Inici

Berga farceix les festes nadalenques programant més d’una trentena d’activitats impulsades pel teixit associatiu i comercial de la ciutat

Festes Nadalenques Logo 2018
Ampliar en una finestra emergent Imatge de les 'Festes Nadalenques'. Autor: Josep Culell
Data de publicació: 05.12.18
Amb l’inici del mes de desembre comença el compte enrere per a la celebració del Nadal i això comporta la proliferació de propostes lúdiques per gaudir d’aquestes dates. Per això, Berga omplirà el període nadalenc amb més d’una trentena d’activitats solidàries, festives, culturals, esportives i familiars en el marc del programa ‘Festes Nadalenques’, que es portarà a terme del 6 de desembre al 13 de gener. La iniciativa compta amb la participació del teixit comercial i associatiu de la ciutat en coordinació amb les àrees de Joventut i Festes de l’Ajuntament de Berga.

La Fira del Joc i de Nadal marca l’inici de les activitats

La VI Fira del Joc i de Nadal de Berga inaugurarà les festes nadalenques aquest dijous, 6 de desembre. Es tracta d’una mostra basada en la combinació del joc tradicional, la festivitat de Nadal i el carrer per fer que petits i grans es diverteixin plegats. La fira es farà al Passeig de la Indústria i també inclou una zona d’estands i parades amb productes nadalencs.

Activitats infantils

La programació inclou una sèrie d’activitats adreçades al públic infantil identificades al programa de mà de les ‘Festes Nadalenques’ amb el símbol del ‘Juguem Jugant’. Els nens i nenes podran gaudir de prop d’una vintena de propostes que inclouen tallers de manualitats per aprendre a elaborar elements relacionats amb el Nadal i tallers d’escriptura per redactar la carta dirigida als Reis Mags. A més, també hi haurà espectacles d’animació infantil, tardes d’esplai, tardes de contes i, fins i tot, un planetari familiar, entre d’altres.

Propostes solidàries

Durant el període nadalenc tampoc hi faltaran les activitats solidàries impulsades per diverses entitats socials. Per exemple, durant el Concert d’hivern de l’Escola Municipal de Música de Berga hi haurà una parada de venda d’angelets en benefici de La Marató de TV3 que enguany estarà dedicada al càncer. A més, també hi haurà parades amb llantions i regals solidaris altres dies i l’activitat ‘Omplim l’arbre dels somnis’.

Fires i espectacles de carrer

Les mostres d’artesania i els espectacles de carrer també ompliran els eixos comercials de la ciutat. D’una banda, se celebrarà una nova edició de La Paradeta, el mercat d’artesania de regals fets a mà amb música en directe i tallers infantils que es farà els dies 15 i 16 de desembre al Cine Catalunya. D’altra banda, els establiments que formen part del teixit comercial berguedà també han organitzat diverses jornades lúdiques que inclouen espectacles teatrals, activitats i sortejos, entre d’altres.

Esdeveniments esportius

Per Nadal també es donarà continuïtat al taller de skate que es farà al Skatepark del Lledó, del 27 al 29 de desembre. L’activitat és gratuïta i s’adreça als nens i nenes majors de 8 anys. Un altre dels esdeveniments esportius tradicionals d’aquesta època de l’any és la Cursa de Sant Silvestre. Es tracta d’una prova esportiva de caràcter popular per acomiadar l’any corrent, que també comptarà amb curses infantils.

Representacions de Pastorets

El Teatre Municipal i el Teatre Patronat de Berga apujaran el teló per acollir les representacions de Pastorets interpretades per diverses entitats teatrals i entitats juvenils d’educació en el lleure. En total, es portaran a terme gairebé una desena de funcions que es faran del 25 de desembre al 13 de gener als dos equipaments.

Actuacions musicals

Les diferents formacions de l’Escola Municipal de Música de Berga també participaran activament oferint diverses actuacions musicals durant les festes nadalenques. Per exemple, la Banda i la Jove Banda interpretaran el Concert d’hivern al Passeig de la Indústria durant la Festa Major d’hivern, el Cor de Veus Blanques realitzarà el Concert de Nadal a l’església de Sant Joan, l’alumnat de piano i la coral actuaran a la residència de Sant Bernabé, el Quintet de metall, la coral i altres cors de la ciutat cantaran nadales al carrer i també hi haurà un cicle de microconcerts a càrrec dels alumnes de nivell elemental que es faran a l’Escola de Música, al Casal Cívic i al carrer Major.

Festa major d’hivern

Els dies 9 i 15 de desembre també se celebrarà la Festa Major d’hivern inclosa en la celebració de la festivitat de Santa Eulàlia, dedicada a la patrona de la ciutat. En aquest cas, s’han programat diverses propostes culturals entre les que destaquen les actuacions musicals en diferents formats, un espectacle d’animació infantil i una visita guiada.

Arribada dels patges reials i cavalcada de reis

El 26 de desembre, dia de Sant Esteve, està prevista l’arribada dels patges reials per recollir les cartes de tots els infants de la ciutat. La comitiva sortirà des del monument de La Patum a 2/4 d’11 del matí i recorrerà el passeig de la Pau fins arribar a la plaça de Creu. Posteriorment, els tres patges es distribuiran per anar a l’Ajuntament de Berga, a l’Hotel d’Entitats (antic Centre Cívic) i al Pavelló de Suècia.
El 5 de gener es portarà a terme la cavalcada de reis que començarà a la plaça de Gernika, a 2/4 de 6 de la tarda. Els Reis d’Orient faran un recorregut per la ciutat que acabarà a la plaça de Sant Pere, on s’adreçaran als nens i nenes.

El treball en xarxa de les entitats

Les activitats de les festes nadalenques de Berga han estat organitzades amb la col·laboració de les entitats berguedanes Cia. De Jocs l’Anònima, AEiG Santa Maria de Queralt i Geralda de la Portella, Grup d’Esplai Fent Camí, La Bauma dels Encantats, Colònies a Borredà, Penya Boletaire de Berga, Castellers de Berga, AMPES Berguedà, Càritas Parroquial de Berga, Associació de Veïns de la Font del Ros, Coral Infantil Xerics, Agrupació Teatral La Farsa, Club Atlètic Berga, Berga Comercial, ANC Berga, Òmnium Cultural del Berguedà i el grup del Teatre Patronat. A més, el programa d’activitats també compta amb el suport de la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet, l’Escola Municipal de Música de Berga, el Museu Comarcal de Berga, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Berga.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga