Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga inicia les tasques preventives de desinfecció de la via pública complementàries a la neteja diària dels carrers
  Data de publicació: 24.03.20

  L’Ajuntament de Berga ha posat en marxa aquest dimarts, 24 de març, les tasques preventives de neteja i desinfecció de la via pública. El consistori berguedà ha modificat l’operatiu de neteja viària per poder incorporar els treballs de desinfecció diària a l’entorn d’alguns dels espais més concorreguts amb l’objectiu de minimitzar el risc de contagi de la COVID-19 (coronavirus). Les tasques de desinfecció s’afegeixen al reforç de la neteja de carrers iniciat la setmana passada a les zones de més afluència de persones.

  Desinfecció en espais concorreguts

  Les tasques de desinfecció es portaran a terme a l’entorn de l’Hospital Sant Bernabé, el Centre d’Atenció Primària (CAP Berguedà), la Residència Sant Bernabé, alguns supermercats i comerços com per exemple forns, botigues de queviures i farmàcies, al mercat setmanal del passeig de la Indústria i a les àrees tancades habilitades per a la recollida de residus. La desinfecció d’aquests espais estarà realitzada per l’empresa encarregada de la neteja viària, Tractament Ecològics, incorporant-la a les tasques matinals de neteja de la via pública que es continua fent amb normalitat.

  Reducció del risc de contagi

  Segons indiquen les veus expertes en la matèria, la probabilitat de contagi per la presència del virus al carrer és molt escassa, però la desinfecció d’aquelles zones amb una major afluència de persones permet reduir encara més el risc associat al contagi i també pot oferir més tranquil·litat al conjunt de la població. Malgrat tot, cal recordar que la manera més efectiva d’evitar la propagació del virus segueix sent quedar-se a casa i realitzar aquells desplaçaments que siguin realment imprescindibles.

  Neteja d’edificis municipals

  L’empresa municipal BRG Progrés continua desenvolupant diàriament la neteja dels edificis municipals que segueixen oberts al públic, incloent-hi els reforços necessaris en funció de les necessitats de cada moment.
 • Berga redueix el servei de bus urbà mantenint les línies de la franja matinal i suprimint les de la tarda a partir del dimarts, 24 de març
  Data de publicació: 23.03.20

  El Bus Berga deixarà d’operar amb normalitat i reduirà el servei per tal d’adaptar-se a les noves mesures de funcionament dels serveis de transport públic de viatgers amb l’objectiu de combatre la propagació del coronavirus. La mesura adoptada per l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Berga juntament amb l’empresa gestora del servei, ALSA, s’aplicarà a partir del dimarts, 24 de març, i consistirà en limitar el servei oferint només els trajectes de les línies corresponents a la franja horària matinal i suprimir el servei de la tarda. Aquesta decisió respon a l’aplicació de la reducció de la freqüència horària del servei en dies feiners d’entre el 33% i el 67% del transport de viatgers per carretera i serveis ferroviaris que transcorren íntegrament pel territori de Catalunya.

  Reducció del nombre de trajectes diaris

  El servei de bus urbà de Berga compta amb un total de 26 trajectes, de dilluns a divendres, i 8 trajectes els dissabtes feiners. Amb la reducció del servei s’oferiran 14 trajectes, de dilluns a divendres i es mantindran els 8 trajectes del dissabte. El servei estarà en funcionament de les 7:30 a 14 h, essent el trajecte de les 2 del migdia l’últim del dia. Les mesures adoptades pel consistori berguedà s’adeqüen a les restriccions de mobilitat actuals i manté el servei corresponent a la franja horària matinal perquè és la que compta amb un ús majoritari per part dels usuaris i usuàries.

  Trajectes disponibles per línies

  Les tres línies que formen part del servei de bus urbà oferiran un nombre determinat d’itineraris per tal de garantir el servei, tenint en compte les necessitats de les persones usuàries del transport públic. Així doncs, s’oferiran els trajectes següents:

  De dilluns a divendres laborable:

  Línia 1 – Ciutat (Vermella): 7:30h / 8:00h / 8:30h / 9:30h / 10:30h / 11:30h / 12:00h / 13:00h / 14:00h
  Línia 2 – Avià (Blava): 10:00h / 13:30h
  Línia 3 – Casampons (Verda): 9:00h / 11:00h / 12:30h

  Dissabte laborable:

  Línia 1 – Ciutat (Vermella): 10:00h / 11:00h / 12:00 h
  Línia 2 – Avià (Blava): 9:00h / 12:30h
  Línia 3 – Casampons (Verda): 9:30h / 10:30h / 11:30h

  Mesures preventives d’higiene i seguretat

  Des del 16 de març s’ha suprimit la dispensació de bitllets a l’interior del bus i cal fer ús de la targeta multiviatge. A més, el bus ha incrementat les mesures d’higiene i ha incorporat un dispensador de líquid hidroalcohòlic desinfectant per tal que els usuaris i usuàries puguin fer-ne ús en compliment de les mesures de prevenció establertes per les autoritats sanitàries. A més, les persones que accedeixin al bus han de respectar la distància social d’entre 1 i 2 metres. Per a qualsevol dubte sobre el servei durant el període de restricció de la mobilitat, els usuaris i usuàries poden adreçar-se al correu electrònic busberga@ajberga.cat.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga