Inici

L’Oficina Local d’Habitatge de Berga reobre al públic per a la tramitaciķ presencial de serveis i recursos relacionats amb l’habitatge

Foto Oficina Local d'Habitatge
Ampliar en una finestra emergent Oficina Local d'Habitatge de Berga (Plaįa Maragall, 1)
Data de publicació: 25.05.20

L’Oficina Local d’Habitatge de Berga ha reobert les seves portes aquest dilluns, 25 de maig, oferint atenciķ presencial. Aquest servei local s’encarrega de realitzar tasques d’informaciķ i assessorament sobre trāmits relacionats amb l’habitatge, com per exemple: cčdules d’habitabilitat, ajudes per a la rehabilitaciķ d’immobles, borsa d’habitatge o tramitaciķ d’ajudes i recursos pel pagament del lloguer, entre d’altres. L’Oficina Local d’Habitatge de Berga gestiona aquests serveis vinculats a l’Agčncia de l’Habitatge de Catalunya.

Solˇlicitud de recursos pel pagament de lloguers

La convocatōria d’ajudes per contribuir a minimitzar l’impacte econōmic i social de la Covid-19 en els lloguers de l’habitatge habitual estā oberta. Es tracta de recursos que tenen l’objectiu de resoldre la problemātica transitōria del pagament parcial o total del lloguer. En concret, aquestes ajudes també serviran per fer front a la devoluciķ dels ajuts transitoris de finanįament regulats per l’article 9 del Reial Decret Llei 11/2020, de 31 de marį, pel qual s’adopten mesures urgents complementāries en l’āmbit social i econōmic per fer front al coronavirus.

Paralˇlelament, es preveu la publicaciķ d’altres convocatōries de subvencions adreįades a persones que tenen dificultats per pagar el lloguer per causes o circumstāncies no vinculades a la pandčmia de la Covid-19.

Servei de mediaciķ sobre el lloguer de locals comercials

A banda dels trāmits ordinaris esmentats anteriorment, des del passat 18 de maig i de forma excepcional, l’Oficina Local de l’Habitatge de Berga estā oferint un servei de mediaciķ per atendre consultes relacionades amb el lloguer de locals comercials durant la crisi d’emergčncia sanitāria. Es tracta d’un servei d’assessorament per a la mediaciķ entre persones propietāries d’immobles i persones llogateres en aquells casos que s’hagi produīt una situaciķ de deute en el lloguer dels comerįos. Aquest servei es realitza per telčfon i de forma presencial, perō amb cita prčvia.

Atenciķ presencial amb mesures de seguretat i higiene

Les persones que accedeixin a l’Oficina Local d’Habitatge de Berga (Plaįa Maragall, 1) hauran de fer ús de la mascareta i gel hidroalcohōlic per a la desinfecciķ de mans, obligatōriament. L’aforament māxim de l’espai per atendre els usuaris i usuāries és d’una persona. En tot cas, caldrā mantenir la distāncia social de seguretat de dos metres. L’horari d’atenciķ al públic és de dilluns a divendres, de 10:30 a 14h i el dimecres, de 17 a 19h. El telčfon de contacte és el 93 822 20 73.Ajuntament de Berga ˇ Plaįa de Sant Pere, 1 ˇ 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 ˇ Fax. 93 821 17 87 ˇ berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga