Inici

El Servei Local de Català obrirà la matriculació dels cursos de català per a adults a partir del 12 de setembre

Foto cursos de català 2018
Ampliar en una finestra emergent
Data de publicació: 27.08.18
El Servei Local de Català de Berga posarà en marxa una nova edició dels cursos de català per a adults el proper mes de setembre. Es tracta d’un servei impulsat pel Consorci per a la Normalització Lingüística que té com a finalitat fomentar el coneixement, l’ús i la divulgació de la llengua catalana a través de formació presencial i a distància adreçada a persones adultes. En concret, s’oferiran cursos de nivell bàsic, elemental, intermedi, de suficiència i superior de català per a persones majors de 18 anys i també per a majors de 16 anys que no hagin realitzat l’escolarització obligatòria a Catalunya.

Requisits per accedir als cursos

Les persones interessades a cursar la formació hauran de realitzar una prova de nivell, a excepció d’aquelles que acreditin el seu grau de coneixement de la llengua a través d’un certificat de coneixements reconegut. Aquestes proves es portaran a terme a l’Oficina Jove del Berguedà els dies 12, 13, 14, 18 i 19 de setembre, de 10 a 11 del matí i de 1 a 2 del migdia. A més, també s’ha establert un dia per poder fer la prova en horari de tarda. En concret, serà el 17 de setembre, de 3 a 4 i de 6 a 7 de la tarda.

Procés d’inscripció

El període d’inscripció per formalitzar la matricula de la majoria dels cursos estarà obert del 12 al 19 de setembre d’11 del matí a 1 del migdia, mentre que les persones que vulguin accedir al nivell C2 hauran d’inscriure’s el 21 de setembre, a les 9 del matí. En aquest cas, les places seran limitades i serà necessari presentar el certificat corresponent al nivell C1 en el moment de la inscripció. La matriculació es realitzarà a l’Oficina Jove del Berguedà (C/ Pere III, 5) i el preu variarà en funció del nivell que es vulgui cursar, tot i que s’oferiran una sèrie de reduccions en l’import de les formacions per a les persones en situació d’atur i per a famílies nombroses, entre d’altres.

Inici del període lectiu

Els cursos de català per a adults començaran el 24 i 25 de setembre i tindran una durada anual dividida en tres trimestres. L’alumnat que aconsegueixi superar la formació satisfactòriament rebrà un certificat expedit pel Consorci per a la Normalització Lingüística equivalent als certificats homologats per la Direcció General de Política Lingüística que alhora tenen correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR). Per a més informació sobre l’oferta formativa en llengua catalana podeu contactar amb el Servei Local de Català de Berga a través de les adreces de correu electrònic berga@cpnl.cat i bergueda@cpnl.cat i als telèfons 93 821 53 31 (Ext.3) i 93 821 35 53 (Ext. 226).

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga