Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga promou la mobilitat sostenible amb una nova edició de la pedalada popular que es farà el diumenge, 17 de novembre
  Data de publicació: 15.11.19
  Aquest diumenge, 17 de novembre, es portarà a terme una nova edició de la pedalada popular amb l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles i saludables. L’activitat organitzada regularment des de fa uns quants anys i que inicialment havia estat impulsada pel Grup de Defensa de la Natura, consistirà en un circuit urbà que recorrerà alguns dels centres d’interès de la ciutat. La ruta començarà a les 12 del migdia a la Plaça Viladomat i seguirà el recorregut per la Ronda Moreta, el carrer del Roser i la carretera de Solsona fins arribar a Sant Bartomeu, a la Valldan. Des d’allà es tornarà al punt d’inici de la ruta passant pel Passeig dels Abeuradors, la carretera de Solsona, la carretera de Sant Fruitós, els carrers Pere II, Salvador Espriu, Mestre de Pedret i Pere III fins arribar a la Plaça Gernika, on s’enfilarà cap al Passeig Vila de Casserres, el Passeig de la Indústria i la Plaça Viladomat.

  Resseguir punts d’interès de la ciutat sobre dues rodes

  Aquest recorregut permet posar en valor i enllaçar diversos punts d’interès i equipaments públics de la ciutat com per exemple: el vall, l’Ajuntament de Berga, la Residència Sant Bernabé, l’Institut Serra de Noet, La Valldan, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l’Hotel d’Entitats, l’Institut Guillem de Berguedà o l’ambulatori. Tanmateix, la ruta està ideada per promoure l’accés a aquests serveis fent ús de la bicicleta. ´

  Al final de la pedalada hi haurà un refrigeri i es lliuraran obsequis de record als participants de la trobada. L’activitat serà gratuïta i no caldrà inscripció prèvia. Els participants hauran de portar la seva bicicleta i els menors hauran d’anar acompanyats d’un adult durant les activitats de la pedalada. Els menors de 16 anys hauran de fer ús del casc obligatòriament i es recomana a la resta de participants que també l’utilitzin.

  Taller de reparació d’objectes i petits electrodomèstics

  A partir de les 11 del matí, i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona, s’instal•larà la ReparaTruck al Passeig de la Indústria. Es tracta d’un servei mòbil gratuït d’autoreparació d’aparells que promou la prevenció de residus. L’objectiu és que els veïns i veïnes aprenguin a fer reparacions fàcils i comunes dels seus petits electrodomèstics (ordinadors, bicicletes, etc) de forma segura amb el suport d’un tècnic especialista i les eines necessàries.

 • Berga se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb activitats per promoure la conscienciació sobre el medi ambient
  Data de publicació: 15.11.19
  L’Ajuntament de Berga i el Consell Comarcal del Berguedà, amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona, s’han adherit a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitzant una sèrie d’activitats que es portaran a terme durant els propers caps de setmana.

  El dissabte, 16 de novembre, s’instal•larà un photocall a la Plaça de Viladomat d’11 del matí a 1 del migdia per a què tothom qui ho vulgui pugui disfressar-se amb elements elaborats amb materials reciclat. L’activitat titulada “Vull un món de colors!” té l’objectiu de donar a conèixer diverses idees i accions quotidianes que es poden fer per contribuir a la preservació del medi ambient. Tanmateix, l’Ajuntament de Berga repartirà plantes als veïns i veïnes que completin una enquesta. L’activitat s’anomena ‘Arrelem el Porta a Porta’ i es farà en agraïments a la població pels bons resultats obtinguts durant el primer any d’implantació del nou sistema de recollida de residus.

  El diumenge, 17 de novembre, la ReparaTruck farà parada a la Plaça de Viladomat d’11 del matí a 2 del migdia. Es tracta d’un servei d’autoreparació de petits electrodomèstics per aprendre a reparar-los de forma fàcil i segura. El taller impulsat juntament amb el Consell Comarcal del berguedà i la Diputació de Barcelona comptarà amb un tècnic especialitzat i també es facilitaran les eines necessàries pel desenvolupament de l’activitat. Posteriorment, es realitzarà una pedalada popular que recorrerà diversos punts d’interès de la ciutat de Berga. El recorregut és apte per a tot tipus de participants i s’iniciarà a les 12 del migdia a la Plaça de Viladomat.

  El dissabte, 23 de novembre, es realitzarà un taller de cuina d’aprofitament. Es tracta d’una sessió per aprendre a elaborar receptes mitjançant l’ús de diferents productes gastronòmics per evitar el malbaratament alimentari a les llars. L’activitat es farà al local de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà (C/ Lluís Millet, 33), de 2/4 de 5 a 6 de la tarda.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga