Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga inicia les obres de millora del pati de l’Escola Sant Joan que tindran una durada prevista de dos mesos
  Data de publicació: 23.01.20

  L’Ajuntament de Berga ha iniciat aquesta setmana la renovació del pati de l’Escola Sant Joan. Es tracta d’una actuació que contempla la reparació i pavimentació del pati del centre d’educació primària malmès a causa de l’ús i l’antiguitat de les instal·lacions que van ser construïdes l’any 1971. El projecte inclou la millora i ampliació del sorral, la substitució de la tanca que delimita la zona sud del pati, la col·locació de drenatges i l’habilitació de passos per a futures instal·lacions, entre altres actuacions. Els treballs tindran una durada aproximada de dos mesos i comportaran algunes afectacions en l’activitat habitual del centre, ja que, l’alumnat de cicle mitjà i superior haurà de fer ús del Parc del Lledó durant l’horari d’esbarjo.

  Adequació de la superfície del pati

  Els treballs consistiran en l’adequació de la pista polivalent d’uns 1.600 m2 de superfície, mitjançant la pavimentació amb aglomerat asfàltic de gra petit i la posterior aplicació de pintura especial per a pistes esportives que millorarà l’adherència i reduirà l’abrasió. També s’efectuarà la delimitació perimetral de la superfície de la pista i la instal·lació de sistemes de drenatge per recollir l’aigua de la pluja.

  D’altra banda, es preveu la creació d’un sorral de 215 m2 a la part sud-oest del pati i la reparació de la font que es troba fora de servei. El projecte també preveu la substitució de la tanca que delimita la zona sud del pati i la formació d’una petita plataforma elevada amb paviment de cautxú destinada a la futura instal·lació d’una estructura de rocòdrom.

  Adjudicació i cost de les obres

  Icart Obra Pública S.L. és l’empresa encarregada d’executar les obres de millora del pati de l’Escola Sant Joan que tindran una durada prevista de dos mesos. Els treballs tindran un cost de 120.395€ (IVA inclòs) finançats amb fons propis i de la Diputació de Barcelona.

  Projecte escolar de centre

  L’execució de les obres de reforma de la zona d’esbarjo de l’equipament es complementarà amb el desenvolupament d’un projecte interdisciplinari de centre, en què l’alumnat de cada cicle educatiu realitzarà un treball a l’aula vinculat a l’evolució de l’obra. Els infants de l’escola han acollit amb il·lusió i expectació la remodelació del pati. • Berga activa en fase de prealerta el Pla d’Actuació Municipal davant la possibilitat de nevada durant la nit de dilluns
  Data de publicació: 20.01.20

  L’Ajuntament de Berga ha activat de forma preventiva el Pla d’Actuació Municipal (PAM) davant la possibilitat que es produeixin episodis de vent i neu durant la nit d’aquest dilluns, 20 de gener. Les previsions emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya han motivat l’activació del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) que afecta el litoral i prelitoral central, així com zones altes de la Catalunya Central i interior de Tarragona. Pel que fa a la neu, s’ha activat la fase d’alerta del Pla Especial d’emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT), ja que les nevades es podrien estendre a la Catalunya Central durant la nit, tot i que durant la matinada de dimarts es preveu que la cota de neu pugi fins als 1.000 metres al Pirineu i Prepirineu oriental.

  Fase de prealerta del PAM

  L’activació de la fase de prealerta del Pla d’Actuació Municipal comporta la preparació de les tasques i el material fundent necessaris per portar a terme la neteja de la via pública, així com la mobilització del personal municipal i extern que participarà en el dispositiu esmentat mentre es realitza el seguiment de l’evolució de l’emergència. Tal com estableix el PAM, en cas que es produeixi una nevada es prioritzarà la retirada de neu als accessos dels serveis d’emergències, els centres sanitaris i residencials de la tercera edat i els equipaments educatius. Tanmateix es realitzaria el tall de les vies que poden comportar dificultats en la mobilitat.

  Recomanacions per a la ciutadania

  En cas que es produeixi una nevada, des del consistori es demana la col·laboració dels veïns i veïnes a l’hora de mantenir netes les voreres d’accés als habitatges i immobles. També es demana extremar la precaució a l’hora de transitar pels carrers de la ciutat i evitar els desplaçaments innecessaris amb vehicles, sempre que sigui possible. En el cas d’episodis de vent, es demana tancar i assegurar portes, finestres i tendals, evitar deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses dels habitatges. A l’exterior, també caldrà evitar transitar a prop del mobiliari urbà, l’arbrat i qualsevol altre element que el vent pugui fer caure.
Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga