Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • L’Ajuntament de Berga restablirà el pagament de la zona blava a la ciutat, a partir de l’11 de maig
  Data de publicació: 09.05.20

  L’estacionament amb regulació horària (zona blava) a la ciutat de Berga tornarà a ser de pagament a partir del pròxim dilluns, 11 de maig. El consistori berguedà va establir-ne la gratuïtat el 18 de març a causa de la situació de confinament provocada per l’emergència sanitària de la Covid-19. El servei d’estacionament de la zona blava està gestionat per l’empresa pública BRG Serveis i l’aplicació de la gratuïtat s’ha mantingut durant gairebé dos mesos.

  Ocupació variable durant el confinament

  Al principi de la situació de confinament es va observar una baixa ocupació de les places d’aparcament en zona blava, malgrat l’aplicació de la gratuïtat del servei. Amb el pas de les setmanes, la presència de vehicles estacionats ha anat augmentant fins arribar a la saturació en algunes àrees i determinats moments del dia. El retorn a la situació de pagament té l’objectiu de garantir la disponibilitat d’aparcament de curta durada a les principals zones comercials de la ciutat, així com a les immediacions de l’àrea d’urgències de l’Hospital Sant Bernabé.

  Control de l’estacionament regulat i desinfecció de parquímetres

  Els controladors de la zona blava, que els últims dies informaven als conductors i conductores per a què no hi fessin aparcaments de llarga durada, tornaran a fer les seves tasques habituals de vigilància, comptant amb els equips de protecció individual necessaris. Els parquímetres es desinfectaran periòdicament, però es recomana als usuaris i usuàries que utilitzin guants a l’hora de treure els tiquets de les màquines.

  Adaptació del servei seguint l’evolució de la pandèmia

  El consistori valora la possibilitat d’aplicar les mesures adequades i adaptar el servei durant les properes setmanes en funció de l’evolució de la pandèmia, de les fases de desconfinament i de l’ocupació de la zona blava.

  L’Ajuntament de Berga agraeix la col·laboració de tots els veïns i veïnes.
 • Berga celebrarà virtualment el Ple de l’Ascensió per acreditar històricament la suspensió de La Patum del juny de 2020 pel coronavirus
  Data de publicació: 08.05.20

  L’Ajuntament de Berga celebrarà el Ple de l’Ascensió de forma virtual el 24 de maig per acreditar històricament la suspensió de La Patum que s’havia de fer del 10 al 14 de juny de 2020. La proposta formulada pel consistori berguedà ha estat consensuada pels membres del Patronat Municipal de La Patum reunits virtualment aquest divendres, 8 de maig, en sessió extraordinària de l’organisme de participació sectorial. La crisi sanitària provocada pel coronavirus va motivar la cancel·lació de la festa en les dates habituals de la setmana de Corpus per la impossibilitat de garantir el desenvolupament dels actes amb totes les garanties sanitàries i de seguretat per a les persones que hi participen, tal com es va anunciar públicament el passat 26 de març.

  Ple de l’Ascensió virtual

  El Ple de l’Ascensió es realitzarà de forma telemàtica a causa de la vigència de l’estat d’alarma i les restriccions de mobilitat i activitats que impedeixen la celebració d’actes multitudinaris. Els membres de la corporació deliberaran sobre la necessitat o no de fer Patum al juny per vetllar pel caràcter decisori i tradicional del plenari en relació amb la festa berguedana, així com per deixar constància d’una suspensió que no és inèdita, ja que s’ha donat en altres ocasions al llarg de la història per diversos episodis bèl·lics. Enguany, però, la proposta de celebrar La Patum del 10 al 14 de juny serà rebutjada pels regidors i regidores de l’Ajuntament de Berga, a causa de la pandèmia de la Covid-19.

  Una sessió tradicional i protocol·lària

  La sessió extraordinària del diumenge de l’Ascensió és un esdeveniment que concentra moltes persones a la sala de Plens del consistori per conèixer la decisió dels membres de la corporació respecte la celebració de la festa. En aquesta sessió també es nomena les parelles d’administradors i administradores, s’aprova la proposta de reconeixement de les persones que rebran el títol de Patumaire i Patumaire d’Honor i es dona a conèixer el resultat de la votació popular dels cartells anunciadors de La Patum i La Patum Infantil. Posteriorment, les parelles d’administradors i les persones representants de les comparses patumaires signen el Llibre de Registres dels Administradors i caps de colla de La Patum. Un cop finalitzat el Ple de l’Ascensió, es realitza la penjada dels cartells anunciadors a les cartelleres municipals de l’edifici consistorial i tot seguit, un grup de músics vinculats a la festa interpreten el Ball de l’Àliga de La Patum al centre de la Plaça de Sant Pere. Al punt de les 12 del migdia, s’escolten els primers repics del Tabal que s’encarrega de recórrer els principals carrers i places de la ciutat per anunciar la celebració de La Patum.

  Actes simbòlics durant la setmana de Corpus

  En la sessió extraordinària del Patronat Municipal de La Patum també s’ha valorat la possibilitat d’elaborar una programació d’actes simbòlics durant la setmana de Corpus, és a dir, del 10 al 14 de juny. Es tractaria d’esdeveniments culturals i festius, encara per concretar, que no comportin la participació presencial de les persones per evitar riscos innecessaris que puguin contribuir a l’expansió de la pandèmia del coronavirus.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga