Inici

El concert de dissabte de Patum creix i consolida la ubicació estrenada l’any passat al final del passeig de la Indústria

Cartell Concert Jove Patum de 2018
Ampliar en una finestra emergent Cartell anunciador del concert jove de La Patum de 2018
Data de publicació: 08.05.18
L’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga ha anunciat aquest cap de setmana els grups musicals que formaran el cartell del concert jove de La Patum de 2018, a través de les xarxes socials. Així s’ha donat a conèixer el nom de les cinc bandes que actuaran el dissabte, 2 de juny, a l’escenari del passeig de la Indústria, a tocar de l’ambulatori. Per segon any consecutiu es mantindrà la ubicació estrenada l’any passat, ja que segons ha explicat la regidora de Joventut i Patum, Mònica Garcia, “l’emplaçament dels concerts va comptar amb una valoració positiva per part dels assistents, els cossos de seguretat i els organitzadors del concert”.

Canvi d’horari dels concerts

Una de les novetats principals de l’edició d’enguany serà l’augment del nombre de grups i l’avançament de l’hora d’inici i finalització de l’esdeveniment. En aquest sentit, la regidora ha comentat que “la proposta d’aquest any comptarà amb una actuació més respecte l’edició anterior i això ens ha permès començar els concerts a les 9 del vespre i acabar-los mitja hora abans”. Per tant, es preveu que l’última actuació acabi a 2/4 de 6 de la matinada. Garcia ha afegit que es tracta “d’una mesura que hem anat aplicant progressivament en totes les festes organitzades des de l’Ajuntament per promoure la conciliació del descans veïnal i la programació d’activitats culturals i festives al carrer”.

Diversitat de propostes musicals

El concert de Patum serà gratuït i tindrà com a caps de cartell a La Terrasseta de Preixens i al grup de música ska Discípulos de Otilia, que celebrarà el seu 25è aniversari a dalt dels escenaris. La formació berguedana amb tocs de música electrònica, Urra, serà l’encarregada d’obrir el concert jove després de convertir-se en la guanyadora del 2n Concurs de Bandes convocat pel consistori berguedà el passat mes de març. A 2/4 d’11 de la nit, hi haurà l’actuació de Senyor dels Llamps, que oferirà una actuació amb ritmes alegres i ballables. Seguidament serà el torn dels caps de cartell, els quals, donaran pas al conjunt femení Balkan Paradise Orchestra, una enèrgica i potent banda de vent i metall que farà ballar al públic amb una selecció de música balcànica.

Formació d’entitats en l’àmbit de l’oci nocturn

Les associacions i entitats que oferiran el servei de barra durant el concert de dissabte de Patum seran: la Berguedana de Trash, Pi3B Produccions, la Bauma dels Encantats, Punk al bosc i els Castellers de Berga. Es tracta de les entitats que van participar al concurs convocat el març passat per formar part de l’organització de l’esdeveniment. Els membres d’aquestes entitats realitzaran una formació sobre dispensació responsable de begudes alcohòliques i una altra sobre violències de gènere en els espais d’oci nocturn. Les sessions s’inclouen en les accions de la campanya ‘Vull la Nit! de l’Ajuntament de Berga i tenen l’objectiu de permetre la detecció de situacions de violència sexista i la promoció del respecte i els hàbits saludables en els contextos d’oci nocturn i festiu, com en el cas del concert de La Patum.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga