Inici

Berga promou els jocs de carrer entre els infants berguedans amb una nova edició del projecte ‘A les tardes, juga al carrer’

A les tardes juga al carrer 2018
Ampliar en una finestra emergent Cartell del projecte 'A les tardes, juga al carrer'
Data de publicació: 24.06.18
Recuperar el carrer com a espai de joc i de trobada entre els infants berguedans. Aquest és l’objectiu del projecte ‘A les tardes, juga al carrer’, una iniciativa impulsada per l’Oficina d’Inclusió Social del Consell Comarcal del Berguedà, l’Ajuntament de Berga i Rural Salut per promoure les activitats educatives i de lleure entre els menuts durant el període de vacances escolars. Per fer-ho, s’han programat gairebé una vintena de propostes que es portaran a terme del 25 de juny al 7 de setembre a les places de diversos barris de la ciutat, de 6 a 8 de la tarda.

En concret, es realitzaran jocs i tallers gratuïts els dilluns, els dimecres i els divendres dels mesos de juny, juliol i setembre al passeig de la Indústria, a la plaça de la Font del Ros i a la plaça de Santa Eulàlia. El programa d’activitats inclou una gran varietat de propostes entre les que destaquen els jocs tradicionals, els jocs de taula, els jocs d’aigua, els jocs musicals, els tallers de manualitats i les activitats esportives. Per participar-hi no caldrà inscriure’s prèviament i, en cas de pluja, les activitats es traslladaran a l’Hotel d’Entitats de Berga (antic Centre Cívic).

La iniciativa pretén convertir el carrer en un punt de trobada atractiu pels nens i nenes, així com promoure els beneficis del joc, fomentar la relació amb els altres, impulsar els hàbits saludables i posar en valor la cooperació, el treball en equip, la resolució de conflictes i la diversitat cultural, entre d’altres. Per fer-ho, el projecte compta amb la complicitat d’entitats locals i serveis municipals com per exemple el Grup de Joves de Santa Eulàlia, la Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Berguedà, 9,5mm Grup Internacional Cinematogràfic, Creu Roja Berguedà, la Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet i el Casal Cívic de Berga.

‘A les tardes, juga al carrer’ és un projecte que també es desenvolupa a diversos municipis de la comarca com Gironella, Avià, Bagà, Guardiola de Berguedà i Puig-reig. La iniciativa compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà i la Diputació de Barcelona.

Documentació


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga