dringuen-Dingue’ i ‘El Rèquiem de Gabriel Fauré i les Friday Afternoons de Britten’. La resta d'actuacions previstes entre els mesos de maig i juliol estan pendents de l'evolució de la situació sanitària. L’Ajuntament de Berga està en contacte amb les companyies dels espectacles de la programació que s’hagin de suspendre per intentar programar-los en una nova data, sempre que sigui possible per ambdues parts.

  Musical juvenil ajornat

  El musical ‘El despertar de la primavera’ previst pels dies 27 i 28 de juny al Teatre Municipal també ha estat ajornat, tal com va difondre l’organització de l’espectacle en un comunicat públic el passat 9 d’abril. La impossibilitat de reunir l’elenc per a la realització dels assajos a causa de les circumstàncies sanitàries ha motivat la suspensió del musical. L’organització es posarà en contacte amb les persones que han adquirit l’entrada anticipada per retornar-los l’import. El jovent que ha impulsat la creació del musical preveu poder programar-lo la primavera de 2021.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga