Inici

Berga redistribueix diverses àrees d’aparcament de zona blava al Pg. de la Pau i la crta. de St. Fruitós i restableix la gratuïtat a l’aparcament del nou vial d’accés a l’hospital

Foto reorganització zona blava 1
Ampliar en una finestra emergent Zona blava a la carretera de St. Fruitós, davant del Parc de les Aubes
Foto reorganització zona blava 2
Ampliar en una finestra emergent Zona d'aparcament gratuït al Pg. de la Pau
Data de publicació: 31.10.18
L’Ajuntament de Berga ha portat a terme una redistribució de la zona blava en diverses àrees de la ciutat. D’una banda, s’han habilitat prop d’una vintena de places d’aparcament amb regulació horària a l’entorn del Parc de les Aubes, mentre que també s’han establert places d’estacionament lliure al Passeig de la Pau i al vial d’accés de la part ampliada de l’Hospital Sant Bernabé de Berga. Es tracta d’una mesura impulsada per l’empresa pública encarregada de regular la zona blava, BRG Serveis, per tal de millorar la mobilitat a la ciutat.

Zona blava amb bonificacions pels veïns i veïnes

Des de dilluns, Berga disposa d’un nou espai d’estacionament de zona blava al Parc de les Aubes. Es tracta del tram situat al carril dret de la carretera de Sant Fruitós, des de la rotonda del monument de La Patum fins a la rotonda d’accés al carrer de Guillem de Berguedà. En aquest cas, s’han habilitat 18 places de zona blava per a vehicles i 3 places per a motos d’estacionament gratuït. Tanmateix, cal destacar que s’ha mantingut la gratuïtat als aparcaments situats a davant del restaurant xinès. Les tasques de pintura vial han estat efectuades per l’empresa Pintures Robert de Berga, mentre que la instal·lació de la senyalització vertical l’ha portat a terme la Brigada Municipal.

L’horari establert de pagament d’aquesta zona serà de dilluns a dissabte, de 9 del matí a 2/4 de 2 del migdia i de 2/4 de 5 a 8 de la tarda, mentre que els diumenges i festius serà gratuït. Els usuaris podran aparcar els seus vehicles durant un màxim de 3 hores i l’ús del tiquet serà obligatori. Tot i això, els veïns i veïnes de la zona podran acollir-se a la tarifa reduïda de fins a un 70% de descompte que contemplen les ordenances municipals pels residents i comerciants de la zona. Per obtenir la bonificació, caldrà sol·licitar-ho a les oficines de BRG Serveis, situades a la Plaça Maragall, 1.

S’habiliten trams d’estacionament lliure al Pg. de la Pau i a l’hospital

La reorganització de la zona blava també implica l’alliberament de diverses places de pagament en un tram del Passeig de la Pau. Concretament, s’ha repintat de color blanc la banda esquerra del carril descendent, des de la Gran Via fins a la carretera de Sant Fruitós. Es preveu que hi puguin aparcar un total de 12 vehicles i 4 motos després de la retirada dels contenidors de la zona amb motiu de la implantació del nou sistema de recollida de residus ‘Porta a Porta’.

D’altra banda, l’espai d’estacionament de zona blava ubicat al vial d’accés de la part ampliada de l’Hospital Sant Bernabé ha deixat de ser de pagament. El passat mes de març es van habilitar 42 places d’estacionament de vehicles distribuïdes en dues fileres situades al voral esquerra de la calçada que recorre les instal·lacions de l’edifici antic de l’equipament sanitari i el restaurant La Cabana. En aquest cas, la baixa ocupació de la zona blava ha motivat la mesura adoptada en aquest espai.

Per a més informació sobre la zona blava, podeu adreçar-vos a l’empresa BRG Serveis a través del telèfon 93 822 20 73 o de forma presencial en horari d’atenció al públic, de dilluns a divendres, de 10 del matí a 2 del migdia i els dimecres, de 5 a 7 de la tarda.


Ajuntament de Berga · Plaça de Sant Pere, 1 · 08600 Berga
Tel. 93 821 43 33 · Fax. 93 821 17 87 · berga@ajberga.cat
Amb la col·laboració:  Ajuntament de Berga