Inici

Berga confia al jovent de la ciutat la decisió sobre l’ús del nou Espai Jove amb una jornada participativa el 23 de desembre

Presentació jornada m'obres a l'espai jove 2018
Ampliar en una finestra emergent Presentació de la jornada 'M'obres?' a l'Espai Jove de Berga
Data de publicació: 12.12.18
L’Espai Jove de Berga obrirà les seves portes pròximament, però per fer-ho s’ha programat una jornada participativa adreçada al jovent de la ciutat per donar a conèixer el local i decidir col·lectivament els usos d’un equipament destinat a convertir-se en un espai que respongui als interessos i les necessitats del jovent berguedà. La jornada titulada ‘M’OBRES?’ es farà el diumenge, 23 de desembre, a les 6 de la tarda, al local situat al carrer de Mossèn Espelt, número 13.

Processos participatius

L’objectiu de l’esdeveniment és promoure la intervenció directa dels nois i noies a través d’un procés participatiu per a què decideixin l’ús que volen donar a l’equipament. En aquest sentit, la regidora de Joventut, Mònica Garcia, ha explicat que “el consistori ha treballat conjuntament amb la Diputació de Barcelona per definir les bases de la gestió de l’espai i, a partir d’ara caldrà dissenyar com s’articula el local entre els i les joves mitjançant aquesta jornada”. Precisament, el procés participatiu que s’aplicarà durant la jornada és un dels mecanismes inclosos en el Reglament de Participació Ciutadana que es va presentar ahir públicament en un acte celebrat a la Sala Casino de Berga.

‘M’OBRES?’ és un esdeveniment adreçat principalment al jovent d’entre 15 i 25 anys, així com a les entitats juvenils i a les associacions que organitzen activitats destinades al públic juvenil. Tot i això, també és una jornada oberta a tothom qui vulgui fer propostes en l’àmbit juvenil.

Dinàmiques de grup i activitats lúdiques

La jornada començarà amb una visita a les instal·lacions per mostrar les sales i els espais que formen part de l’equipament juvenil. Posteriorment, es portaran a terme una sèrie de dinàmiques de grup per a què els participants puguin aportar idees sobre diversos aspectes relacionats amb l’ús de l’Espai Jove. Per exemple, es plantejarà el tipus d’activitats que podrà acollir el local que disposa d’una sala d’assaig per a grups musicals i dues sales polivalents, una de les quals pot dividir-se en dos espais separats per una porta corredissa. Seguidament s’oferirà un tast de tapes amb música d’ambient i un espectacle d’improvisació teatral, a càrrec de Planeta Impro, en què s’inclouran referències al contingut de la sessió.

El proper pas serà redactar el reglament d’ús de l’Espai Jove, tenint en compte les propostes i suggeriments recollits durant l’acte i també es donarà continuïtat a les accions realitzades amb els nois i noies per a què puguin fer seu l’espai.

Adequació de l’Espai Jove

L’Ajuntament de Berga ha portat a terme els treballs d’adequació dels serveis bàsics per posar en funcionament la infraestructura. D’una banda, s’ha realitzat la instal·lació de les portes de les sales, els aparells de calefacció, el sistema de seguretat, la xarxa de wifi i l’arranjament de les goteres. D’altra banda, queda pendent de solucionar les deficiències de la xarxa de clavegueram que afecten a l’edifici. Es tracta d’uns treballs, a càrrec de l’Agència Catalana de l’Habitatge, ja que és el propietari de l’immoble.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga