Inici

L’Ajuntament de Berga manté activat el Pla d’Actuació Municipal per risc de nevades repetint la neteja viària i l’estesa de fundents durant les pròximes hores

Foto nevada Berga febrer 2018
Ampliar en una finestra emergent Plaça Viladomat durant la nevada a Berga de febrer de 2018
Data de publicació: 27.02.18
L’Ajuntament de Berga ha decidit mantenir activat el Pla d’Actuació Municipal per risc de nevades davant de la previsió meteorològica que alerta de noves precipitacions de neu a la ciutat durant la matinada de dimarts a dimecres i que podrien allargar-se previsiblement fins dimecres al migdia. Per fer front a aquesta situació, el consistori repetirà les mesures de prevenció que s’han portat a terme durant les darreres hores per tal de minimitzar els efectes de la nevada i facilitar l’activitat habitual de la ciutadania, en la mesura que sigui possible.

Actuacions del Pla d’Actuació Municipal (PAM)

Durant la nit de dilluns, un total de 8 efectius de les Brigades Municipals han estat els encarregats de realitzar les tasques de neteja de les vies principals de circulació del municipi mitjançant la utilització d’1 màquina llevaneu, 2 vehicles d’estesa de fundents (potassa) i 1 vehicle de comandament per fer el seguiment de la retirada de neu de la calçada. El servei s’ha reforçat amb 3 persones externes que han aportat 2 vehicles llevaneu i 1 d’estesa de fundents. En total, s’han repartit entre 7 i 8 tones de fundents per evitar les glaçades en el ferm a causa de la baixada de les temperatures.

A la 1 de la matinada s’han retirat del dispositiu els dos vehicles propis d’estesa de fundents i els 4 membres del personal municipal, mentre que la resta d’efectius han continuat treballant fins a les 7 del matí de dimarts. A aquesta hora, s’ha produït el relleu dels treballs a través de la incorporació de la resta del personal de les bridades de manteniment, jardineria, equipaments esportius i neteja viària per continuar amb la neteja dels carrers i la distribució de fundents.

A les 9 del matí, s’ha comptat amb dos vehicles externs de suport per a la realització dels treballs esmentats i també s’han habilitat 12 punts de recollida i distribució de potassa repartits per diverses zones de la ciutat per a què els veïns i veïnes puguin fer-ne ús, en cas que sigui necessari. No obstant, al llarg de la tarda s’han habilitat dos nous punts de distribució de sal situats a l’accés de la urbanització de Fumanya i al capdamunt del carrer Rasa del Canyet. Cadascun dels punts disposa d’un contenidor orgànic amb potassa a l’interior.

Ubicació dels contenidors de potassa

- Accés urbanització de Fumanya
- Carrer Roca de la Pila (davant de l’Escola de Sant Joan)
- Carrer Rasa del Canyet (encreuament amb Carrer dels Pedregals)
- La Valldan (Plaça Major, davant de l'escola)
- Plaça de la Font del Ros
- Parc de les Aubes
- Carrer de Guillem de Berguedà
- Passeig de la Pau (espai central entre la parada de taxis i la parada de bus)
- Plaça del Forn
- Plaça de Sant Pere (davant de l’Ajuntament)
- Plaça de Santa Magdalena
- Plaça de Viladomat (davant del Sindicat)
- Passeig de la Indústria (davant del CAP Berguedà o ambulatori)
- Plaça de Gernika (davant de l’IES Guillem de Berguedà)

Actuacions previstes durant els dies 27 i 28 de febrer

Pel que fa les actuacions previstes de cara a la nit i matinada de dimarts a dimecres, es mantindrà el tall de diverses vies que poden comportar dificultats en la circulació com per exemple la baixada de l’Hospital Sant Bernabé, el carrer de Quim Serra i el camí que va des del Polígon Industrial de La Valldan fins a la carretera BV-4241, de Berga a Sant Llorenç de Morunys.

Davant de les possibles dificultats de mobilitat que pot comportar la neu durant el matí de dimecres, 28 de febrer, s’ha considerat anul·lar el servei de bus urbà durant les primeres hores del matí fins que es pugui garantir el bon funcionament del servei de transport públic.

L’Escola Bressol Flor de Neu obrirà les seves portes de forma habitual, mentre que la resta de centres de primària i secundària alteraran la normalitat lectiva i només oferiran serveis mínims per atendre l’alumnat que assisteixi a les aules. Per conèixer amb més detall els serveis que oferiran les escoles, podeu consultar els llocs web oficials i les xarxes socials de cada centre.

Precaució i disminució dels desplaçaments

Una vegada més, des del consistori es demana la col·laboració ciutadana evitant l’ús del vehicle privat i els desplaçaments innecessaris. En cas que s’hagin d’efectuar trajectes amb cotxe es demana fer-ho amb la màxima precaució i tenint en compte les mesures de seguretat corresponents a la conducció amb neu per evitar riscos a la carretera. Per últim, s’aconsella seguir la informació meteorològica i del trànsit a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials.

Documentació

Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga