Inici

La plaça de Sant Pere acollirà una fira per mostrar els oficis i productes vinculats a l’artesania en el marc de la Bergabolet

Cartell - Fira d'Artesania de Berga
Ampliar en una finestra emergent Cartell - Fira d'Artesania de Berga. Disseny: Anna Borràs
Data de publicació: 30.09.21

Berga impulsa la creació de la primera Fira d’Artesania de la ciutat. Es tracta d’una iniciativa organitzada per l’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga i l’entitat BerguedArt que es portarà a terme el dissabte, 2 d’octubre, en el marc de la celebració de la Bergabolet. La plaça de Sant Pere serà l’escenari de la mostra que comptarà amb parades, tallers i demostracions d’oficis vinculats a l’artesania. El públic podrà visitar la fira d’11 a 13 h i de 16:30 a 18 h.

El valor de l’artesania

La Fira d’Artesania comptarà amb la participació de 9 artesans i artesanes que formen part de l’entitat berguedana de recent creació BerguedArt. Hi haurà parades de productes de ceràmica, tèxtil, cuir, cistelleria i il·lustració. Al llarg de la jornada també es faran diferents tallers relacionats amb el paper, la ceràmica, el teixit de teler i la cistelleria, així com demostracions d’oficis vinculats a la marroquineria i el torn de fang.

Entitat creadora

BerguedArt és una associació que engloba persones del món de l’art i l’artesania de la comarca del Berguedà. L’entitat va néixer amb l’objectiu de donar a conèixer l’activitat artística a la comarca i rodalia, i fer que es valori l’art i l’artesania de proximitat i els oficis antics, així com encoratjar la població a incorporar-se en aquest àmbit i dignificar l’art i l’artesania davant dels productes industrialitzats en sèrie.

L’entitat es va presentar amb una petita mostra que es va portar a terme al claustre del Convent de Sant Francesc el desembre de l’any passat. Ara, l’agrupació fa un pas més establint la seva seu a la plaça de Sant Pere, en el local que havia ocupat l’emblemàtica botiga Ceràmica Puig, per tornar a donar vida a l’espai que albergava un antic ofici artesà des del 1885. En el marc de la Fira d’Artesania, s’ha programat la inauguració del Centre d’art i artesania BerguedArt, que es farà al local de la plaça de Sant Pere, 11, a les 19 h.

Artesania i bolets

La Fira d’Artesania coincidirà amb la celebració de la Bergabolet, la mostra dedicada a un dels productes més preuats que podem trobar als boscos berguedans durant l’època de tardor. La mostra organitzada per Bergacomercial amb la col·laboració de l’Ajuntament de Berga comptarà amb parades de bolet fresc i productes relacionats amb el món boletaire. També es farà la tradicional trobada micològica, una cercavila amb nans i gegants de la Bauma dels Encantats i Montmajor i l’Escola Municipal de Música de Berga. Els actes es faran durant la jornada del dissabte, 2 d’octubre, dia en què també se celebrarà el Concurs de Pintura Ràpida de Tardor de Berga.

L’Ajuntament de Berga ha destinat 5.000 € a finançar la Bergabolet en el marc del conveni de col·laboració establert entre l’entitat Bergacomercial i l’ens local. A més, el consistori també finança la trobada micològica (1.613 €) i la Fira d’Artesania que té un pressupost de 2.000 €.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga