Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • El 46è Concurs de cartells de La Patum amplia el termini de presentació de les obres i elimina la votació popular pel coronavirus
  Data de publicació: 22.03.20

  L’Ajuntament de Berga efectuarà una sèrie de canvis al 46è Concurs de cartells de La Patum de Berga, a causa del coronavirus. Es tracta d’una situació inèdita motivada per la crisi d’emergència sanitària provocada per la COVID-19 i que ha comportat diverses mesures preventives decretades per les autoritats governamentals i sanitàries per evitar la propagació d’aquesta pandèmia. En aquest sentit, el certamen artístic ampliarà el termini de presentació de les obres, s’habilitarà un sistema online per entregar les propostes telemàticament i se suprimirà la votació popular que es realitza habitualment de forma presencial.

  Nou termini de presentació de les obres

  El termini per a la presentació de les obres finalitzava el 3 d’abril, però el consistori berguedà ha decidit ampliar-lo fins al 24 d’abril, a les 14h. També s’ha habilitat una adreça de correu electrònic (festes@ajberga.cat) per poder enviar les obres de forma telemàtica, tenint en compte les restriccions de mobilitat que impedeixen a la població sortir al carrer fora dels casos previstos pel Reial Decret 463/2020, de 14 de març, després de la declaració de l’estat d’alarma.

  En el correu electrònic caldrà incloure el cartell en els formats JPG i PDF sense marques de tall i /o d’impremta. També serà necessari adjuntar un document indicant el lema, el nom i cognoms, l’adreça i el telèfon de contacte de l’autor o autora. Aquest document haurà d’estar signat per garantir l’acceptació de les bases del certamen. El personal tècnic de l’Ajuntament de Berga s’encarregarà de garantir la confidencialitat i l’anonimat de les persones participants per tal que el jurat qualificador pugui avaluar les propostes. Les persones que ja hagin presentat les seves obres de forma presencial, no hauran de reenviar-les de forma online.

  De forma complementària, les obres podrien presentar-se presencialment a l’Oficina de Turisme de Berga (C/ Mare de Déu dels Àngels, 7), sempre i quan l’equipament pogués tornar a obrir al públic durant el nou termini de presentació de les propostes. Pel moment, però, es desconeix quan finalitzarà la restricció de l’obertura de determinats equipaments municipals.

  S’anul·la la votació popular

  L’Ajuntament de Berga ha consensuat la supressió de la votació popular de les obres finalistes del 46è Concurs de cartells de La Patum de 2020 que s’havia de fer del 5 al 19 d’abril davant la impossibilitat de poder garantir que la votació es desenvolupi sense cap tipus de restricció de mobilitat i per evitar posar en risc les persones que s’encarreguen de recollir els vots. D’altra banda, el consistori tampoc pot garantir la implementació d’un sistema de votació electrònica que substitueixi la votació presencial. Tenint en compte aquestes circumstàncies i de forma excepcional, el jurat qualificador procedirà a realitzar la selecció directa del primer premi i l’accèssit del concurs entre les obres candidates. Aquesta decisió també respon al fet de garantir els terminis d’edició, maquetació i impressió del material promocional de La Patum, tenint en compte l’ampliació del termini de presentació de les obres del certamen artístic.
 • L’Ajuntament de Berga apel·la a la consciència col·lectiva i la col·laboració de la ciutadania per fer front al coronavirus
  Data de publicació: 20.03.20

  L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha emès un missatge adreçat als veïns i veïnes de la ciutat per prendre consciència col·lectiva de la situació d’emergència sanitària en la que ens trobem i per reiterar la importància de complir les mesures preventives establertes per les autoritats sanitàries i governamentals per aturar la pandèmia i reduir el període de confinament.

  Venturós s’ha dirigit, especialment, a les persones grans i les persones vulnerables per recordar-los que cal reduir la mobilitat i realitzar aquells desplaçaments que siguin estrictament imprescindibles. En aquest sentit, ha recordat que l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Berga està a disposició d’aquelles persones que ho puguin necessitar i també ha esmentat la xarxa de voluntaris i voluntàries que s’ha posat en marxa al Berguedà. Es tracta d’una iniciativa solidària sorgida de la societat civil per realitzar aquelles tasques que no poden fer les persones en risc a causa del confinament.

  L’alcaldessa també ha mostrat el seu agraïment a la tasca que està desenvolupant el personal sanitari, els serveis d’emergència i els cossos de seguretat, els treballadors i treballadores del servei de recollida de residus, el personal dels comerços encarregats de garantir el subministrament de productes de primera necessitat a la població i els mitjans de comunicació.

  Per últim, Venturós, ha comentat que el consistori està treballant per establir un paquet de mesures per fer front a la situació actual que es concretarà properament.  Berga, 20 de març de 2020 – Hora: 15:00 hAjuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga