Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • La mostra d’estiu d’arts escèniques, El Forn, es reinventa amb tallers formatius i microteatre en nous espais per la Covid-19
  Data de publicació: 14.08.20

  La cultura no s’atura a l’estiu i la pròxima cita programada a la ciutat de Berga serà teatral. Es tracta d’El Forn, la mostra d’estiu d’arts escèniques al carrer, que inclourà tallers formatius i microteatre del 28 al 30 d’agost. Enguany, el festival comptarà amb novetats per adaptar-se a les restriccions i les mesures de seguretat per la Covid-19. En concret, la mostra es traslladarà al Parc del Lledó i el seu entorn per disposar d’espais més amplis que garanteixin el distanciament interpersonal del públic assistent. El Forn és una iniciativa impulsada per les entitats de teatre local, Tràfec-Teatre i La Farsa, amb la col·laboració de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Berga per promoure la cultura teatral berguedana amb espectacles innovadors de diversos formats. Aquest any, el festival celebrarà la seva tercera edició i comptarà amb dos tallers d’expressió i interpretació, obres de microteatre i lectures dramatitzades.

  La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Roser Valverde, ha expressat la necessitat i la voluntat de seguir apostant per la cultura malgrat la situació sanitària causada per la Covid-19. Valverde afirma que “les activitats culturals poden ser espais segurs on es respecten les mesures de seguretat establertes i, per això, cal seguir fomentant aquests espais”. La regidora també ha esmentat la importància d’impulsar la cultura local i de proximitat, ja que “a Berga tenim una vida cultural molt potent i comptem amb unes entitats sempre disposades a seguir proposant i teixint vida a la ciutat”.

  Formació interpretativa

  El Forn arrencarà el divendres, 28 d’agost, amb dues sessions formatives d’expressió i interpretació a càrrec d’Ivan Otaola i Iris Hinojosa que es faran a l’amfiteatre del Parc del Lledó. El primer taller es titula ‘La creativitat de l’intèrpret’ i s’adreça a infants i joves d’entre 7 i 15 anys. L’activitat consistirà en treballar la creativitat i l’espontaneïtat de les persones participants mitjançant el joc dramàtic, el clown, l’expressió corporal i l’escolta. També s’oferiran eines i recursos per crear un espectacle grupal. El taller dinamitzat per l’actor i professor de teatre, Ivan Otaola, tindrà una durada de tres hores, de 10 del matí a 1 del migdia, i costarà 10€. Per participar-hi, caldrà inscriure’s prèviament enviant un correu a l’adreça electrònica lacloscatallers@gmail.com o trucant al telèfon 660 909 724.

  Iris Hinojosa serà l’artista encarregada d’impartir el segon taller teatral anomenat ‘Cos, moviment i acció’, que es farà el 28 d’agost, de 6 de la tarda a 9 del vespre. Aquesta activitat està pensada per a persones joves i adultes i consistirà en crear un espai de connexió amb el cos i l’entorn, de joc, expressió i troballes, a través d’un treball personal i grupal per descobrir el llenguatge i els recursos propis del teatre i la dansa. El preu de l’activitat serà de 10€ i les places seran limitades. Per participar al taller serà necessari inscriure’s a través de l’adreça de correu electrònic interpretad@gmail.com o al telèfon 628 295 257.

  La realització dels tallers requerirà la inscripció d’un mínim de sis persones i la informació sobre el sistema de pagament de les activitats serà facilitada per les persones encarregades de dinamitzar els tallers teatrals.

  Microteatre i lectures dramatitzades

  L’Agrupació Teatral La Farsa oferirà tres espectacles breus consistents en dues obres de microteatre i una lectura dramatitzada. L’entitat representarà El Cim, una peça de microteatre de la dramaturga, guionista i directora, Marta Buchaca. L’obra parla sobre la política, d’esquerres i dretes, el poder, la importància de les xarxes socials i la volubilitat humana, a través d’una trama enganyosa i divertida, i amb detalls surrealistes com el Picasso que presideix l’escena. Sònia Ferrer i Xavier Gonzàlez-Costa protagonitzaran aquest muntatge sota la direcció d’Angelina Vilella.

  La segona peça serà una lectura dramatitzada titulada Les històries del barret de Joan Barril. L’escriptor i periodista inventa i imagina trames sobre persones anònimes contemplant fotografies antigues. En aquesta ocasió, la història succeeix en una residència i la protagonista és una dona que fa 100 anys. Angelina Vilella dirigeix aquesta peça interpretada per Mariona Casellas, circTorcom, Eudald Feliu, Òscar Guijarro, Anna E. Puig, Marta Pujols, Coaner Suades, Josep M. Suades, Sansa Torrabadella, Janina Vilana i Angelina Vilella.

  Feminista i l’escudellòmetro tancarà el cicle de teatre de La Farsa. Els anys 1903 i 1905, Santiago Rusiñol va escriure un monòleg pels personatges de la feminista i l’inventor de l’escudellòmetro, que malgrat els més de 115 anys de distància, són plenament vigents i parlen, des de l’humor i la crítica, d’un dels principals problemes de tots els temps: acabar amb la misèria, les classes i els privilegis. Marc Marginet dirigirà aquesta peça que comptarà amb les interpretacions de Berta Camps, Albert Cols, Laura Corominas, Marc Corominas, Toni López, Marc Pujals, Marta Robert i Mireia Tarrés.

  L’entrada conjunta per gaudir de les tres peces teatrals costarà 5€, però per a les persones de fins a 10 anys serà gratuït. El pagament es realitzarà al punt de trobada situat a l’entrada principal del Parc del Lledó. Els espectacles es realitzaran el dissabte, 29 d’agost, a les 7 de la tarda.

  Tràfec-Teatre i LS36

  Tràfec-Teatre clourà la mostra d’arts escèniques El Forn el diumenge, 30 d’agost, a les 7 de la tarda. L’entitat teatral presentarà LS36, una proposta formada per tres peces de microteatre: L’assistenta, STOP i 36 vagons. L’assistenta és una particular visió sobre la fal·làcia de l’estat del benestar, des de les entranyes del seu engranatge. Iris Hinojosa s’encarrega de la direcció i l’escenografia d’aquesta peça interpretada per Gerard Vilardaga.

  STOP és un muntatge sobre la vida i tot allò que en forma part com per exemple: els bloquejos, les lluites d’ansietat entre les llums, les ombres, les marques, els temps i la perplexitat entre diferents universos. Montse Grifoll dirigeix i interpreta STOP, una peça que compta amb el so i la veu de Legner Libugsni i Pablo Ruiz.

  Sempre a casa obeint en silenci. Buscant una carícia de les herbes del jardí. I després trossejar, escampar i escapar. Per què? Potser per res o per tot. Aquest és l’argument de 36 vagons, l’obra dirigida i interpretada per Lydia Canals que tancarà la trilogia de Tràfec-Teatre.

  El preu de l’entrada per veure les tres obres de microteatre serà de 5€ i el pagament es realitzarà al punt de trobada situat a l’entrada principal del Parc del Lledó.

  Mesures de seguretat per la Covid-19

  L’organització aplicarà les mesures preventives corresponents per garantir que la mostra d’arts escèniques es pugui desenvolupar amb seguretat. El públic haurà de fer ús de la mascareta, hi haurà gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans i totes les activitats comptaran amb aforament limitat. Pel que fa al funcionament i desenvolupament dels espectacles, el públic es distribuirà en tres grups diferents per visualitzar cadascuna de les peces de microteatre de forma simultània. Posteriorment, cada grup es traslladarà al següent emplaçament, i així fins a completar l’itinerari de les tres representacions.


 • L’Ajuntament de Berga obre el termini de presentació d’ofertes pel projecte de modernització del Polígon Industrial de La Valldan
  Data de publicació: 14.08.20

  L’Ajuntament de Berga ha iniciat el procés d’adjudicació del contracte d’obres de modernització del Polígon Industrial de La Valldan, per un import total d’1.029.650,55 € (IVA inclòs). Aquestes obres formen part del projecte que va obtenir una subvenció d’1 milió d'euros de la Diputació de Barcelona en el Programa complementari de modernització de polígons de la demarcació. La reurbanització del Camí de Can Ballús, completada aquesta primavera, també formava part del projecte.

  Nou actuacions de millora al polígon

  El projecte que surt a licitació inclou 9 actuacions que impulsaran la millora de les infraestructures i els serveis del polígon, construït els anys 70 del segle passat. Cal destacar especialment la reurbanització completa de dos trams dels carrers Garreta i Germans Farguell, que implica la renovació completa de la calçada, els aparcaments, la vorera i l’enjardinament de les zones verdes. A banda d’aquests dos carrers, el projecte inclou la sectorització de la xarxa d’abastament d’aigua potable, el desplegament de la xarxa d’aigua calenta procedent de la central de biomassa ubicada al mateix polígon, la canalització del tub de la fibra òptica, l’adequació i millora d’un vial per a vianants i bicicletes i la instal·lació d’un nou panell informatiu amb un directori d’empreses i de carrers.

  Reurbanització del carrer de Garreta

  El conjunt d’actuacions més destacat del projecte és la reurbanització del carrer de Garreta, el vial principal de pujada del polígon, que es preveu renovar completament en un tram d’uns 500 metres, des de l’entrada a la carretera de Solsona fins a l’encreuament amb el camí de Can Ballús, recentment reurbanitzat. Les obres implicaran la completa renovació del paviment, les voreres, l’aparcament (que passarà a ser en línia, a banda i banda), l’enjardinament i l’arbrat. També es farà la canalització del tub de fibra òptica i s’adequarà el vial per a vianants i bicicletes. Tot plegat significarà una millora profunda i molt evident del tram de carrer més utilitzat del polígon i que es pot considerar la seva carta de presentació.

  Carrer dels Germans Farguell

  La segona gran actuació inclosa en el projecte és la reurbanització del carrer Germans Farguell, situat a la part alta del polígon, en un tram d’uns 250 metres entre el camí de Can Ballús i el camí de Sant Bartomeu. Es preveu una actuació semblant a la del camí de Garreta, que implicarà la modificació total del paviment, les voreres, l’enjardinament i més places d’aparcament.

  Tres fases d’execució

  L’obra es divideix en tres lots o fases, d’execució simultània. El primer i segon lot es defineixen en relació amb la seva ubicació diferenciada al polígon, mentre que el tercer està vinculat a l’especificitat dels treballs a realitzar.

  El primer lot correspon a la reurbanització del carrer dels Germans Farguell, amb un import estimat de 287.299,06 € (IVA inclòs) i un termini d’execució previst de 4 mesos.

  El segon lot contempla la reurbanització del carrer camí de Garreta, la canalització del tub de la fibra òptica, l’adequació del vial per a vianants i bicicletes i l’enjardinament de les zones verdes. Té un preu estimat de 529.440,34 € (IVA inclòs) i un termini d’execució previst de 5 mesos.

  Finalment, el tercer lot inclou la sectorització de la xarxa d’aigua potable del polígon, el desplegament de la xarxa d’aigua calenta a 80 ºC des de la central de biomassa i la instal·lació d’un nou panell informatiu. Té un import estimat de 212.911,15 € (IVA inclòs) i un termini d’execució previst de 3 mesos.

  Contractació pública amb criteris mediambientals

  La contractació pública d’aquest projecte també inclou polítiques mediambientals amb l’objectiu de minimitzar les emissions de diòxid de carboni en la fase d’execució de les obres. Per exemple, el projecte fa èmfasi en la reducció de la petjada de carboni. Es tracta d’un criteri que analitza les emissions produïdes pels mitjans de transport de l’aglomerat asfàltic en calent, en el recorregut realitzat des de la planta de fabricació fins a l’accés al polígon berguedà. Un altre criteri seria la reutilització del material procedent de les tasques de fresat del paviment, entre d’altres.

  Presentació d’ofertes

  Les persones naturals i/o jurídiques interessades en concórrer al concurs tenen 20 dies per presentar les ofertes, fins a les 23:59 h del dimecres, 2 de setembre. La presentació serà mitjançant Sobre Digital, que garanteix la confidencialitat del seu contingut fins al moment de l’obertura. Les empreses licitadores hauran d’acreditar la seva solvència econòmica, tècnica i professional per optar a la contractació del projecte.

  La Mesa de contractació estarà formada per un president/a, tres vocals i un secretari/a i avaluarà totes les propostes per tal d’escollir l’oferta que resulti més adequada i avantatjosa per a la licitació.

  Podeu consultar tota la informació referent a la licitació de les obres de modernització del Polígon Industrial de La Valldan a través del perfil del contractant, disponible al web de l’Ajuntament de Berga en aquest enllaç.< Anterior  ...          10  11  12  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga