Inici

Els Departaments de Treball i d’Agricultura de la Generalitat colideraran el projecte agrari Primer Sector Berguedà amb l’Ajuntament de Berga

Respresentants del Departament de Treball, d'Agricultura i de l'Ajuntament de Berga
Ampliar en una finestra emergent Respresentants del Departament de Treball, d'Agricultura i de l'Ajuntament de Berga
Data de publicació: 07.01.19
L’Ajuntament de Berga ha donat un pas més en l’impuls del projecte Primer Sector Berguedà (1rSB) després d’aconseguir la implicació de la Generalitat de Catalunya a l’hora de coliderar i desenvolupar una iniciativa innovadora per donar valor al sector agrari. El projecte pretén convertir-se en una eina de dinamització per promoure el desenvolupament econòmic i social del Berguedà mitjançant la creació de llocs de treball en l’àmbit de l’economia sostenible i l’enfortiment del teixit empresarial i la cohesió social del territori.

La col·laboració entre ambdues institucions es va acordar en una trobada que es va portar a terme el passat 19 de desembre a Barcelona, en què hi van prendre part el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, el director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, Josep Vidal, el director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, l’assessor de la consellera del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Nil Papiol, i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Francesc Ribera. En la trobada es va refermar la implicació del Departament de Treball i també es va acordar l’adhesió del Departament d’Agricultura al projecte.

La col·laboració entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Berga es formalitzarà pròximament a través de la signatura d’un conveni per impulsar aquest projecte que pretén crear nous llocs de treball i potenciar l’economia productiva de la ciutat i la comarca.

L’acord per fer efectiu l’inici del projecte ha arribat després de dotze mesos de treball i de diverses reunions amb els diferents agents econòmics i socials berguedans i també d’abast nacional per materialitzar la iniciativa. En aquest sentit, des de la Generalitat, existeix la voluntat que el projecte Primer Sector Berguedà (1r SB) es pugui estendre a d’altres territoris del país que comparteixen característiques socioeconòmiques, demogràfiques, geològiques i climatològiques similars a les del Berguedà.

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga