Inici

El projecte ‘Dones Actives’ arriba a la 3a edició amb l’objectiu d’enfortir la cohesió social i la interculturalitat entre dones

Cartell Dones Actives de 2018
Ampliar en una finestra emergent Cartell del projecte 'Dones Actives' de 2018
Data de publicació: 25.02.18
Berga inicia una nova edició del projecte ‘Dones Actives’ per promoure les relacions socials entre les dones berguedanes a través d’activitats lúdiques, esportives i culturals. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Berga en col·laboració amb l’àrea de Polítiques Migratòries del Consell Comarcal del Berguedà i el suport de la Diputació de Barcelona. El projecte vol contribuir a crear una xarxa d’espais en clau femenina per potenciar la interculturalitat i la cohesió social de les dones mitjançant l’ús social de la llengua catalana.

L’origen de la iniciativa es remunta a l’any 2015 quan es realitzava el programa de capacitació lingüística ‘Parlem Català’. Aquest projecte tenia l’objectiu de fomentar el coneixement i l’ús de la llengua catalana per afavorir la convivència i la diversitat cultural en l’espai públic. Posteriorment, es va implementar el ‘Cicle de Formació Instrumental’ per a l’alfabetització de persones adultes a través del Centre de Formació d’Adults Berguedà. La implantació d’aquestes dues accions va donar pas a la creació del programa ‘Dones Actives’ que enguany arriba a la tercera edició.

La iniciativa compta amb un programa farcit d’activitats gratuïtes que es portaran a terme des del març fins al novembre, a excepció del mes d’agost. Concretament, els dilluns es farà zumba i els dimecres ioga al centre esportiu AlterSport, de 2/4 de 10 a 2/4 d’11 del matí. Es tracta de sessions que permeten treballar l’empoderament personal i col·lectiu a través de l’autoconeixement de cos, la ment i l’emoció. D’altra banda, també hi haurà passejades culturals per conèixer la ciutat i el seu entorn així com per enfortir l’intercanvi espontani entre dones d’orígens i edats diferents. És previst que l’activitat es faci un dijous al mes, de 10 del matí a 12 del migdia. Per últim, també es realitzaran tallers mensuals sobre salut, gènere, cohesió, educació i creativitat a l’Hotel d’Entitats de Berga (antic Centre Cívic), de 10 del matí a 12 del migdia.

Les places per participar en aquest projecte són limitades, ja que les activitats es fan amb grups reduïts per facilitar l’intercanvi relacional i vivencial de la usuàries. Les dones interessades en formar part del projecte poden inscriure’s fins l’1 de març a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, situada a la planta baixa de l’Ajuntament de Berga. Per a més informació, podeu enviar un correu electrònic a puntdona@ajberga.cat o trucar al telèfon 93 821 53 31.

Pots consultar el calendari d'activitats en aquest enllaç.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga