Inici

Berga celebrarà una nova edició de la Bergabolet omplint el carrer Major de bolets i artesania el 2 d’octubre

Presentació de la Bergabolet 2021
Ampliar en una finestra emergent Presentació de la Bergabolet 2021
Data de publicació: 29.09.21

La tardor és sinònim de bolets i fires! Per això, el dissabte, 2 d’octubre, se celebrarà una nova edició de la Bergabolet impulsada per Bergacomercial amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga. La mostra d’enguany comptarà amb les tradicionals parades de bolet fresc i productes relacionats amb el món del bolet que estaran situades a la plaça de Sant Joan i la placeta Ciutat, de 10 a 20 h. Al matí, també hi haurà una cercavila amb els gegants i nans de la Bauma dels Encantats, el nan ‘Tocat del bolet’ de Montmajor i l’Escola Municipal de Música de Berga. La tradicional passada pels carrers del centre històric es farà a les 11 h. Una altra de les activitats programades serà la trobada micològica, a càrrec de l’Agrupació Micològica Berguedana. L’estand estarà situat a la plaça de les Fonts i es podrà visitar de 10 a 12 h i de 16 a 20 h.

Decoració boletaire als carrers

Aquest any, els bolets no només creixeran als boscos berguedans, sinó que també n’hi haurà al carrer Major. Aquests, però, seran bolets gegants i serviran per decorar i ambientar l’eix comercial del carrer Major. En total, hi haurà 8 bolets fets al taller de gegants i capgrossos Sarandaca que han estat pintats i decorats per artistes berguedans de les entitats Dones d’Art, Verdaguer 7 i l’Associació de Veïns del carrer Major. D’una banda, les artistes de Dones d’Art i l’entitat veïnal del carrer Major han decorat bolets petits inspirats en el Pop Art i bolets més grans que contenen representacions dels insectes que trobem al bosc i un gran circ imaginari. D’altra banda, els membres de la galeria d’art Verdaguer 7 s’ha inspirat en les quatre estacions per pintar els bolets amb elements característics d’esdeveniments que es porten a terme a la ciutat en cada estació de l’any.

Fira d’artesania

La Bergabolet es completarà amb la celebració de la 1a Fira d’Artesania impulsada per l’agrupació BerguedArt i l’Ajuntament de Berga. La mostra comptarà amb parades d’artesania, demostracions d’oficis i tallers de fang i cistelleria, entre d’altres. La plaça de Sant Pere acollirà la fira i les activitats vinculades a la mostra que es faran el dissabte, 2 d’octubre, d’11 a 13 h i de 16:30 a 18 h. A més, també es farà l’acte d’inauguració del Centre d’art i artesania BerguedArt situat a l’antiga botiga Ceràmica Puig (plaça de Sant Pere,11), a les 19 h.

Dinamització i cohesió

Bergacomercial ha agraït la col·laboració de les entitats berguedanes a l’hora de dinamitzar la ciutat. La Bergabolet compta amb la implicació de les entitats Dones d’Art, Verdaguer 7, l’Associació de Veïns del carrer Major, la Bauma dels Encantats, l’EMMBerga, l’Agrupació Micològica Berguedana, l’agrupació BerguedArt, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el suport econòmic de l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga a través d’un conveni de col·laboració entre l’entitat comercial i l’ens municipal.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga