Inici

L’Ajuntament de Berga determina els serveis mínims garantits amb motiu de la jornada de vaga general feminista del 8 de març

Façana Ajuntament de Berga
Ampliar en una finestra emergent Façana de l'Ajuntament de Berga
Data de publicació: 07.03.19
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona demà divendres, 8 de març, s’ha convocat una jornada de vaga general per part de diversos sindicats i col·lectius feministes després de la mobilització multitudinària de l’any passat. Es tracta d’una convocatòria per reivindicar els drets laborals de les dones i el rebuig a la violència masclista i a les polítiques repressives relacionades amb la salut de les dones, entre d’altres.

Serveis mínims durant la convocatòria de vaga

Davant de la convocatòria de vaga, l’Ajuntament de Berga ha establert el personal estrictament necessari per garantir el funcionament dels serveis essencials a la ciutat durant l’aturada convocada per aquest divendres.

D’una banda, els Serveis TIC, l’àrea de Benestar Social i les instal·lacions esportives municipals comptaran amb una persona per prestar els serveis corresponents. Tanmateix, es disposarà de dos operaris de la brigada de manteniment i dues persones per realitzar tramitacions a través del registre municipal i per atendre les consultes dels veïns i veïnes a l’Oficina d’Atenció Ciutadana.

En referència a l’Escola Bressol Flor de Neu i a l’Escola Municipal de Música de Berga, es prestaran els serveis habituals per part del personal docent d’ambdós centres.

En l’àmbit de Seguretat Ciutadana, el cos de la Policia Local no podrà exercir el dret de vaga, de conformitat amb l’establert en l’article 6.8 de la Llei Orgànica 2/1986, de 13 de març, de Forces i Cossos de Seguretat.

Altres serveis del municipi

L’Ajuntament de Berga preveu la prestació del servei de Camins Escolars adreçat als infants de primària que realitzen l’itinerari a peu per anar a l’escola, a excepció de la ruta corresponent a l’Escola de Sant Joan que es veurà afectada per la vaga i no es realitzarà.

D’altra banda, el bus urbà també mantindrà el servei de transport públic efectuant els trajectes habituals de les diferents línies que recorren el municipi.

En referència als centres d’educació primària i secundària de la ciutat, la majoria mantindran la docència, tot i que en alguns casos, es podria alterar en funció de l’assistència del professorat i l’alumnat.

Pel que fa a la resta de serveis externs vinculats a l’Ajuntament de Berga es prestaran en funció de l’assistència de treballadores i treballadors en cada cas.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga