Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Diversos despreniments de roques obliguen a tancar la drecera de Queralt, des de Fumanya fins al santuari
  Data de publicació: 22.07.19
  La serra de Queralt ha registrat nous despreniments de roca que impedeixen el pas de les persones que ascendeixen al santuari pel camí de la drecera. La setmana passada es van produir diversos despreniments entre les capelles de Sant Jaume i Nostra Senyora dels Dolors. Es tracta d’un tram en què el camí s’enfila fent diverses llaçades i això fa que el pas quedi exposat als materials de roca que integren el cingle de la muntanya. La caiguda de grans blocs de pedra ha malmès el camí i davant del risc que es produeixin nous despreniments l’Ajuntament de Berga ha tancat el camí de la drecera, des de Fumanya fins a l’aparcament del santuari. La via alternativa per accedir a peu fins a Queralt, seria per l’obaga i per Sant Pere de Madrona.

  Causes dels despreniments

  Els materials que formen els cingles de la muntanya estan fracturats i són susceptibles de desprendre’s per circumstàncies naturals afavorides per la meteorologia adversa, com per exemple les pluges intenses i els canvis sobtats de temperatura. Aquests despreniments se sumen als que es van produir al camí de Ronda el juny passat, que també van comportar el tall del tram entre els miradors de la zona.

  Per tal d’avaluar els riscos a la zona i detectar els punts on es puguin produir nous despreniments, l’Ajuntament de Berga ha sol·licitat l’assessorament de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. El personal tècnic d’aquest organisme s’encarregarà d’examinar la zona, tal com es va fer al camí de Ronda el passat 11 de juliol.

 • Berga reordena la circulació al passeig de les Estaselles i habilita un tram d’aparcament en fila al lateral esquerra del carrer
  Data de publicació: 19.07.19
  L’Ajuntament de Berga ha efectuat la reordenació de la zona d’aparcament de vehicles del passeig de les Estaselles. Es tracta d’una actuació que s’ha portat a terme durant la realització de les tasques de pavimentació i reposició de marques vials de la zona incloses en la segona fase del projecte d’asfaltatge de la ciutat executat del 8 al 19 de juliol per l’empresa Pasquina. En concret, la nova zona d’aparcament ha estat habilitada al lateral esquerra del tram del passeig situat entre el carrer de Santa Joaquima de Vedruna i el passeig del Lledó. Aquesta mesura farà que tots els vehicles aparquin en fila i que s’eliminin els aparcaments en bateria que hi havia al lateral dret del mateix carrer. L’estacionament continuarà sent lliure i gratuït, però els veïns i veïnes hauran de tramitar la reserva del gual per evitar que els vehicles estacionin als trams d’accés de vehicles dels habitatges.

  Millores en la seguretat dels vianants i la circulació de vehicles

  Les mesures adoptades responen a la millora de la seguretat a la zona ja que amplia l’espai destinat als vianants i propicia la reducció de la velocitat dels vehicles motivada pel canvi forçat de carril a partir de la cruïlla del passeig de les Estaselles amb el carrer de Santa Joaquim de Vedruna. A més, l’habilitació de la zona d’aparcament al lateral esquerra del carrer evitarà l’aparcament en doble fila que es produïa en diversos trams del passeig.

  Pel que fa a la mobilitat, els canvis també facilitaran la maniobra de gir del bus urbà en el moment d’accedir al passeig de les Estaselles des del vial de baixada del carrer de Santa Joaquima de Vedruna. D’altra banda, s’incrementa la seguretat a la intersecció del passeig del Lledó amb la plaça de Catalunya reforçant la visibilitat i les marques vials en una cruïlla molt transitada a peu per accedir als centres educatius de la zona. Aquesta actuació també permet facilitar el gir dels vehicles a l’esquerra i la seva continuïtat per la banda dreta per accedir al tram d’inici de doble circulació.

< Anterior  ...         10  11  12  13  ...  Següent >

El més nou

Calendari

    
Setembre 2019
    
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga