Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga reobre els parcs infantils per a què els nens i nenes puguin gaudir-ne un cop finalitzat el desconfinament
  Data de publicació: 19.06.20

  Aquest divendres, 19 de juny, l’Ajuntament de Berga ha retirat els precintes que impedien l’accés als parcs infantils de la ciutat des del passat mes de març, quan es va proclamar l’estat l’alarma a causa de l’emergència sanitària per la Covid-19. Aquesta mitjanit ha finalitzat la Fase 3 del Pla de desconfinament i s’ha iniciat la Fase de la represa a Catalunya, de manera que la prohibició d’ús dels parcs infantils ja no és vigent arreu del país.

  Mesures preventives de seguretat

  Al llarg de la jornada d’avui, les 23 àrees de joc de la ciutat aniran reobrint, després de 3 mesos sense poder fer-ne ús per precaució. En aquest sentit, el consistori berguedà demana no abaixar la guàrdia i seguir complint les mesures preventives d’higiene i seguretat per minimitzar el risc de contagi. Això significa reforçar la higiene i desinfecció de mans dels infants, vetllar per a què es respecti la distància social d’1,5 metres entre persones i fer ús de la mascareta obligatòriament a partir dels 6 anys, sempre que no es pugui mantenir la distància de seguretat. També es recomana evitar les aglomeracions, tenint en compte que l’afluència als parcs infantils pot ser major els primers dies de la seva reobertura. En cas que es produeixin aquestes aglomeracions, s’aplicaran restriccions d’aforament als parcs més concorreguts de la ciutat.

  Agraïment als infants

  L’Ajuntament de Berga vol agrair la paciència dels nens i nenes que durant aquests mesos no han pogut gaudir de les àrees de joc i celebrar el compliment de les restriccions imposades, fet que demostra el grau de responsabilitat de tothom. • L’Arxiu Comarcal del Berguedà obrirà al públic presencialment amb cita prèvia a partir del 22 de juny
  Data de publicació: 19.06.20

  L’Arxiu Comarcal del Berguedà obrirà al públic de forma presencial amb cita prèvia a partir del dilluns, 22 de juny. L’equipament ha estat tancat durant el període de confinament per la Covid-19. Per tal de complir amb les directrius establertes per les autoritats sanitàries i governamentals, el servei de consulta es realitzarà amb cita prèvia, a través de l’adreça de correu electrònic acbergueda.cultura@gencat.cat o per telèfon (93 822 15 48). Els usuaris i usuàries hauran de comunicar, mitjançant els canals esmentats i amb un mínim de 24 hores d’antelació, la sol·licitud d’accés a la consulta presencial indicant el nom, el DNI, la data, l’hora i la durada aproximada de la visita. Així mateix, per facilitar la preparació de la consulta i en la mesura del possible, caldrà especificar la documentació que es vol consultar.

  Protocol d’accés a l’edifici i a la consulta dels documents

  L’horari d’obertura al públic serà de dilluns a divendres, de 9 a 14h. L’aforament de la sala de consulta de l’arxiu serà d’un màxim de 4 persones de forma concurrent. Els usuaris i usuàries hauran de fer la seva comanda de consulta prèviament i l’arxiu la servirà el dia i hora indicats. En cas que els documents demandats estiguin en quarantena, l’arxiu informarà a la persona d’aquesta circumstància i indicarà en quin moment estaran disponibles per a la consulta.

  Protocol per a l’aplicació de les mesures de prevenció i seguretat

  Els usuaris i usuàries hauran de seguir les indicacions de prevenció i seguretat sanitàries establertes per l’arxiu. Les persones que accedeixin a l’equipament hauran de fer ús de la mascareta pròpia i disposaran de gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans i guants d’un sol ús. També caldrà mantenir la distància de seguretat de 2 metres entre les persones que facin ús de la sala de consulta. Les consultes presencials hauran de fer-se individualment i no es permetrà la consulta d’un mateix document per part de dues o més persones alhora. Cada persona haurà de portar els seus estris d’escriptura, els quals, no es podran compartir amb altres persones concurrents a la sala de consulta. Els ordinadors o d’altres equipaments de la sala de consulta no han de ser utilitzats pels usuaris i usuàries, preferiblement. Aquests han de fer ús dels seus ordinadors personals que poden connectar-se a la xarxa durant la seva estada al centre. Per últim, els usuaris i usuàries hauran de procedir a la neteja de guants amb gel desinfectant, cada vegada que surtin i tornin a entrar a la sala de consulta (períodes de descans i/o utilitzacions dels lavabos).Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga