Inici

L’Ajuntament de Berga posposa La Patum de 2020 i treballa per celebrar-la al setembre, si les circumstāncies ho permeten

La Patum
Ampliar en una finestra emergent La Patum de 2019
Data de publicació: 26.03.20

L’Ajuntament de Berga posposa La Patum de 2020 a causa del coronavirus. Es tracta d’una decisiķ motivada per la crisi d’emergčncia sanitāria provocada per la COVID-19 que ha comportat diverses mesures preventives decretades per les autoritats governamentals i sanitāries per evitar la propagaciķ d’aquesta pandčmia. La suspensiķ de la festa que havia de celebrar-se del 10 al 14 de juny també respon al fet de no poder garantir que la celebraciķ es desenvolupi amb les māximes garanties de salut i seguretat per a les persones que hi participen i en formen part.

Aquesta incertesa dificulta preveure l’evoluciķ de la situaciķ durant les properes setmanes i mesos. Tot i aixō, l’Ajuntament de Berga treballa amb la previsiķ de poder celebrar La Patum durant el mes de setembre, sempre que les circumstāncies ho permetin. En aquest sentit, s’estā contactant amb els diferents agents per poder tancar una data el més aviat possible, tenint en compte els diferents esdeveniments relacionats amb la celebraciķ de la festa, més enllā dels cinc dies de Corpus.

D’altra banda, l’Ajuntament de Berga també resta a l’espera de saber quines sķn les indicacions i recomanacions dels Departaments de Salut i Cultura de la Generalitat de Catalunya per poder determinar la celebraciķ o no de La Patum d’enguany.

Per últim, cal esmentar que La Patum és una festa transversal que comporta una organitzaciķ complexa i que requereix mesos de preparaciķ. Malgrat que es treballa amb nou calendari, no es pot descartar la possibilitat que es pugui suspendre definitivament per motius sanitaris.Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga