Inici

Notícies

Calendari Calendari
 • Berga proposa dues formacions gratuïtes per combatre les violències sexuals en espais d’oci nocturn
  Data de publicació: 02.12.19
  L’Ajuntament de Berga organitza dues formacions els dies 19 i 20 de desembre de 2019 en torn a la prevenció i detecció de situacions de violència sexual en espais d’oci nocturn. Els actes formatius, organitzats des de les àrees de Festes, Joventut i Feminisme i LGTBI, tenen l’objectiu de donar eines a la població perquè puguin formar part dels Punts Liles comptant amb un certificat que avali la seva competència en atenció i prevenció de violències sexuals. Per complir amb aquest propòsit, les formacions es duran a terme per professionals en la matèria gràcies a la col•laboració de la cooperativa Suder Gintza i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

  Les dues formacions seran gratuïtes, tindran una durada de quatre hores i es faran a l’Espai Jove de Berga. La primera sessió serà el dijous 19 de desembre a les 5 de la tarda i tractarà la dispensació responsable i les violències sexuals en espais d’oci nocturn. Les primeres dues hores aniran a càrrec d’Anton Uró, de Mediare, i les dues últimes les impartirà Mireia Foradada, de Suder Gintza. La segona serà el divendres 20 de desembre a les 6 de la tarda i formaran als assistents en quant a l’atenció i intervenció per part dels agents de Punt Lila LGTBIQ+. La sessió anirà a càrrec de Zuriñe Rodríguez i Mireia Foradada, de Suder Gintza.

  La participació és oberta a tothom

  Aquesta actuació s’emmarca dins de la campanya “Vull La Nit”, així com dins del “Protocol d’actuació davant les violències sexuals en espais festius” que ha desenvolupat el consistori, i té l’objectiu de formar, en especial, a les entitats que participaran en la revetlla de cap d’any d’enguany. És per això que els clubs de futbol, bàsquet i handbol de Berga, que s’encarregaran dels serveis durant la nit de cap d’any organitzada per l’ajuntament, assistiran als dos actes formatius. Tot i així, és una formació oberta al conjunt de veïnes i veïns, independentment de la seva col•laboració en actes públics.

  Es lliuraran certificats d’aprofitament a cadascun dels assistents i les places estaran limitades a un màxim de 50 persones. Així doncs, caldrà una inscripció prèvia que es podrà fer a través del correu joventut@ajberga.cat o el telèfon mòbil 600 464 148.

  Més informació sobre els col•laboradors

  La cooperativa Suder Gintza és un centre d’investigació feminista en pau i conflicte, que no només es dedica a la recerca sinó també a la intervenció i l’acció social per a la igualtat i la convivència des d’una perspectiva integral de gènere i feminista. Les dues formadores que provenen de la cooperativa, Mireia Foradada i Zuriñe Rodríguez, participen en programes de recerca a la Universitat de Barcelona i a la Universitat del País Basc, respectivament.

  Antón Uró forma part del programa “Nit Segura” del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya com a formador i consultor especialitzat en alcohol i oci nocturn. També realitza consultoria psicosocial a Spora Sinergies en el projecte de “Q de festa!”, un distintiu de qualitat per espais de música i ball que atorga l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

  Pressupost de les formacions

  Les àrees de Festes, Joventut i Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament de Berga destinaran un total de 1.350,00 € a la realització de les dues formacions.


 • Berga posa en marxa la votació de les propostes admeses pel Pressupost Participatiu 2020
  Data de publicació: 29.11.19
  El dilluns de la setmana vinent, dia 2 de desembre, començaran les votacions als diferents punts establerts de la ciutat per decidir quines seran les propostes que entraran dins el Pressupost Participatiu de l’any 2020. Les persones majors de 16 anys empadronades a Berga podran emetre el seu vot fins el dia 15 de desembre, escollint un màxim de dues propostes.

  El pressupost participatiu és una eina de participació ciutadana que el consistori ha posat a disposició dels veïns i veïnes per tal que decideixin a quins projectes o activitats prefereixen destinar una part del proper pressupost públic municipal. La iniciativa és una prova pilot desenvolupada per l’àrea de Participació Popular que ha comptat amb el treball conjunt dels diferents grups municipals que formen part del consistori berguedà i a la qual s’hi destina una partida econòmica de 30.000€.

  44 propostes a votació

  Un cop finalitzat el període de presentació de propostes, el passat dia 3 de novembre, els serveis municipals de l’Ajuntament de Berga han comprovat i valorat el compliment dels criteris establerts i la viabilitat tècnica i econòmica de cadascuna de les aportacions realitzades pels veïns i veïnes. De les 57 propostes rebudes, n’han estat validades un total de 44, que formen part de la butlleta de votació. En aquesta butlleta s’inclou, per a cadascuna, el títol, la descripció breu de la valoració i el pressupost estimat. Tanmateix, s’han recollit en un dossier aquelles propostes admeses que s’han fet arribar al consistori amb el formulari pertinent al procés participatiu, perquè la ciutadania pugui tenir accés a les contribucions originals de les persones participants. Ambdós documents, butlleta de votació i dossier de propostes, estan disponibles tant digitalment, a través de la web de l’Ajuntament de Berga, com físicament, en els punts i horaris de votació establerts.

  Punts i horaris de votació

  El consistori ha establert vuit punts de votació itinerants en dies i horaris diferents per facilitar l’accés i el dret de vot de la ciutadania. Hi haurà un punt de votació permanent que és l’Ajuntament de Berga en els horaris establerts: els matins de dilluns a dijous de 9 a 14h i la tarda dels dilluns de 17 a 19h. En quant als emplaçaments puntuals es llisten a continuació:

  - Fira del Joc i de Nadal(*) - Divendres, 6 de desembre, de 10 a 14h i de 16 a 20h
  - Hotel d’Entitats - Dijous, 12 de desembre, de 16 a 19h
  - Escola de La Valldan - Divendres, 13 de desembre, d’11 a 14h
  - Zona Esportiva Toni Sabata - Divendres, 13 de desembre, de 17 a 20h
  - Mercat setmanal del Pg. de la Indústria(*) - Dissabte, 14 de desembre, de 10 a 14h
  - La Residència de Sant Bernabé - Dissabte, 14 de desembre, de 16 a 18h
  - El Teatre de Cal Rosal - Diumenge, 15 de desembre, d’11 a 14h

  (*) En cas de pluja, a les voltes de la Plaça Viladomat.

  Les persones que vulguin participar en la votació s’hauran d’adreçar a un d’aquests punts esmentats i identificar-se (DNI, NIF, NIE, carnet de conduir o passaport), per tal que els responsables de la votació puguin comprovar que aquestes siguin majors de 16 anys i estiguin empadronades a Berga.

  Presentació dels resultats

  El resultat del procés de votació es donarà a conèixer en un acte públic que es farà el dimarts, 17 de desembre, a 2/4 de 8 del vespre a l’Ajuntament de Berga. Les propostes que hagin estat més votades, fins a esgotar la partida econòmica de 30.000€, s’executaran durant l’any 2020.


< Anterior  ...        10  11  12  13  14  ...  Següent >

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga