Inici

Berga proposa una setmana de Pasqua plena d’activitats lúdiques, culturals i esportives

Foto activitats Pasqua 2018
Ampliar en una finestra emergent Sessió del taller d'skate de Nadal amb l'associació BraveSkate
Data de publicació: 23.03.18
La Pasqua és el primer període festiu de l’any en què petits i grans poden gaudir d’uns dies de descans. Moltes famílies i grups d’amics i d’amigues es desplaçaran arreu del país per fer turisme i realitzar activitats de lleure. A Berga, la Setmana Santa també estarà farcida de propostes lúdiques, culturals i esportives per a tot tipus de públic.

El dissabte, 24 de març, s’inaugurarà la 68a edició de l’exposició anual col·lectiva de pintors berguedans Memorial Jacint Codina. Es tracta d’un acte cultural que aplegarà els artistes participants a la mostra, així com els familiars de la persona que ha donat nom al certamen. L’esdeveniment es realitzarà a les 8 de la tarda a la Sala Casino de Berga i comptarà amb la participació del regidor de Patrimoni Cultural, Ivan Sànchez. L’acte és obert a tothom i inclourà un petit refrigeri i l’actuació musical del grup femení We are us per amenitzar la vetllada. Enguany, l’exposició estarà formada per obres d’una seixantena d’artistes berguedans, una xifra superior a la de l’última edició. La mostra serà visitable els caps de setmana i festius del 25 de març al 15 d’abril, de 12 a 2 del migdia i de 6 a 2/4 de 9 del vespre. L’exposició anual col·lectiva de pintors berguedans Memorial Jacint Codina és una iniciativa impulsada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Berga.

D’altra banda, l’àrea de Joventut ha programat una nova edició del taller d’skate en format de classes obertes que es faran del 26 al 29 de març, a l’skatepark del Parc del Lledó. Les sessions seran gratuïtes i s’adrecen a preadolescents, joves i adults a partir de 8 anys. Per participar en aquest taller no serà necessari inscriure’s prèviament i serà obligatori l’ús del casc i de proteccions durant el desenvolupament de l’activitat. Els monitors de l’associació BraveSkate seran els encarregats d’impartir les sessions que es faran d’11 del matí a 2 del migdia i que consistiran en la realització d’exercicis i entrenaments per millorar l’habilitat i les acrobàcies damunt del patinet. Per a més informació sobre aquesta activitat podeu contactar amb l’Oficina Jove del Berguedà (C/ Pere III, Baixos) o trucar al telèfon 93 821 35 53. El taller d’skate compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

L’Escola Municipal de Música de Berga oferirà una actuació que s’inclou dins de la programació del 6è Cicle de música per a la ciutat. Es tracta del Concert de Setmana Santa que es farà el divendres, 30 de març, a partir de 2/4 de 8 de la tarda a l’església de Santa Eulàlia, situada a la plaça de Sant Pere. L’actuació estarà protagonitzada pels membres de la Coral de l’Escola de Música i d’un conjunt instrumental sota la direcció de Jordi Sabata. Les entrades per a l’esdeveniment costaran 10€ i es podran adquirir a taquilla i de forma anticipada a través del portal www.tictactiquet.com. Per a l’alumnat del centre d’ensenyament musical l’entrada serà gratuïta.

El diumenge 1 d’abril, a la 1 del migdia, se celebrarà la tradicional cantada de caramelles. La trobada comptarà amb la participació de cinc grups que pujaran a l’escenari de la plaça de Sant Pere per interpretar diverses cançons relacionades amb la festivitat del dia de Pasqua. Aquest any, les colles que formaran part del recital són: la Coral Infantil Xerics, el Grup de Caramelles de La Valldan, la Coral Queraltina, la Coral de la Font del Ros i el Coro que actuarà juntament amb la Cobla Ciutat de Berga i l’Escola de Sant Joan. La cantada finalitzarà amb la interpretació conjunta de tots els grups de la sardana ‘La Puntaire’.

Paral·lelament, l’entitat Berga Comercial ha promogut la instal·lació d’una pista de patinatge al passeig de la Indústria que estarà disponible del 23 de març al 2 d’abril. El preu bàsic serà de 6€ per patinar durant mitja hora, però els establiments que formen part de l’associació comercial repartiran vals de descompte per realitzar l’activitat a preus reduïts. La posada en marxa de la pista de patinatge ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Berga, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, l’Obra Social La Caixa i Berga Resort.

Per últim, del 25 de març al 8 d’abril, s’exposaran les obres finalistes del 44è Concurs de cartells de La Patum de 2018 a l’Oficina de Turisme (C/ dels Àngels, 7). Tothom qui ho vulgui podrà emetre el seu vot de forma presencial mostrant el DNI, ja que només s’acceptarà un vot per persona. L’horari de votació serà d’11 del matí a 2 del migdia i de 5 a 8 de la tarda, a excepció del 2 d’abril que l’equipament estarà tancat.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga