Inici

‘Una mujer fantástica’, el film xilè que reivindica la identitat de gènere tanca el 2n trimestre de projeccions del Cicle Gaudí

Cartell 'Una mujer fantástica'
Ampliar en una finestra emergent Cartell promocional del film xilè 'Una mujer fantástica'
Data de publicació: 19.06.18
El Teatre Patronat de Berga tancarà aquest dijous el segon trimestre de projeccions del Cicle Gaudí, el circuit estable impulsat per l’Acadèmia del Cinema Català per acostar la cinematografia catalana als espectadors i espectadores d’arreu del territori. En aquesta ocasió, la sala berguedana acollirà la projecció d’Una mujer fantástica, la cinta xilena que parla sobre la identitat de gènere i que ha aconseguit el reconeixement internacional a través de l’obtenció de diversos guardons en els festivals cinematogràfics més prestigiosos del món com per exemple, la Berlinale.

La pel·lícula dirigida per Sebastián Lelio està protagonitzada per la Marina, una jove transsexual que s’enfronta a la mort sobtada de la seva parella, l’Orlando, un home 20 anys més gran que ella. Durant el dol, la Marina patirà el rebuig, els prejudicis i la violència de la família del seu company a causa de la seva identitat sexual. La projecció del film s’emmarca en el mes de la celebració del Dia Internacional de l’orgull LGTBI. El 28 de juny es commemoren els aldarulls d’Stonewall a Nova York (EUA) l’any 1969 i que es considera que van marcar l’inici de l’alliberament homosexual.

El film guanyador d’un premi Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa està protagonitzat per Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco, Aline Küppenheim, Amparo Noguera, Alejandro Goic i Antonia Zegers. El guardó concedit per l’Acadèmia de Hollywood ha afavorit la posada en marxa de la llei d’identitat de gènere, una llei que estancada al parlament xilè des de l’any 2013.

Una mujer fantàstica es podrà veure aquest dijous, 21 de juny, al Teatre Patronat de Berga. La sessió començarà a 2/4 de 9 del vespre i el preu de l’entrada serà de 4,5€, tot i que es mantindran els descomptes pels titulars del Carnet Jove (3€), pels socis del Club Vanguardia (2x1) i pels socis de 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic. En aquesta ocasió, s’oferirà als espectadors i espectadores la versió original en castellà.

El Cicle Gaudí de Cinema compta amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Berga i de 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic. Durant el primer semestre de l’any, el públic berguedà ha pogut gaudir d’una programació formada per títols com Tierra firme, La llamada, La pell freda, La librería i Pau, la força d’un silenci.Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga