Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga s’adhereix al portal DIGIEMPRÈN per proporcionar formació al teixit comercial i promoure l’emprenedoria en l’entorn digital
  Data de publicació: 09.03.20

  L’Ajuntament de Berga s’ha adherit a la plataforma DIGIEMPRÈN. Es tracta d’un lloc web impulsat per la Diputació de Barcelona que ofereix formació en línia adreçada al teixit comercial amb l’objectiu d’apropar l’entorn digital i proporcionar eines per crear negocis online. Aquest espai web s’adreça, principalment, a persones que regenten un comerç físic i volen emprendre un negoci digital, així com persones creadores i professionals que dissenyen i creen productes de consum i volen disposar d’un nou canal de venda a través d’Internet. L’adhesió del municipi és un requisit indispensable per tal que els negocis interessats puguin prendre-hi part i accedir als recursos de formació que s’ofereixen en aquesta plataforma. En concret, DIGIEMPRÈN posa a disposició dels usuaris i usuàries una dotzena de cursos gratuïts i vídeoguies per aprofundir en el coneixement e-commerce.

  Cursos per millorar els negocis en línia

  El portal disposa d’una oferta formativa sobre la logística del comerç online, la comunicació i l’ús de les xarxes socials, la imatge de marca i el producte, la identitat digital i el lloc web del negoci, entre d’altres. Els cursos tenen una durada de tres setmanes i compten amb material didàctic i un fòrum integrat per alumnat i professorat per intercanviar informació i resoldre dubtes durant el desenvolupament de la formació. Les persones participants podran obtenir un certificat després d’haver completat el curs.

  Miniguies en format audiovisual

  El web també ofereix guies breus sobre comerç en línia. Es tracta de píndoles audiovisuals de 10 minuts que contenen informació essencial i consells sobre el dia a dia d’un negoci a Internet. Per exemple, s’hi poden trobar guies sobre la importància de disposar d’una pàgina web ja que és la carta de presentació del negoci a la xarxa i això pot comportar la possibilitat d’obrir nous mercats, guanyar visibilitat, generar confiança al consumidor i modernitzar el projecte.

  Inscripcions per accedir a la formació

  Les formacions poden realitzar-les els creadors i creadores, artesans i artesanes, comerços i serveis de la demarcació de Barcelona. Les persones interessades en realitzar qualsevol dels cursos hauran d’inscriure’s prèviament accedint al lloc web www.digiempren.diba.cat. • Berga reivindica la creació cultural femenina programant una desena de propostes artístiques amb motiu del 8 de març
  Data de publicació: 05.03.20

  El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones. La història d’aquesta commemoració, però, no es pot vincular a un únic esdeveniment aïllat, sinó que està formada per processos i esdeveniments que mostren una societat en transformació i cada vegada més complexa: la Primera Guerra Mundial, la Revolució Russa, el sindicalisme femení de les primeres dècades del segle XX o la lluita pel sufragi femení, entre d’altres. Més enllà dels orígens d’aquesta data, les reivindicacions també han arribat als nostres dies per promoure la igualtat dels drets de les dones en tots els àmbits. Per tot això, Berga se suma un any més als actes de commemoració del 8 de març, a través de la programació d’una desena d’activitats culturals que es portaran a terme del 7 al 29 de març i que ha estat ideada per les àrees de Cultura i Feminisme del consistori berguedà.

  Comparseria femenina popular

  Els actes del Dia de les Dones s’iniciaran el dissabte, 7 de març, amb la II Trobada de Comparseria Femenina Popular impulsada per la Bauma dels Encantats amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga. L’esdeveniment comptarà amb la participació d’una desena de colles provinents de diverses poblacions catalanes que mostraran elements de la comparseria festiva femenina a través d’una cercavila que recorrerà els carrers del centre de la ciutat i finalitzarà amb una actuació a la plaça de Sant Pere. L’activitat s’iniciarà amb un berenar popular i la concentració de la comparseria a la plaça dels Països Catalans, a les 5 de la tarda.

  Les veus femenines de la literatura poètica

  L’artista berguedana, Alba Mascarella, posarà en escena un espectacle literari titulat ‘La boca descosida’ que consisteix en un recorregut per la poesia i la prosa poètica d’escriptores contemporànies catalanes i d’arreu del món. El muntatge permetrà al públic conèixer la història de les autores i apropar-se a la seva obra a través d’una lectura dramatitzada. La proposta pretén ser un reconeixement a la literatura escrita per dones i així, incentivar-ne la seva lectura. L’espectacle es farà el dissabte, 7 de març, a les 8 de la tarda al Convent de Sant Francesc.

  Teatre amb visió femenina

  El Teatre Municipal de Berga acollirà dues propostes teatrals que expliquen històries de dones. Des de Mallorca arriba Iguana Teatre amb el muntatge ‘Llum trencada’ que narra les vivències de dones que van ser empresonades, no per les seves idees polítiques, sinó perquè eren filles d’un o dones d’un altre. L’obra reivindica el paper d’altres dones, activistes, fortes i valentes que van enfrontar-se a aquelles persones que volien silenciar-les. La peça està protagonitzada per Marina Domínguez, Catalina Florit i Irene Soler i es basa en el llibre ‘Dones republicanes. Memòria de la Guerra Civil a Mallorca’ de Margalida Capellà. L’obra es farà diumenge, 15 de març, a les 6 de la tarda.

  El silenci dels telers’ és una proposta nascuda del llibre d’Assumpta Montellà, que recull testimonis reals de diferents generacions de dones. Maria Casellas i Andrea Portella són les dues actrius que protagonitzen l’obra i que mostraran les veus d’aquestes dones. Elles van ser el motor de la indústria catalana i les que van fer créixer un dels patrimonis de les comarques d’interior, les colònies industrials. El muntatge es podrà veure el diumenge, 29 de març, a les 6 de la tarda. Com a activitat complementària, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga dedicarà el ‘Club de lectura’ a l’obra literària escrita per Assumpta Montellà que ha inspirat la creació del muntatge teatral. L’actriu Maria Casellas participarà en la tertúlia que es farà el dimarts, 24 de març, a les 8 de la tarda a la biblioteca municipal.

  Dones creadores de cultura

  El Convent de Sant Francesc acollirà una taula rodona integrada per dones que desenvolupen la seva activitat professional en l’àmbit cultural. L’activitat anomenada ‘La cultura té nom de dona’ té l’objectiu de conèixer el dia a dia de diverses dones que han convertit la cultura en el seu mode de vida. El col·loqui es realitzarà el dissabte, 14 de març, a les 6 de la tarda.

  Exposicions d’il·lustració i fotografia

  La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet també s’ha sumat als actes del 8 de març amb dues exposicions que es mostraran a l’equipament municipal. D’una banda, del 2 al 14 de març, es podrà veure ‘Nosaltres’, una selecció de dibuixos i il·lustracions de dones realitzats per Mònica Castilla. D’altra banda, del 17 al 28 de març, serà el torn de l’exposició ‘Mares adolescents, embaràs precoç, abús i desestructuració familiar a Hondures’ del fotògraf manresà, Oriol Segon. Es tracta d’un reportatge fotogràfic sobre la maternitat d’adolescents a Hondures que insta a una profunda reflexió sobre la discriminació sexual dins una societat dominada pels paràmetres patriarcals. L’acte de presentació de la mostra es farà el dijous, 19 de març, a les 7 de la tarda a la biblioteca. La mostra compta amb la col·laboració del Club Rotary del Berguedà.

  Artistes i agitadores culturals

  Una altra de les propostes incloses en la programació del 8M és una jornada cultural titulada ‘Creativitat i autoria femenina’ impulsada pel Konvent de Cal Rosal que inclou diverses disciplines artístiques. La mostra es farà al Convent de Sant Francesc i arrencarà a les 5 de la tarda amb un concert, a càrrec de Valentina Risi & The Electric Post. La cantautora italiana establerta al Berguedà oferirà una actuació formada per cançons extremadament delicades i misterioses.

  Posteriorment, es realitzarà la inauguració d’una exposició col·lectiva creada per les artistes Elsa Guerra, Alicia Calle i Anna Benet Prat. Sota el títol ‘Sense censura / Dona(r) a llum’, les autores donen a llum les seves creacions, reivindicant el fet de mostrar-se sense filtres, interpretacions, imposicions externes ni sistèmiques. El muntatge creatiu restarà exposat fins l’11 d’abril al Convent de Sant Francesc.

  La jornada continuarà amb la performance ‘Sempre tens ancla en un port segur’ de l’artista multidisciplinar, Ivana Ray Singh, aka Lucy Tcherno Ivanenko. El seu treball artístic contempla les arts visuals i del moviment, des de la música fins a la pintura, inspirada en la filosofia femenina de Donna Haraway i la alquímia entesa com a procés de transformació personal.

  La jornada es clourà amb una sessió musical de punxa discos femenines que comptarà amb la participació de les DJ’s Ivana Ray Singh, Coconauta i Elsa Guerra. Les artistes punxaran cançons de diversos estils musicals com per exemple disco, funky, electro, no wave, hip hop, cumbia i ritmes llatins, entre d’altres.

  Violències sexuals 2.0

  ‘Vull la nit!’ s’estén a l’entorn digital per abordar les violències sexuals que es donen a través d’Internet. La campanya titulada ‘Aturem les violències sexuals 2.0’ s’adreça al jovent, tenint en compte que és el públic que fa un ús més freqüent de les xarxes socials. La iniciativa #VullLaXarxa inclou tallers sobre bullying i ciberassetjament a les aules. En concret, es realitzaran sessions en què hi participaran 111 nois i noies de quatre grups de batxillerat de l’Institut Guillem de Berguedà i l’Escola Xarxa. L’activitat estarà dinamitzada per l’entitat Sudergintza.

  El projecte es completarà amb una campanya gràfica que es difondrà a través de les xarxes socials de @Vull_la_nit i @Bergajove per donar a conèixer els tipus de violències vinculats al ciberassetjament com per exemple: outing, cyberstalking, catfishing, gooming o sexting. La campanya ha estat desenvolupada conjuntament per les àrees de Feminisme i Joventut, mentre que el disseny del material gràfic ha estat creat per la il·lustradora, Mar Guixé.< Anterior  ...        10  11  12  13  14  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga