Inici

Berga organitza una trobada de patinadors per reivindicar l’skatepark com a punt de trobada entre skaters berguedans

Foto presentació Skate Jam 2018
Ampliar en una finestra emergent Presentació de la trobada de patinadors Skate Jam 2018 a l'skatepark
Data de publicació: 27.06.18
El món de l’skate s’ha convertit en un fenomen que ha anat sumant adeptes entre els joves berguedans gràcies als cursos i tallers regulars organitzats per l’àrea de Joventut de l’Ajuntament de Berga al llarg de l’any. Els practicants d’aquesta modalitat esportiva sovint han de fer front a una imatge negativa que s’allunya de la realitat. Per això, el consistori berguedà i els skaters s’han unit per presentar una sèrie d’activitats vinculades a l’especialitat del patinet que es portaran a terme del 9 al 13 de juliol a la ciutat de Berga.

Un espai d’intercanvi pel jovent

L’acte s’ha fet a l’skatepark del Parc del Lledó amb la voluntat de reivindicar aquest espai com a punt de trobada entre el jovent. En aquest sentit, la regidora de Joventut, Mònica Garcia, ha subratllat la idea de “donar a conèixer l’skatepark com un espai obert a tothom en què es produeixen intercanvis d’experiències i coneixements entre els joves que es reuneixen per practicar aquest esport”. També comparteixen aquest punt de vista el Sergi Torrents, el David Caballero i l’Àngel Espelt, tres nois de 14 i 20 anys, respectivament, que ens els últims tres anys han dedicat moltes tardes a practicar i perfeccionar les seves acrobàcies damunt del patinet arran de la seva participació en els tallers d’skate de Berga. Tots tres han apuntat la necessitat de “compartir l’espai amb nous usuaris i usuàries per crear comunitat i gaudir de l’skate”.

Trobada de patinadors

L’Ajuntament de Berga i l’entitat BraveSkate han programat un nou taller d’skate adreçat a infants i joves a partir de 8 anys, que es farà del 9 al 12 de juliol, de 5 a 8 de la tarda a l’skatepark. L’activitat serà gratuïta i per participar-hi caldrà inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a joventut@ajberga.cat fins al 6 de juliol. El taller culminarà amb una trobada de patinadors batejada amb el nom de Skate Jam que es farà el divendres, 13 de juliol, de 5 de la tarda a 10 de la nit. Es tracta d’un acte obert en què hi haurà demostracions d’acrobàcies, música, food-trucks, sorpreses i premis. Mario Sebastián, membre de l’escola BraveSkate, ha destacat el caràcter no competitiu de l’esdeveniment i ha valorat 'la importància de l’skatepark berguedà, el qual, ha aconseguit atraure patinadors de localitats properes com Artés i Manresa que vénen a passar-hi el dia”.

Adequació i millora de l’stakepartk

La regidora de Joventut ha expressat la voluntat d’adequar l’skatepark i el seu entorn en funció de les necessitats dels usuaris arran d’una trobada mantinguda amb els joves que fan ús de l’espai. Segons Mònica Garcia, “els usuaris ens han fet adonar de les millores que cal realitzar en determinats aspectes que no havíem considerat abans de reunir-nos i, per això, la intenció és cuidar l’espai i també els joves que l’utilitzen”.


Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga