Inici

Berga amplia les activitats del ‘Juguem Jugant, cada dia’ amb noves propostes familiars per omplir de diversió les festes de Nadal

Foto presentació Juguem Jugant 2017
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 04.12.17
Un grup de periodistes han estat citats aquest matí a les antigues dependències judicials situades al carrer Gran Via de Berga. Un cop allà, han accedit a la sala d’audiències del Jutjat de Primera Instància i d’Instrucció, número 2. Després de passar els controls pertinents per evitar l’accés a l'antiga sala, actualment en desús, amb objectes perillosos, han ocupat les seves cadires i ha començat la roda de premsa convocada per l’Ajuntament de Berga per donar a conèixer les activitats que formaran part del programa de les Festes Nadalenques d’aquest any. En el transcurs de l’acte, les portes han estat bloquejades i totes les persones que hi havia a l’interior de la sala han estat retingudes. Els hostatges han rebut un missatge que els alertava que l’única forma d’escapar d’aquell indret era resolent una sèrie d’enigmes en un temps de 10 minuts. Els assistents han aconseguit abandonar la sala d’audiències passat el temps establert i s’han emportat algun ensurt durant i després de la realització de les proves. La missió d’escapisme descrita ha estat una petita mostra d’una de les activitats que es realitzaran durant el ‘Juguem Jugant, cada dia’, el programa d’activitats de Nadal que organitza la regidoria de Joventut amb la col·laboració de diverses entitats locals. Del 16 de desembre de 2017 al 7 de gener de 2018, grans i petits podran gaudir d’un ampli ventall de tallers de manualitats, esportius, d’aventura, de circ, espectacles d’animació, música i teatre. La regidora de Joventut, Mònica Garcia, ha explicat que “hem volgut fer un programa d’activitats variat i per a tots els públics, tenint en compte que els actes coincideixen amb el període de vacances escolars i creiem que és important oferir un ventall d’activitats que englobi diverses franges d’edat”. Per això, el calendari d’activitats no només inclou activitats organitzades pel consistori, sinó que també incorpora les que ofereixen les entitats del municipi.

Nous tallers i ampliació del Room Escape

Entre les novetats d’aquesta edició del ‘Juguem Jugant, cada dia’ destaca un taller de llufes que es farà el 28 de desembre, coincidint amb el dia dels Sants Innocents. A més, també s’ampliarà el taller de tions i es repetirà el taller de fotoperiodisme per tal que les reporteres i els reporters puguin cobrir alguns dels actes més destacats d’aquests dies. D’altra banda, Insomnia Corporation repetirà el Room Escape que va organitzar l’any passat a les dependències de l’Ajuntament de Berga i que va aplegar a unes 200 persones. En aquesta ocasió, els organitzadors han decidit ampliar-ne la durada i programar l’activitat durant els dies 27 i 28 de desembre a l’edifici dels antics jutjats situats al carrer Gran Via. Segons ha afirmat Climent Vila, membre d’Insomnia Corporation, “es tracta d’una activitat familiar i divertida que t’ajuda a fer pinya, a pensar i a comunicar-te amb la resta de membres del grup per aconseguir superar el repte”. El joc es farà des de les 5 de la tarda fins a 2/4 de 10 de la nit i aquest any es repartiran tiquets amb l’horari de les diferents sessions de l’activitat per evitar les cues i les llargues esperes que es van produir en l’edició anterior. En total, s’han programat 24 sessions per dia i a cada sessió hi podran accedir un màxim de 10 persones. L’entrega dels tiquets es realitzarà el mateix dia de l’activitat a partir de 2/4 de 5 de la tarda i es recomana als menors de 16 anys que vagin acompanyats d’un adult a l’hora de participar en el joc.

Altres activitats, espectacles i Pastorets

El ‘Juguem Jugant, cada dia’ també inclou diverses activitats organitzades per associacions i entitats de la ciutat. Per exemple, els dies 16 i 17 de desembre, se celebrarà la 3a edició del Mercat d’Artesania La Paradeta organitzat pels Castellers de Berga. El 31 de desembre serà el dia més esportiu de l’any amb les curses de Sant Silvestre que organitza el Club Atlètic Berga. A més, també es realitzaran activitats i espectacles infantils a càrrec de Berga Comercial, hi haurà representacions teatrals de carrer i Pastorets amb la Jove companyia La Closca, l’Agrupació Teatral La Farsa, el Grup Colònies a Borredà i el grup d’interpretació del Teatre Patronat. Així mateix, es portaran a terme un munt de tallers amb la col·laboració de Càritas, Creu Roja Berguedà, Ginkgo, AFTDAO, Rural Salut, Escoltes de Berga, el Grup de Joves de Santa Eulàlia, les associacions de mares i pares del Berguedà i La Crica, entre d’altres.

Esdeveniments de l’Escola de Música de Berga

L’Escola Municipal de Música de Berga també tindrà presència a les activitats nadalenques de la ciutat. A més d’oferir una actuació de bandes en el marc de la festivitat de Santa Eulàlia, també farà un concert amb el cor de veus blanques el dia 23 de desembre a l’església de Sant Francesc i el tradicional concert de Sant Esteve, el dia 26 de desembre, a l’església de Santa Eulàlia. El secretari acadèmic del centre, Jordi Sabata, ha comentat que “l’Escola de Música sent l’obligació de retornar a la ciutat l’aportació que realitza al centre participant en les festes que s’organitzen al municipi com l’arribada dels patges o la cavalcada de reis”. En aquest sentit, Sabata ha afegit que “des de l’escola apostem per sortir al carrer i ensenyar el que fem a la ciutadania per tal que tothom pugui gaudir d’un concert de música en un entorn accessible i de forma gratuïta”.

Festa Major d’hivern – Santa Eulàlia 2017

Aquest any se celebrarà una nova edició de la Festa Major d’hivern de Santa Eulàlia, la qual, ha anat guanyant pes al llarg del temps gràcies a la voluntat de l’àrea de Cultura de fer-la créixer any rere any. En aquest cas, la festa es dividirà en dos caps de setmana plens de propostes musicals. Els actes començaran el diumenge, 10 de desembre, amb la tradicional missa en honor a Santa Eulàlia i una audició de sardanes a càrrec de la Cobla Pirineu, que es farà a la plaça de Sant Joan, a les 6 de la tarda. A més, també es portarà a terme la inauguració de l’Exposició de la 5a Subhasta de la Fundació Privada Tutelar del Berguedà, que romandrà oberta fins al 23 de desembre al local dels Castellers de Berga.

Els actes de la Festa Major d’hivern es reprendran el cap de setmana del 16 i 17 de desembre. El dissabte hi haurà un espectacle familiar anomenat ‘El globus vermell’ amb la Mô Clown Cia. a la Sala Casino. Posteriorment, serà el torn de la Banda i la Jove Banda de l’Escola Municipal de Música de Berga que actuaran al passeig de la Indústria, a partir de les 7 de la tarda. Després del concert dels alumnes del centre hi haurà xocolatada per a tots els assistents. La música seguirà a partir de les 11 de la nit amb un concert a càrrec del grup Balkan Paradise Orchestra.

El diumenge, a partir de les 12 del migdia, hi haurà una ruta guiada i gratuïta sobre la vida de Santa Eulàlia amb el dinamitzador cultural Toni Gol, des de l’Oficina de Turisme de Berga. Per últim, el duet Figa clourà la celebració amb un concert vermut que es farà al passeig de la Indústria, a la 1 del migdia. Un dels aspectes més rellevants de la programació de la Festa Major d’hivern de Santa Eulàlia és que la majoria de les propostes estaran produïdes i interpretades per grups femenins. En aquest sentit, la regidora de Cultura, Mònica Garcia, ha volgut reivindicar el paper de la dona en l’àmbit “reforçant la seva presència i fent que sigui un referent cultural per a les persones joves”.

Les activitats del ‘Juguem Jugant, cada dia’ i de la Festa Major d’hivern de Santa Eulàlia compten amb un pressupost proper als 10.000€ finançat amb recursos propis de les regidories de Joventut i Cultura.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga